Снимка: kremlin.ru

Поръчението бе дадено на ръководителя на "Газпром" Алексей Милер

Путин нареди да се проучи въпроса за доставки на газ в Китай от находищата в Ямал през Монголия

3367 | 9 септ. 2019 | 20:31

Директорът на държавната газова компания информира президента, че на 1 декември ще тръгнат доставките на газ за КНР по газопровода "Силата на Сибир"


Президентът на Русия Владимир Путин поръча на ръководителя на "Газпром" Алексей Милер да проучи въпроса за доставки на природен газ в Китай от находищата в Ямал през Монголия. Държавният глава се срещна с Милер в Кремъл, предаде ТАСС.

Според държавния глава, трябва да се проверят запасите в Иркутска област, Красноярския край и тези в Ямал, за да се формират необходимите запаси за газовите доставки по западния маршрут. Президентът отбеляза, че "маршрутът е сложен, но напълно реалистичен".

Ръководителят на компанията съобщи на президента, че на 1 декември по газопровода "Силата на Сибир" ще бъде подаден газ от Русия към Китай.

"Това ще бъде историческо събитие, защото ще започнат доставки от най-крупния в света износител на газ към най-големия вносител", добави Милер. Според него, за 30 години китайците ще получат един трилион кумически метра руски газ.

Милер отбеляза, че китайският пазар е най-динамичният и най-бързо растащият в света. Ръководителят на компанията обясни, че понастоящем Москва и Пекин проучват възможностите за доставянето на газ в Китай и по други маршрути.

Милер уточни, че се разглежда "възможността на доставки на газ по западния маршрут, както и възможността за доставки през далекоизточния - от Сахалинския добивен център".

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 


От категорията

Започна плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ "Козлодуй"

-1496693526.jpg

В периода на спирането ще бъдат изпълнени необходимите ремонтни работи, ...

22 септ. 2019 | 11:45

Теменужка Петкова: Отношенията ни с Русия са прагматични и се основават на взаимен интерес

-1565760938.png

От 1 януари 2020 година трябва да тече газ по тръбата, но тази дата няма как да ...

20 септ. 2019 | 08:37

ТЕЦ-Перник: РИОСВ установи, че замърсяването на въздуха в града няма общо с дейността на Дружеството

-1513438542.jpg

Не се крием от никого, открити сме към всички и сме отворени да разговаряме с ...

20 септ. 2019 | 11:16

Аврамова: До средата на декември трябва да приключи ремонтът на три участъка на магистрала „Хемус“

Петя Аврамова-1568985338.png

Това са виадуктите при с. Потоп и „Коренишки дол“ и дясното платно на ...

20 септ. 2019 | 16:02

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


10 септ. 2019 | 07:33Китай ще получи газ, а ние ЕДИН ГОЛЬ БАНАН!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.