От прокуратурата изнесоха подробности за тежкото престъпление, станало още в края на миналата година

Пуснат предсрочно убиец отново уби - запали жива възрастна жена в Плевен

5049 | 14 ян. 2019 | 16:58

Пострадалата и извършителят се познавали. В края на ноември 2018 г. двамата употребили значително количество алкохол във вилата на жената. Между тях възникнал скандал и двамата си разменили удари, при което жертвата изпаднала в безсъзнание


Извършителят на убийството в Плевен през ноември се оказа вече осъждан за убийство и пуснат предсрочно. 

 

Престъплението, стана известно преди няколко дни, когато бе заловен убиецът. Сега от прокуратурата разкриха и подробности за извършителя и самото убийство, което се оказа изключително жестоко. Тялото на жената, която е била самотно живееща, е открито на 6 декември в къща във вилната зона на Плевен. То е било със следи от изгаряния.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия и действия по разследването, на 10.01.2019 г., е установен извършителя на деянието – 49 годишен мъж.

 

Установено е, че пострадалата жена и извършителят на убийството се познавали. В края на месец ноември 2018 г. двамата употребили значително количество алкохол във вилата на пострадалата. Между тях възникнал скандал и двамата си разменили удари. В резултат на нанесен удар от 49-годишния мъж, пострадалата паднала на земята и изпаднала в безсъзнание. 49-годишният мъж я преместил в избено помещение на вилата и я запалил. В резултат на запалването и безпомощното състояние, в което пострадалата се намирала, вследствие употребения алкохол, същата починала от изгарянията, съобщават от прокуратурата.

 

От Окръжна прокуратура – Плевен е привлечен в качеството на обвиняем 49-годишния мъж за престъпление по чл.116, ал.1, т.12 от НК – убийство, извършено при условията на опасен рецидив. Същият е направил пълни самопризнания.

 

С определение на Плевенския Окръжен съд от 11.01.2018 г. искането на прокуратура е уважено и на лицето е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража".

 

Извършителят на убийството е осъждан, включително и за извършено друго убийство. През 2017 г. той е бил освободен условно предсрочно от изтърпяване на наложеното му наказание лишаване от свобода за извършеното друго убийство.

 

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура –Плевен.

 

Източник: Канал 3


От категорията

Турските гастарбайтери затапиха ГКПП “Капитан Андреево”

Снимка: БГНЕС-1563611446.jpg

Само в петък, 19 юли, оттам са преминали 9000 автомобила и близо 30 000 ...

20 юли 2019 | 11:29

Удар! Криминалисти заловиха златно имане за милиони у банда за изнудване и пране на пари (СНИМКИ)

Снимки: МВР-1563544739.jpg

В две банкови касети са открити над 35 кг злато в монети (много от които с ...

19 юли 2019 | 16:57

Спецсъдът пусна под гаранция петима от задържаните служители на ДФ "Земеделие"

-1422352385.jpg

Вчера на трима от обвинените по делото бяха наложени гаранции съответно от 26 ...

19 юли 2019 | 15:11

Министър Кирилов: Подготвихме искане за тълкуване на Конституцията за "тримата големи"

Министър Кирилов: Подготвихме искане за тълкуване на Конституцията за "тримата големи"-1563545813.jpg

Сега действащата правна рамка дава възможност главният прокурор да може да бъде ...

19 юли 2019 | 17:15

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Gorgona


15 ян. 2019 | 21:15Може ли някой да ми обясни, как така ще убиеш човек, и ще те пуснат предсрочно!!!!!!!!!!!! Аз ли нещо не съм наред или просто цялата съдебна система работи в полза на престъпниците и СРЕЩУ нормалните хора????!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.