Кадър: Ruptly

Полицията използва сълзотворен газ срещу демонстрантите

Протести на комунисти и анархисти при визитата на Помпео в Атина (ВИДЕО)

1669 | 6 окт. 2019 | 00:04

Митингът започна на площад “Синтагма” и протестиращите тръгнаха към посолството на САЩ, където подпалиха знамената на САЩ и НАТО, докато скандираха лозунги срещу алианса, Америка и Помпео


Протести на комунисти и анархисти съпроводиха визитата на Майк Помпео в Атина, където той пристигна, за да подпише Протокол за изменение на Споразумението за сътрудничество в областта на отбраната между САЩ и Гърция, пише гръцкото англоезично издание Greek Reporter, цитирано от "Фокус".

Митингът започна на площад “Синтагма” и протестиращите тръгнаха към посолството на САЩ, където подпалиха знамената на САЩ и НАТО, докато скандираха лозунги срещу САЩ, НАТО и Помпео.

По-рано група демонстранти изцапаха с боя статуята на Хари Труман. Полицията реагира със сълзотворен газ, а някои демонстранти нападнаха униформените. Имаше леки сблъсъци между силите на реда и протестиращите, но няма съобщения за ранени или арестувани.

Основната част от демонстранти принадлежеше на Гръцката комунистическа партия (ГКП), като и други леви и анархистки групировки взеха участие в митинга.

По-рано генералният секретар на ГКП Димитрис Куцумбас направи следното изявление:

„Подписването на новото споразумение между Гърция и САЩ и удължаването на престоя и разширяването на американските военни бази в Гърция, само създават още по-голяма несигурност за гръцкия народ, ще дестабилизират още повече региона, ще доведат до по-голямо участие на Гърция в интервенции, в мисии в чужбина и в империалистически войни, и затова днес ние казваме силно „Не“ на всички това. Продължаваме борбата, продължаваме съпротивата.“

 Протести на комунисти и анархисти при визитата на Помпео в Атина

Митингът започна на площад “Синтагма” и протестиращите тръгнаха към посолството на САЩ, където подпалиха знамената на САЩ и НАТО, докато скандираха лозунги срещу алианса, Америка и Помпео

От категорията

Новата Конституция на Русия може да забрани на министрите да имат банкови сметки в чужбина

Павел Крашенинников-1582019518.jpg

Съобщението направи съпредседателят на работната група и началник на комисията ...

18 февр. 2020 | 11:51

Бившият турски президент Абдуллах Гюл: Политическият ислям се срина

Абдуллах Гюл-1492419945.jpg

"Моето предпочитание е за демократична парламентарна система. Великото ...

18 февр. 2020 | 10:16

Задържаха трима, планирали покушение срещу принц Хари

-1523867084.jpg

Бившият шеф на Кралската гвардия Дай Дейвис е загрижен за настоящото положение ...

18 февр. 2020 | 11:53

Собственикът на Амазон Джеф Безос дарява 10 млрд. долара за опазване на планетата

Най-богатият човек в света заяви, че основава своя фондация, която ще подпомага учени и екоактивисти-1582007911.jpg

Състоянието на Безос се изчислява на близо 130 млрд. долара и дарената сега ...

18 февр. 2020 | 08:37

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.