Радев пред БТВ

Само чрез паника и страх ли трябва да управляваме тази криза?, попита президентът (ВИДЕО)

Радев: Борисов гради образ на спасител върху страха от трупове. Кабинетът не взе навременни мерки

34338 | 9 апр. 2020 | 18:01

90%т въпросите на зрителите са от групата "Защо президент и премиер не сте единни сега, докога ще гледаме първите мъже да сеят ненавист?"

Радев пред БТВ-1586443008.pngРадев-1586443856.jpg

Премиерът трябва да знае, че не може да очаква само аплодисменти.

Кабинетът не взе навременни и ясни мерки.

 

Това заяви президентът Румен Радев в интервю по БТВ в рубриката "Питай президента".

Той разкритикува политиката на правителството в началото на епидемията.

 

ВЯРВАТЕ ЛИ, ЧЕ ТАЗИ КРИЗА ТРЯБВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА СЪС СТРАХ ОТ ТРУПОВЕ?

На въпрос защо в условия на криза премиер и президент не са единни, Радев заяви не е време да се занимават хората с отношенията между президентската институция и изпълнителната власт, когато армията от безработни се множи всеки ден. 

Никога не съм казвал да падат ограниченията, този спор е в главата на премиера, заяви още Радев.

„След изявлението ми премиерът говори за спор, който е в неговата глава, него го няма. Той каза: „Вие какво искате? Радев, който казва веднага да паднат ограниченията и да уморим народа или аз, който казвам ще държа ограниченията, за да ви спася?" Няма такъв спор. Никога не съм казвал да падат ограниченията. Казах много ясно, че е време да мислим за ясна национална цел, как по-бързо управляемо и безопасно ние да започнем поетапно да излизаме от това състояние. Мисля, че сме показали единни действия, имахме среща и с кабинета, и с представителите на Националния оперативен щаб. Има взаимодействие по редица важни въпроси. Не мисля, че има проблем. Вярвате ли, че тази криза трябва да е управлявана единствено чрез паника страх и потоци от трупове, които се леят от екрана непрекъснато?“, запита държавният глава.

 

ВСЯКА ВЛАСТ СЕ НУЖДАЕ ОТ КОРЕКТИВ, КОГАТО НЯМАМЕ РЕАЛЕН ПАРЛАМЕНТ


"Не е време за емоция, за избухвания, за сърдити пози, а и аз в този спектакъл няма да участвам. Премиерът трябва да е наясно, че нито президентът, нито българският народ са публика, от която се очаква по всяко време аплодисменти", каза Радев.

На въпрос дали е мината границата на отношенията им с премиера Борисов, Радев заяви: "Не мисля, че сме минавали с границата. Трябва да има и някакъв баланс. Всяка власт се нуждае от някакъв коректив, особено когато тя е взела решение и то самостоятелно да въведе извънредно положение посред нощ, когато имаме на практика блокиран парламент и съдебна власт, когато нямаме реален парламентарен контрол и когато критичността на масовата психики а исъзнание са драстично намалени от масовия страх." 

 

Само чрез паника и страх ли трябва да управляваме тази криза?, попита президентът. Защо беше тази реакция на моето вето? Защо трябваше да има избухване?

 

ЗАЩО БОРИСОВ СЪОБЩИ ЗА СМЪРТТА НА МОЯ БАЩА? НЕ СЪМ ГО УПЪЛНОМОЩАВАЛ!

 

Аз нямам нужда от личен говорител, който да обяви смъртта на моя баща. Брисов се самоназначи за такъв. Благодаря му, посочи Радев. 

 

"Баща ми ме е възпитал да се отнасям с чувство на дълг към всичко. Нямам нужда от личен говорител, който да обявява за смъртта на моя баща. Това е лично. Премиерът се самопровъзгласи за такъв.

 

Два часа преди ветото звъннах на премиера и му казах, че ще налагам вето на две разпоредби - за дефиницията на “информация” и вторият за спекулата, където се сриваха всички пазарни отношения. Беше редно в такава ситуация, не е нещо срещу Борисов. Чувахме се редовно преди това, след това - не. Когато се говори изкривено през медиите, това вече се превръща в проблем", сподели Радев отношението си към изказванията на премиера Бойко Борисов.

