Снимка: kremlin.ru

Поръчението бе дадено на ръководителя на "Газпром" Алексей Милер

Путин нареди да се проучи въпроса за доставки на газ в Китай от находищата в Ямал през Монголия

3557 | 9 септ. 2019 | 20:31

Директорът на държавната газова компания информира президента, че на 1 декември ще тръгнат доставките на газ за КНР по газопровода "Силата на Сибир"


Президентът на Русия Владимир Путин поръча на ръководителя на "Газпром" Алексей Милер да проучи въпроса за доставки на природен газ в Китай от находищата в Ямал през Монголия. Държавният глава се срещна с Милер в Кремъл, предаде ТАСС.

Според държавния глава, трябва да се проверят запасите в Иркутска област, Красноярския край и тези в Ямал, за да се формират необходимите запаси за газовите доставки по западния маршрут. Президентът отбеляза, че "маршрутът е сложен, но напълно реалистичен".

Ръководителят на компанията съобщи на президента, че на 1 декември по газопровода "Силата на Сибир" ще бъде подаден газ от Русия към Китай.

"Това ще бъде историческо събитие, защото ще започнат доставки от най-крупния в света износител на газ към най-големия вносител", добави Милер. Според него, за 30 години китайците ще получат един трилион кумически метра руски газ.

Милер отбеляза, че китайският пазар е най-динамичният и най-бързо растащият в света. Ръководителят на компанията обясни, че понастоящем Москва и Пекин проучват възможностите за доставянето на газ в Китай и по други маршрути.

Милер уточни, че се разглежда "възможността на доставки на газ по западния маршрут, както и възможността за доставки през далекоизточния - от Сахалинския добивен център".

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 


От категорията

Валдис Домбровскис: България ще влезе в ERM II с малко закъснение и с настоящия си валутен курс

Валдис Домбровскис -1512668648.jpg

Еврокомисярат потвърди, че България ще влезе във валутния механизъм и в ...

20 февр. 2020 | 16:06

Теменужка Петкова отговори на Радев: Енергийните проекти са работа само на правителството

-1573833682.png

"Така че да няма грешки кой какви компетентности има и кой за какви ...

19 февр. 2020 | 11:48

Георги Терзийски се срещна с кмета на Нови Искър и представители на местни превозвачи

-1557311670.jpg

Според него за участъците, предложени от Столична община, не се предвижда ...

20 февр. 2020 | 17:55

Любомир Дацов: Референдум за еврото е референдум за излизането ни от ЕС

Любомир Дацов-1498458798.jpg

Бившият заместник-министър на финансите изрази надежда думите на премиера за ...

18 февр. 2020 | 16:42

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


10 септ. 2019 | 07:33Китай ще получи газ, а ние ЕДИН ГОЛЬ БАНАН!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.