И Китай се включва в стратегическите учения „Изток-2018“

Путин наредил внезапна проверка на бойната готовност в два военни окръга

5990 | 20 авг. 2018 | 17:37

Около 3200 военнослужещи на Пекин заминават за съвместните маневри с руската армия


Внезапна проверка на бойната готовност започна в съединенията и войнските части от Централния (ЦВО) и Източния военни окръзи (ИВО) на Руси, както и в далечната и военно-транспортната авиация на страната по решение на върховния главнокомандващ Владимир Путин, предава ТАСС, като се позовава на съобщение от министъра на отбраната Сергей Шойгу.

За това съобщи "Фокус".


По неговите думи, в навечерието на мащабните военни учения „Изток-2018“ на източния театър на военните действия се провеждат комплекс от 16 специални учения.
„Днес в 05:00 московско време в съответствие с решението на върховния главнокомандващ на Въоръжените сили на Русия в планови ред органите на военното управление със съединенията и войнските части на ИВО,ЦВО, ВДВ, далечната и военно-транспортната авиация пристъпиха към изпълнение на мероприятия за привеждане във висша степен на бойна готовност“, заяви Шойгу.

Китайски военни ще участват в стратегическите учения „Изток-2018“ в Русия, се казва в публикувано в понеделник заявление на Министерството на отбраната на Китай, предава ТАСС.
„Съгласно постигнатите договорки между Китай и Русия, страните ще организират съвместни учения на полигона Цугол в Забайкалския регион от 11 до 15 септември (т.г.)“, се казва в заявлението на ведомството.
В доклада се отбелязва, че „ученията целят укрепване на руско-китайското стратегическо военно сътрудничество, засилване на потенциала на страните в областта на съвместното реагиране на различни заплахи за сигурността, както и за поддържане на мира, стабилността и сигурността в региона“.
По информация на китайското военно ведомство, на съвместните учения в Русия ще бъдат изпратени „около 3200 военнослужещи, повече от 900 единци различни видове въоръжение, както и 30 хеликоптера и летателни апарати неподвижни крила“.
Маневрите „Изток-2018“ ще се проведат през август и септември с участието на сили и средства от Източния и Централния военни окръзи и Северния флот на Русия. Стратегическите учения ще са главните маневри през тази година за военно-транспортната авиация на Русия.

 


От категорията

ЕС обсъжда разширяването си с лидерите от Западните Балкани

ЕС обсъжда разширяването си с лидерите от Западните Балкани -1581836801.jpg

Лидерите на шестте държави от Западните Балкани се събират днес в Брюксел за ...

16 февр. 2020 | 09:04

Експерт от СЗО: Коронавирусът може да зарази две трети от хората

Директорът на Центъра за статистика на инфекциозните заболявания в Университета във Флорида и експерт от Световната здравна организация (СЗО) Айра Лонгини-1581690737.jpg

Лонгини отбелязва пред "Блумбърг", че вирусът е успял да проникне ...

14 февр. 2020 | 16:22

Северна Македония разпусна парламента си

-1565623520.jpg

Последното заседание на Собранието в Скопие премина скандално. Гласуването по ...

16 февр. 2020 | 21:00

Ким Чен-ун се появи след 22 дни в неизвестност

-1505540500.png

Чен-ун отиде до мавзолея на баща си в столицата Пхенян. Той поведе официална ...

16 февр. 2020 | 20:27

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


BiGman1


20 авг. 2018 | 22:41Путин е голямо шубе...като пръднат в Щатите тоя се насира...:)


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.