 

"Кабинетът успя да се включи и да активира нашата родна промишленост и разгърна активна, дори хиперактивна информационна кампания. Но не забравяйте - безплатни, масови тестове трябва да бъдат осигурени за хората. Не звучи добре, когато се казва - няма да тестваме, защото са скъпи. Когато миналата година кабинетът даваше големи суми за самолети, за газопроводи, не бяха ли скъпи?", попита държавният глава.

Приоритетът на правителството бяха инфраструктурните проекти, а трябва инвестиции в хората, в човешкия капитал, заяви президентът.

 

НИКОЙ НЕ МЕ ПРЕДУПРЕДИ, ЧЕ ЩЕ СЕ ОБЯВИ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ

 

"Първите изявления на водещите експерти бяха, че този вирус няма да стигне до България. После, че грип от тип Б е много по-опасен. Дни по-късно съществуването на щаба беше факт. Как да свиквам КСНС в такава обстановка? Как така? Винаги има възможност, но оперативната дейност започна. Никой не ме пита, никой не ме предупреди за това среднощно заседание и обявяването на извънредното положение. Коронавирусът е опасност. Да, той е различен от обикновения грип, инкубационният му период е дълъг, заразяемостта е два пъти по-голяма. Представлява опасност, но трябва да има адекватни мерки към тази опасност, да се отчита общата картина.", каза още Радев.

 

КОГА ТРЯБВАШЕ ДА ОТИДА В ПАРЛАМЕНТА?

 

"Армията може да прави много неща. Но има вменено правомощие за употреба на сила. Единствено за това казвам, че е нужно да се търси по-широк консенсус, за да не остават съмнения, че армията може да се използва за употреба на сила. Кога трябваше да отида в парламента? Когато гласуваха сутринта рано за извънредното положение? Бях информиран за това от медиите и това стана публично достояние." припомни президента. 

 

ДЛЪЖЕН СЪМ ДА РАБОТЯ С ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ГО ПОКАЗАХ

 

"Свалих доверието си от правителството заради неща, които описах ясно в обръщението си, но най-вече заради начина на упражняване на властта. Начина на изразходване на публичните средства. Длъжен съм по време на криза да работя с това управление и го показах. Не съм се дръпнал аз", заяви още Радев по темата за разнобоя между институциите.

 

ДЕПУТАТИТЕ РАБОТЯТ ПО КОМАНДА НА БОРИСОВ

 

Депутатите допуснаха Борисов да ги командва. Народните представители работят по команда на премиера многократно. Този стил не ми е присъщ. Някои дори мечтаят за военно положение. Парламентът е придатък на изпълнителната власт, подчерта Радев.

 

Борисов гради образ на спасител върху страха от трупове, каза президентът.

 

ЛИПСАТА НА МАСОВО ТЕСТВАНЕ Е ГРЕШКА

 

Никога не съм казвал, че ограниченията трябва да паднат, както твърди Бойко Борисов. Предложил съм мерки, които според мен ще помогнат в този тежък момент. Когато се цитира СЗО, трябва да се казва всичко. Да, от СЗО казаха, че излоционните мерки са добри, но също така казаха, че трябва да има безплатно масово тестване на всички граждани. Според мен ние изпуснахме този момент. Не искам да влизам в работата на експертите, но наистина изпуснахме момента. Ние не бяхме подготвени и нямахме тестове. С тестването щяхме да проследим болестта и да сме наясно кой е изградил антитела. Кабинетът безспорно взе точни и навременни мерки за социална изолация. Това е похвално. Другите положителни стъпки са, че кабинетът разгърна много активна информационна кампания за коронавируса и успя да пренастрои производството на редица български заводи. Но липсата на тестване е грешка. Нима е нормално да се казва - няма да тестваме, защото е скъпо. Винаги съм казвал, че е много по-важно да се дават средства за хората и за здравеопазване.

 

ДРАСТИЧНО ИЗОСТАВАМЕ С ИКОНОМИЧЕСКИТЕ МЕРКИ

 

Радев заяви, че подкрепя извънредното положение. Драстично обаче изоставаме със социални и икономически мерки. Това създава напрежение, добави той.  Ще покажа реакцията на работодателите и на работниците. В първия вариант, интересът беше много слаб. Сега има индикация, че повече работодатели ще се включат.  "Задължително трябва да има помощ за бедните. Мерките трябва да са навременни, безвъзмездни и достъпни. Закъсняхме. Другите държави масово въведоха веднага масови социални мерки, за да не остава никой зад борда. 

