Снимки: kremlin.ru

Русия е готова за диалог и сътрудничество за създаване на обща надеждна система за сигурност, категоричен бе руският лидер

Путин: Не можем да си представим бъдещето на света, ако Червената армия не го бе защитила

8827 | 24 юни 2020 | 11:36

"Винаги ще помним, че съветският народ съкруши нацизма. Това бяха милиони хора от различни националности от всички републики на Съветския съюз", отбеляза президентът (СНИМКИ, ВИДЕО)

Снимки: kremlin.ru-1592987815.jpg-1592987858.jpg-1592987844.jpg

"Не можем да си представим какво щеше да е бъдещето на света, ако не го беше защитила Червената армия. На войниците от Червената армия не са им трябвали нито война, нито други страни, нито слава, нито почести. Те са се стремили да победят врага и да се върнат у дома. И са заплатили невъобразима цена за свободата на Европа." Това заяви президентът Владимир Путин на днешния Парад на победата в Москва, с който се отбелязва победата над нацистка Германия във Втората световна война, предават ТАСС и БТА.

"Винаги ще помним, че съветският народ съкруши нацизма. Това бяха милиони хора от различни националности от всички републики на Съветския съюз", отбеляза Путин.

"Те освободиха от окупация държавите на Европа, сложиха край на страшната трагедия на Холокоста, спасиха народа на Германия от смъртоносната идеология на нацизма", каза руският президент.

Той заяви, че именно съветският народ е поел основното бреме в борбата с нацизма.

"Стотици хиляди бойци умряха в чужбина. Наш дълг е да помним, че на съветския народ се падна основната тежест в борбата с нацизма", каза Путин.
Той подчерта, че Русия никога няма да забрави приноса на съюзниците на СССР в антихитлеристката коалиция и на всички борци срещу нацизма за постигането на победата.

"Никога няма да забравим приноса на нашите съюзници за постигане на победата, значението на втория фронт, който беше отворен през юни 1944 г. Почитаме паметта на бойците от въоръжените сили на всички държави от антихитлеристката коалиция, подвига на всички борци срещу нацизма, които безстрашно действаха в страните на Европа", заяви Путин.

Той отбеляза, че на парада на Червения площад в Москва заедно с руските военни ще преминат в шествие и представители на Азербайджан, Армения, Беларус, Индия, Казахстан, Киргизстан, Китай, Молдова, Монголия, Сърбия, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

Русия е готова за диалог и сътрудничество за създаване на обща надеждна система за сигурност, от каквато се нуждае стремително променящият се съвременен свят, заяви Путин.

Само заедно страните могат да защитят света "от новите опасни заплахи", каза той.

 Путин: Не можем да си представим бъдещето на света, ако Червената армия не го бе защитила

"Винаги ще помним, че съветският народ съкруши нацизма. Това бяха милиони хора от различни националности от всички републики на Съветския съюз", отбеляза президентът (СНИМКИ, ВИДЕО)
Намери своята история

От категорията

НАТО отхвърли искането на Русия за оттегляне на войските на Алианса от България и Румъния

Алиансът няма да се откаже от способността ни да се защитаваме, изтъкна говорителят на пакта Оана Лунгеску-1642793226.jpg

"Руските искания ще създадат членове на НАТО от първа и втора класа - ...

21 ян. 2022 | 21:25

Лавров: НАТО да изтегли бойните си части и техника от България и Румъния!

Сергей Лавров потвърди, че изискването на Москва за извеждането на чуждите бойни части, техниката и въоръженията, се отнася и за България и Румъния-1642756504.jpg

Русия също така настоява Алиансът да се откаже от по-нататъшно разширяване на ...

21 ян. 2022 | 11:13

Димитър Ковачевски: Скопие не очаква България да вдигне ветото до юни

Ковачевски припомни, че в София е предвидено съвместно заседание на двете правителства-1642425533.jpg

Той посочи, че никой в Северна Македония не трябва да се страхува, че ще бъде ...

21 ян. 2022 | 16:14

Ердоган: Готов съм да помогна за помирението между Русия и Украйна

Трябва да бъде предотвратено негативно развитие на ситуацията и мирът да надделее, посочва турският президент-1640077160.jpg

Държавният глава на Турция възнамерява да направи опит да срещне президентите ...

21 ян. 2022 | 15:52