Наложена ѝ е забрана да напуска страната

Пуснаха Евгения Банева от ареста, нуждаела се от спешно лечение

5203 | 12 юли 2019 | 17:39

Здравословно ѝ състояние не било съвместимо с условията в следствения арест, решението е на наблюдаващите прокурори


Специализираната прокуратура измени мярката за неотклонение на Евгения Банева в „Подписка“ поради сериозни здравословни причини, предава Нова тв.

По досъдебното производство в Специализираната прокуратура е предоставено заключение от съдебно-медицинска експертиза, изготвена в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пирогов“, в което се сочи, че настоящото здравословно състояние на Евгения Банева не е съвместимо с условията в следствения арест и се налага провеждане на оперативно лечение в спешен ред.

По делото е приложено и писмено становище на болницата при Софийския затвор, че обвиняемата не може да получи адекватни медицински грижи в болничното заведение.

След като се запознаха с експертното заключение, и основавайки се на Европейска конвенция за правата на човека и основните свободи, наблюдаващите прокурори незабавно измениха определената тежка мярка за неотклонение на Банева с по-лека – „подписка“. С това се предоставя възможност за безпрепятствено адекватно лечение на обвиняемата.

На Евгения Банева е наложена забрана да напуска страната. На органите на МВР е възложено да следи изпълнението на мярката за неотклонение.

Банева е привлечена в качеството на обвиняема за участие в ОПГ, данъчни престъпления, пране на пари, държане на боеприпаси и присвоявания. Към настоящия момент на Банева беше определена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 


От категорията

Как Цацаров издигна прокуратурата на международната сцена

Главният прокурор Сотир Цацаров на среща в Брюксел с Франс Тимерманс, първи заместник-председател в Комисията "Юнкер", отговарящ за върховенството на закона. Тимерманс остава основен заместник-председател на ЕК и през новия й мандат-1571761688.jpg

Тихата дипломация" на главния прокурор постигна благоприятното разрешаване ...

22 окт. 2019 | 19:27

Полиция нахлу в сградата на горското стопанство "Болярка" във Велико Търново

-1570733344.jpg

По непотвърдена информация, акцията е във връзка с незаконна сеч в землището на ...

22 окт. 2019 | 11:08

Комисия към Прокурорската колегия отговори на Панов/Прокопиев за работата на Иван Гешев

Лозан Панов като активист на промотираната от медиите на подсъдимия Иво Прокопиев организация "Правосъдие за всеки" -1571762216.jpg

Кандидатът за "обвинител №1" успял да осигури осъдителни присъди за ...

22 окт. 2019 | 19:36

Дирекция "Български документи за самоличност" ще работи допълнително в деня на изборите

-1571730328.png

За да бъде издадено удостоверение е необходимо хората лично да подадат искане ...

22 окт. 2019 | 10:29

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


15 юли 2019 | 08:14Прокурорите от Специализираната прокуратура СпП докараха чрез отказа от лечение извън затвора жената на Н.Банев до положението да се подложи на неотложна операция, иначе кой знае какво ще последва. Тези с червените престилки от СпП възприеха методиката да държат жертвите си в следствения арест по 8 месеца, за да ги смачкат психически и физически, след което специализираните съдии им лепват по едно 20 години и доволни от своето деяние чакат следващата жертва. Забравят едно: че управлението на ГЕРБ няма да бъде вечно и сетне разплатата ще бъде сурова. Впрочем, за да се мисли за възможните последици трябват ум и съобразителност. Очевидно такива са в малко количество при спецпрокурорите.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.