 

Трябва ли гладният човек да излезе на улицата и да помете всичко?"- попита президентът.  Трябва да има ваучери за храна, да бъдат актуализирани социалните плащания, добави той. Има резерв в бюджета и никой не говори за него, подчерта Радев. Много е важно е в тази криза доверието между институциите и хората, те да усеят, че има държава. Защото това влияе и на психическия климат вътре в семействата, който е разклатен. Специалистите казват, че когато си под психическо напрежение, имунитетът се срива, коментира Радев.

 

ПУСНЕТЕ ВИТОША! ТАМ НЯМА ВИРУС

 

Той разказа, че му се обаждат родители на деца с увреждания, за които е важно те да излизат. Не трябва да допускаме в България да се случва това, което стана в Англия - хората масово хукнаха по парковете като стане времето топло. Затова е по-добре  управляемо, с ясни правила, зададени от правителството, да се пуснат хората в парковете и на Пуснете Витоша, полицията да следи, предложи президентът. Защото се опасявам да не стане така, че хората в един момент да умаловажат мерките, допълни той. И разказа, че на Витоша е виждал как семействата са на разстояние едно от друго. Ние, българите, доказахме, че можем да сме отговорни, трябва да се разчита на съзнанието на хората, коментира още държавният глава.

 

Премиерът е обигран политик и не хвърля думи на вятъра, но не приемам да си гради образа на спасител върху страха, който сам раздухва, върху трупове. И все пак ще има виновен, знаем, че ще е Радев, каза той.

 

Не критикувам карантината, а апелирам за това да има достатъчно мерки - социални, икономически, да се управляват ограниченията разумно, каза още президентът. И даде пример, че по улиците има същия трафик, както преди.

 

ХАОСЪТ ПРИ ИЗЛИЗАНЕТО ОТ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ ЩЕ ЕПО-ОПАСЕН

 

Хаосът при излизането на тези мерки може да бъде много по-опасен от хаоса, който се създаде при въвеждането на извънредното положение, смята Радев. Не можем да кажем дата за излизането.

Като президент не искам и не трябва да деля смъртта на българите само на починали от коронавирус, а всички останали да ги забравим, заяви президентът.

"Стана модерно и непрекъснато се говори за смърт. Хората са затворени и гледат от екрана. Смърт се лее отвсякъде", коментира държавният глава.
"Искате ли да си поговорим малко за смъртността в България. Хората претръпнаха. Аз като президент не искам и не трябва да деля живота и смъртта на българите само на българи починали от коронавирус, а всички останали да ги забравим", посочи още Радев.

Той отчете, че годишно средно в България умират хора около 2000 човека от усложнения от грип.

"Това е в зимния период на месец грубо колко са това - близо 300 човека. От какво умират тези хора. Нека се замислим и за това. Няма ли да направим брифинг: Вчера умряха в България 300 човека, от тях 60 от онкологични, сърдечно-съдови заболявания, от глад, от студ, от липса на медикаменти, от липса на достъп до здравеопазване. Защо ги забравяме тези хора? Само сега ли се сетихме за възрастните хора в България? Преди кризата не бяха много в нашия фокус. Ще мине и тази криза и ние пак ще забравим, че има възрастни хора", каза още Радев.

 

СЪПРУГАТА МИ ИМА ФОНДАЦИЯ. ОТТАМ ДАРИ 10 000 ЛЕВА

 

"Разчитам много на българския парламент и той трябва да спре да изпълнява командите на Борисов. Вече чухме гласове за въвеждането на военно положение. Аз подписах удължаването на извънредното положение и пак ще кажа, че мерките за социална изолация са добри. Но съм казал и други неща, които не виждам се случват. Да, моята заплата ми дава възможност да си позволя неща, които много българи не могат да си позволят. Дарил съм заплатата си за март. В парламента тази свещенна тема за дарителството се опорочи и принизи, като това отново стана по команда. За мен дарението е личен акт и споровете в парламента принизиха този акт. Съпругата ми има фондация и оттам са десете хиляди лева, които е дарила", обяви президентът.

