Наложена ѝ е забрана да напуска страната

Пуснаха Евгения Банева от ареста, нуждаела се от спешно лечение

5413 | 12 юли 2019 | 17:39

Здравословно ѝ състояние не било съвместимо с условията в следствения арест, решението е на наблюдаващите прокурори


Специализираната прокуратура измени мярката за неотклонение на Евгения Банева в „Подписка“ поради сериозни здравословни причини, предава Нова тв.

По досъдебното производство в Специализираната прокуратура е предоставено заключение от съдебно-медицинска експертиза, изготвена в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пирогов“, в което се сочи, че настоящото здравословно състояние на Евгения Банева не е съвместимо с условията в следствения арест и се налага провеждане на оперативно лечение в спешен ред.

По делото е приложено и писмено становище на болницата при Софийския затвор, че обвиняемата не може да получи адекватни медицински грижи в болничното заведение.

След като се запознаха с експертното заключение, и основавайки се на Европейска конвенция за правата на човека и основните свободи, наблюдаващите прокурори незабавно измениха определената тежка мярка за неотклонение на Банева с по-лека – „подписка“. С това се предоставя възможност за безпрепятствено адекватно лечение на обвиняемата.

На Евгения Банева е наложена забрана да напуска страната. На органите на МВР е възложено да следи изпълнението на мярката за неотклонение.

Банева е привлечена в качеството на обвиняема за участие в ОПГ, данъчни престъпления, пране на пари, държане на боеприпаси и присвоявания. Към настоящия момент на Банева беше определена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 


От категорията

Иван Гешев: Не трябва да превръщаме България в депо за отпадъци на други държави

Иван Гешев Снимка: Канал 3-1579699787.jpg

"Екипност, добра комуникация, да няма напрежение, да си имаме взаимно ...

22 ян. 2020 | 15:29

Присъди за катастрофата в Хитрино: 15 години затвор за главния машинист, 10 за помощника му

-1482173365.jpg

Съдът ги призна за виновни за смъртта на 7 души и нанасянето на телесни повреди ...

22 ян. 2020 | 16:46

АДФИ: Две от фирмите на Васил Божков са ощетили държавата с много над 210 млн. лева!

АДФИ: Две от фирмите на Васил Божков са ощетили държавата с много над 210 млн. лева!-1579716048.jpg

Установява се, че за една и съща хазартна игра се заплащат формирани по ...

22 ян. 2020 | 19:59

КПКОНПИ разследва началника на НСО и бивш шеф на БНР за конфликт на интереси

-1575383480.jpg

Производствата има и срещу двама общински съветници от Общински съвет ...

22 ян. 2020 | 12:19

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


15 юли 2019 | 08:14Прокурорите от Специализираната прокуратура СпП докараха чрез отказа от лечение извън затвора жената на Н.Банев до положението да се подложи на неотложна операция, иначе кой знае какво ще последва. Тези с червените престилки от СпП възприеха методиката да държат жертвите си в следствения арест по 8 месеца, за да ги смачкат психически и физически, след което специализираните съдии им лепват по едно 20 години и доволни от своето деяние чакат следващата жертва. Забравят едно: че управлението на ГЕРБ няма да бъде вечно и сетне разплатата ще бъде сурова. Впрочем, за да се мисли за възможните последици трябват ум и съобразителност. Очевидно такива са в малко количество при спецпрокурорите.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.