Пудинг от месо с карфиол

Пудинг от месо с карфиол

1355 | 9 окт. 2018 | 11:09


Необходими продукти:
400 гр телешко месо 
глава лук 
1 средно голяма глава карфиол 
1/3 пакетче краве масло 
1/2 ч.ч. прясно мляко 
кашкавал (за настъргване)
магданоз 
1 ч.л. доматено пюре 
3 яйца 
галета
черен пипер
лимонов сок 
сол

Начин на приготвяне:
Карфиолът се вари в подсолена вода. Смляното месо се задушава заедно с нарязаните магданоз и лук.


Добавя се доматеното пюре с червения пипер. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват поотделно (белтъците се правят на твърд сняг, като към тях се добавят няколко капки оцет и 1 щипка сол). 

След това жълтъците и белтъците се смесват. Към месото пък се прибавят млякото, карфиола и яйцата.

Готовата смест се разстила в намазнена и поръсена с галета тавичка, заглажда се и се покрива с малки парченца масло.

Ястието се пече в умерена фурна за 20-тина минути.

Преди да се извади от печката се поръчва с настъргания кашкавал. 


От категорията

Гювеч с есенни зеленчуци

Гювеч с есенни зеленчуци-1539942163.jpg

19 окт. 2018 | 12:42

Клиентите на Sofia Restaurant week оцениха високо обслужването в клуб „Пушкин”

Клуб „Пушкин”-1539773581.jpg

Клуб "Пушкин" се включи в есенното издание на Sofia Restaurant Week в ...

17 окт. 2018 | 16:20

Пълнена цигулка със свинско и гъби

Пълнена цигулка със свинско и гъби-1539697513.jpg

16 окт. 2018 | 16:44

Печени сладки картофи с пармезанова коричка

Печени картофи с пармезанова коричка


-1539164863.jpg

10 окт. 2018 | 12:47

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.