 

"Интересът на работодателите към схемата 60/40 ще покаже дали тя ще е успешна. За мен трябва да има безвъзмездни отпускания на средства за социално слабите хора. Вече казах, че гладът може да отнесе всякакви бариери и норми. Това ли трябва да се случи? Тези безвъзмездни средства могат да се вземат от бюджетния резерв и лимита на държавата. Как го направиха другите държави?

 

Пак ще повторя, че карантината трябва да се спазва, но мерките трябва да се управляват. Трябва да си поставим ясна национална цел, защото излизането от тези мерки може да предизвика много по-голям хаос, отколкото обявяването на извънредното положение.

 

Въпросът е, че трябва да се вземат решения, за да не се забавяме с излизането от кризата. Това ще доведе до намаляване на конкурентноспособността ни, ще доведе до бедност и безработица. Всичко това ще доведе до най-лошото - масово напускане на държавата и демографски срив. Не трябва да оставяме гладен човек. Ясно е, че безработицата носи със себе си престъпност, насилие, безпътица. Не трябва да допсукаме това", каза още Радев.

 

ПРАВОСЪДИЕ В ЕФИР Е ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА

 

Освобождаването на изпълнителния директор на ББР вече няма значение, след като заемът е утвърден, това е правосъдие в ефир, коментира президентът. 


По думите му това правосъдие в ефир е прах в очите на хората. "Най-важно е какво ще каже прокуратурата. Проблемът е че едрият бизнес отдавна стана приоритет на тази банка, която е създадена да кредитира малкия и средния бизнес. Най-вероятно ще се случи същото - целият проблем ще спре до борд и директор на банката", посочи още президентът.

 

ПРОКУРАТУРАТА НЯМА ДА ПРЕЧУПИ САМА БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ

 

Относно оценката му за главния прокурор Иван Гешев Радев кометира: "Мога да кажа, че с битовата престъпност трябва да се води решителна борба, но само усилията на прокуратурата не са достатъчни и никога тя няма да я пречупи, ако не решим проблема с бедността. За да се случи това, фокусът трябва да се прехвърли по-нагоре и да се отиде там, където има висока корупция. Там трябва да се насочим - към корупцията.",


По повод разпространени от прокуратурата записи с гласа на президента и в отговор на въпрос дали разпознава гласа си, Радев отговори, че това е било част от разговора. Държавният глава заяви, че не е предизвиквал този разговор. "Не съм се обаждал аз и в който аз не знаех изобщо за тази проверка, че това е случаят. То се разбра и от записа.

В никакъв случай, аз съм командвал ВВС и знам, че в регистратурата има всички заповеди, разпореждания, протоколи. Всичко се пази там и те од един бяха публикувани като опис и предоставени в протокола на КОНПИ. Нито един докуметн не е скрит", коментира Радев.

 

ГЕН. МУТАФЧИЙСКИ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН СПЕЦИАЛИСО, НО НАПРАВИ ГРЕШКИ

 

"Познавам се с генерал Мутафчийски много преди да оглави щаба. Той е изключителен специалист, но направи някои грешки. Аз не разбрах защо не се използва плана за действие при подобни пандемии, който е приет още през 2006 година. Може би и затова имаше такъв хаос в началото на кризата. В този план ясно е разписано как да се действа и не само чисто здравно, но и икономически. Да, тестван съм за коронавирус. Веднъж. Тестът ми е отрицателен", разкри още Радев.

 

ЧУВСТВАМ СЕ ОБЕДИНИТЕЛ НА НАЦИЯТА

 

"Никога не съм отказвал да подам ръка на Борисов, стига да няма нещо скрито или някакви други мотиви. Трябва да имаме ясна национална цел. Тази цел е да се върнем към някакъв сравнително нормален начин на живот възможно най-скоро. Трябва да имаме модел за ясно икономическо и социално Възраждане. В момента нацията е обединена и трябва да изпозлваме това обединение. Уважавам мнението на Светия синод. Нека всеки сам да прецени дали да прекара празниците вкъщи или пред храма, спазвайки всички мерки. Да, чувствам се обединител на нцията", завърши президентът.

 

На въпрос дали смята, че е извършил държавна измяна, президентът заяви: "Никога".

