Всенародното гласуване се очаква да се проведе през април

Путин възложи на ЦИК организацията на референдума за промени в конституцията

1011 | 14 февр. 2020 | 16:01

Промените предвиждат предимство на руския основен закон над международното право, само руско гражданство за висшите чиновници, по-широки правомощия за двете камари на парламента


Руският президент Владимир Путин възложи на Централната избирателна комисия организацията на всенародно гласуване по конституционните промени. Правителството има задачата да осигури необходимия бюджетни средства, предаде БНР.

Президентът Путин огласи идеите си за конституционни промени в годишното си послание към Федералното събрание на 15 януари. След това назначи работна група, която да подготви промените за предстоящото всенародно гласуване. До момента са постъпили повече от 400 предложения за изменения в основния закон.

На заседание с членовете на работната група Владимир Путин заяви:

„За мен е важно законът за поправките в конституцията да влезе в сила едва след обявяването на резултатите от всенародното гласуване, това да бъде истински плебисцит и именно гражданите на Русия да бъдат автори на тези поправки в основния закон. Ако по време на гласуването хората потвърдят, че подкрепят това, значи законът влиза в сила и поправките се внасят в конституцията. Ако не потвърдят, то поправките няма да бъдат внесени в конституцията“.

Промените предвиждат предимство на руския основен закон над международното право, само руско гражданство за висшите чиновници, по-широки правомощия за двете камари на парламента – Държавната Дума и Съвета на федерацията, не повече от два мандата за наследниците на Путин на президентския пост, превръщане на Държавния съвет в конституционен орган, редовно индексиране на пенсиите и на минималната работна заплата, така че тя да не е по-ниска от жизнения минимум.

Всенародното гласуване се очаква да се проведе през април.

 


От категорията

1 500 задържани за продажба на фалшиви медицински маски в Китай

-1582706805.jpg

Полицията е заловила повече от 31 милиона фалшиви продукта, произведени без да ...

26 февр. 2020 | 10:36

Le Monde: Германия сама е виновна, че не забеляза възхода на крайнодесните

-1582705839.jpg

Настоящите агресивни крайнодесни движения са резултат от неочакван обмен между ...

26 февр. 2020 | 10:12

Люксембург е първата държава в света с безплатен обществен транспорт от март

Сн. БГНЕС-1582704686.jpg

В допълнение към тази мярка, Министерството на транспорта също се стреми към ...

26 февр. 2020 | 10:11

Първи случай на заразяване с коронавирус е регистриран в Мадрид

-1581941696.jpg

Става дума за 24-годишен мъж, завърнал се наскоро от Северна Италия

26 февр. 2020 | 10:00

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Енчев Илия


15 февр. 2020 | 05:53!! СЛАВА НА ОСВОБОДИТЕЛИТЕ !! Кога ще направим МОРАЛНА оценка на самите себеси като Българи? Уважаеми Сънародници Българи, 21ви век сме а все още сред нас се шматкат нео Нацистки вандали! До кога ще търпим гаврата на тази чума сред нас осквернявайки паметта на загиналите анти фашисти, дали живота си за освобождението на България, за да жхивеем сега? За престъпните нео Нацистки вандали, искаме най строго наказание с глоба и екстрадиране от родината на Дякона, Ботева и Валцарова, без право на връщане! С уважение; Енчев entanashi@abv.bg "Българският нов жизнен формат" http: www.spiralata.net biblioteka "За пълното си щастие Човек трябва да има Суверенно и Славно отечество" Симонид Кeоский 5 век преди Христа "A за да бъде Българина напълно щастлив, Трябва да знаe следва, своето историческо предназначение! " Енчев И. 20век след Христа


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.