Кадър: ТАСС

Въобще не ми е идвало наум, че ще бъда толкова дълго във властта, признава държавният глава

Путин не е съгласен да го наричат цар на Русия (ВИДЕО)

2012 | 19 март 2020 | 13:57

Владетелят раздава заповеди, а президентът работи всеки ден, аргументира се руският лидер


Президентът на Руската федерация Владимир Путин не е съгласен с тези, които го наричат цар на Русия. Царят е този, който раздава заповеди, а президентът работи всеки ден, поясни държавният глава в интервю за проекта на ТАСС "20 въпроса към Владимир Путин".

"Това не отговаря на действителността", отговори президентът на въпрос как се отнася към факта, че го наричат цар. "Аз все пак работя всеки ден, а не царувам".

По мнението на Путин "царят е този, който седи на трона, гледа отгоре и казва: "Ще издам заповед и там нещо ще направят", а самият той само си мери шапката и се оглежда в огледалото".

Путин, който заема висши държавни длъжности вече 20 години, призна, че "даже не му е идвало наум", че пребиваването му във властта е можело да продължи толкова дълго. "Въобще не съм мислил, че ще се окажа тук. Дори наум не ми е идвало и нямаше как да дойде", каза той.

Що се отнася до възможността в един момент да излезе от властта, Путин заяви, че изпитва чувство на отговорност за това, "което се случва, как се случва и какво ще се случва".

Путин добави, че през 2008 г. (когато поста президент бе поет от Дмитрий Медведев), не е знаел, че след четири години отново ще се върне на поста държавен глава, но не е изключвал такава възможност.

Коментирайки шегата на известния хуморист Максим Галкин, който отбеляза, че "Путин не е фамилия, а длъжност", държавният глава сподели: "Човек, който не заема никаква длъжност, може да се шегува както си иска. И шегите му са търсени".

 

"А Вие завинаги ли сте с нас?", попита интервюиращият Андрей Ванденко.

 

"Ако го искате", шеговито отговори президентът и допълни:

 

"Пред мен има още четири години, в момента нямам отговор. Но най-важното, ще повторя още един път абсолютно искрено - най-главният въпрос е настроението на огромното мнозинство от гражданите на страната. Това, разбира се, е въпрос на доверие."

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 Путин не е съгласен да го наричат цар на Русия

Владетелят раздава заповеди, а президентът работи всеки ден, аргументира се руският лидер

От категорията

Джонсън с емоционално писмо до британците: Моля, настоявам, останете си в къщи! Спасете живот!

Джонсън с емоционално писмо до британците-1586208886.jpg

"Зная, че много от вас ще бъдат дълбоко разтревожени относно финансовия ...

7 апр. 2020 | 00:30

Урсула фон дер Лайен: България показва, че солидарността все още е в сърцето на ЕС

-1473342982.jpg

Никога няма да забравим, че България изпрати защитно облекло на Австрия. Всичко ...

7 апр. 2020 | 06:43

Британският министър Гоув се самоизолира заради съмнения за Covid-19

-1571565306.jpg

От 2017 г. постът, който заема, е равностоен на вицепремиер

7 апр. 2020 | 13:54

За първи път Русия регистрира повече от хиляда заразени с Covid-19 за един ден

-1585553693.jpg

До момента са изследвани почти 800 000 жители на Русия с под 1% положителни ...

7 апр. 2020 | 13:50

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


19 март 2020 | 14:22Бойчо Тикваров_Банкянския по този път е тъгнал.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


19 март 2020 | 14:25За разлика от Путин ,Боко е дебил. Дебил в медицинския смисъл на думата.При Боко няма как да се получи, поради интелектуалната му недостатъчност!