След тях са опасенията, свързани с тероризма и киберсигурността

Проучване сочи: Климатичните промени са най-голямата световна заплаха!

845 | 11 февр. 2019 | 13:27

Участниците изразяват също притеснения от ядрената програма на Северна Корея, от тенденциите в световната икономика, нарастващата сила и влияние на Китай


Климатичните промени се възприемат като най-голямата световна заплаха, следвани от опасения, свързани с тероризма и киберсигурността, сочат резултатите от глобално изследване, цитирано от ДПА и Ройтерс, цитирани от БТА и Нова телевизия.

В 13 от 26-те страни, включени в проучването на изследователския център "Пю", участниците посочват климатичните промени като най-голямата заплаха.

Осем страни определят тероризма на джихадистката групировка "Ислямска държава" като най-голямата заплаха, а според четири, включително Япония и Южна Корея, това са кибератаките, извършвани от други държави.

Участниците изразяват също притеснения от ядрената програма на Северна Корея, от тенденциите в световната икономика, нарастващата сила и влияние на Китай, макар тези опасности да не застават начело в списъка в никоя от държавите, обхванати от проучването.
Една страна - Полша - посочва силата и влиянието на Русия като най-голяма заплаха, но това опасение не се проявява забележимо в останалите.

Изследването показва, че нарастват също опасенията, породени от силата и влиянието на САЩ, в сравнение с проучванията от 2013 г. и 2017 година.

В Германия притесненията, свързани със САЩ, са се засилили най-много, нараствайки с 30 процента в сравнение с 2013 година.

Установява се също така, че привържениците на европейските крайнодесни популистки партии, включително Алтернатива за Германия, са по-скептични по въпроса дали климатичните промени са голяма заплаха.

 


От категорията

Проф. Маринов: ГЕРБ, БСП и ДПС са в трагичен любовно-политически триъгълник. Хепиенд е невъзможен!

Проф. Маринов: ГЕРБ, БСП и ДПС са в трагичен любовно-политически триъгълник. Хепиенд е невъзможен!-1550588106.jpg

Обществото няма да приеме нито една от комбинациите - нито ГЕРБ плюс ДПС, нито ...

19 февр. 2019 | 16:40

Валерия Велева: ГЕРБ, оттеглете Данаил Кирилов като шеф на правната комисия!

-1448546816.jpg

Юристът Кирилов може да защитава днес едно решение с плам и утре със същата жар ...

20 февр. 2019 | 16:06

The American Conservative: Човекът, който предрече възхода на Евразия

Китай и Русия работят заедно срещу присъствието на САЩ в задния им двор-1550478861.jpg

Ако Русия и Китай някога формират алианс, те биха представлявали огромна ...

21 февр. 2019 | 10:38

Михаил Константинов: От скандала с Изборния кодекс управляващите загубиха, но опозицията не спечели

-1549435382.png

Преференциите не са конституционен въпрос, те са въпрос на законова уредба, ...

20 февр. 2019 | 17:25

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Watchdog


11 февр. 2019 | 13:52Айде пак...Нова промивка от Пю, повод за слобоблудство на постмодерния интелектуалец еснаф, които работи в ЕНДЖИО и не може да поспи от непрестанните хибридни атаки, стоплянето на климата, белите мечки майки и мее туу неизвергнатите.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.