Владимир Путин

Този месец в Румъния бе задействан американски противоракетен щит

Путин с най-острото си досега предупреждение: Ако Румъния и Полша не знаят какво е да си на прицел, сега ще разберат

18933 | 28 май 2016 | 10:43

Руският президент обаче не каза какви точно ще са мерките, но поиска да изясни, че всичко, което върши Кремъл, е в защита срещу действията на САЩ.

Владимир Путин-1464423116.jpg-1464358641.jpg

Владимир Путин заяви, че противоракетните системи на САЩ в Европа са заплаха за страната му и Кремъл ще реагира подобаващо, предаде ТАСС.

 

Той предупреди Полша и Румъния, че ще влязат в обсега на руските ответни действия. Това се случи по време на пресконференция в Атина, след срещата между Путин и Алексис Ципрас, на която гръцкият политик каза, че сигурност в Европа може да има само с активното участие на Москва.

 

"Ако вчера румънците просто не знаеха какво значи да бъдат под прицел, то днес ние ще бъдем принудени да предприемем някои мерки за гарантиране на сигурността си. Същото важи и за Полша", подчерта руският държавен глава.  Той обаче не каза какви точно ще са мерките, но поиска да изясни, че всичко, което върши Кремъл, е в защита срещу действията на САЩ.

 

По-рано този месец в Румъния бе задействан американски противоракетен щит, който по думите на Белия дом е с цел защита от Иран, а не от Русия.


От категорията

В Скопие: Защо историците ни мълчат, че българите са татаро-монголи?

-1544339677.jpg

Комисията подарява македонската история на България с признаването на цар ...

15 юни 2019 | 14:48

Обща стачка и протести в Бразилия, полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми

Снимка: БНР-1560602688.jpg

Недоволството е срещу пенсионната реформа и орязването на бюджета за ...

15 юни 2019 | 15:44

Зоран Заев очаква Скопие да започне преговори за присъединяване към ЕС още тази година

-1510986804.jpg

Министър-председателят предрича позитивни резултати за преговорите от ...

17 юни 2019 | 15:06

Попарата е сред най-екзотичните закуски в света според CNN

Сн. Моето детство-1560771782.jpg

В статия за кулинария Каси Барбър слага закуската в компанията на тунизийската ...

17 юни 2019 | 14:42

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Terminator


28 май 2016 | 14:00Следва продължение (To be continue). Само, че продължението не е в полза на Румъния, нито на Полша! Същото се отнася и за "желанието" на България и Румъния за засилване на присъствието на НАТО в Черно море! А това, че в България се разполагат войски на САЩ въобще не ни превръща в държава с "гарантирана" сигурност, а че се превръщаме във фронтова държава. За разлика от евроидиотите и нашите такива Русия помни историята и естествено няма да допусне повторение на Втората световна война. Ще рече, че само малко да стъпят краварите на криво от тези бази в Полша, Румъния и България и да започнат някакви си "превантивни" удари според тяхната доктрина ще го отнесем с всички произтичащи от ответните удари на Русия екстри! Да не си мислят тези, които ни набутаха насила в НАТО, че ще се разминем само с бляботения за евроатлантически ценности.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.