 

ЗНАМ КАК ДА СЪМ СМИРЕН

 

Уважавам решението на Светия Синод. Нека всеки бъде с молитвмите си където реши - вкъщи или пред храма, но при спазването на всички мерки за социална дистанция. Били съм изправен пред редица опасности. Ще се справим и с тази.

 

Знам как да съм в битка, но знам и как да съм смирен.

 Радев: Борисов гради образ на спасител върху страха от трупове. Кабинетът не взе навременни мерки

90%т въпросите на зрителите са от групата "Защо президент и премиер не сте единни сега, докога ще гледаме първите мъже да сеят ненавист?"

От категорията

Радев на форум със световни лидери: Справянето с К-19 изисква засилено сътрудничество

Радев на форум със световни лидери: Справянето с К-19 изисква засилено сътрудничество -1590685193.jpg

Рестриктивните мерки не трябва да нарушават основни човешки права, социалните ...

28 май 2020 | 19:59

Ген. Константин Попов: Негатизизмът не влияе добре на мотивацията и на бойния дух на армията

Ген. Константин Попов-1547369981.jpg

Не можем да не отчетем факта, че има пробив в начина на мислене, що се отнася ...

28 май 2020 | 12:56

Момчил Дойчев, Атлантически съвет: Провежда се кампания за отделяне на България от ЕС и НАТО

Момчил Дойчев Снимка: ТВ Европа-1590690466.jpg

По медиите се води яростна антидемократична пропаганда с измислени ...

28 май 2020 | 21:27

20 см нов сняг затрупа връх Мусала (СНИМКИ)

Снимка: Нова тв-1590688377.jpg

Прогнозите са снеговалежите над 2000 м да продължат и в следващите дни

28 май 2020 | 20:52

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Скитник


10 апр. 2020 | 22:12А относно вашето настояване за БВП, то нима има някакво значение, щом плановата икономика и загубената икономическа надпревара на комунистическите държави със Запада доведоха до близки до нулата доходи и крайно обедняване на българските граждани само няколко месеца след падането на комунизма при лукановата зима и няколко години по късно при виденовата криза? Комунистически Китай има огромен БВП и какво от това, след като гражданите му тънат в бедност? Скоро имаше скандален случай с китайска студентка умряла от глад. Работата е държавата да споделя богатството си със своите граждани чрез планомерно увеличаване на доходите и грижа за тях, което БСП ДПС никога не направиха, а напротив сринаха всичко в безподобни кризи при всяко свое управление.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Скитник


10 апр. 2020 | 21:47А относно вашето настояване за БВП, то нима има някакво значение, щом плановата икономика и загубената икономическа надпревара на комунистическите държави със Запада доведоха до близки до нулата доходи и крайно обедняване на българските граждани само няколко месеца след падането на комунизма при лукановата зима и няколко години по късно при виденовата криза? Комунистически Китай има огромен БВП и какво от това, след като гражданите му тънат в бедност? Скоро имаше скандален случай с китайска студентка умряла от глад. Работата е държавата да споделя богатството си със своите граждани чрез планомерно увеличаване на доходите и грижа за тях, което БСП ДПС никога не направиха, а напротив сринаха всичко в безподобни кризи при всяко свое управление.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Скитник


10 апр. 2020 | 21:20Господин Степанов, въпреки вашите обиди и въпреки, че скриха вече статията от Епицентър като видяха на какво заприличаха коментарите под нея, ще ви кажа нещо. Не съм искал да ви обидя и се извинявам, щом сте програмист. Но вие с такова самочувствие говорехте какъв сте капацитет и как еди какво се учело в първи курс на УНСС, че си направих погрешния извод, че може да сте в това гнездо на агенти на ДС. И да, такива като тях трябваше да бъдат лустрирани както и всички на преподавателски позиции, които споделят Вашите убеждения. Така направиха във всички изт.европейски страни и те са много по напред от нас поради тази причина.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Скитник


10 апр. 2020 | 14:30Прочетохте ли новите данни на Сова Харис? На някои хора тук ще им прилошее, че Радев и Пеевски вече са с еднакъв рейтинг! Още един хубав ден за българската демокрация!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Ilieva


10 апр. 2020 | 19:28Ненормалник ! Толкова елементарен !


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


10 апр. 2020 | 14:22Степанич, МОЛЯ ТЕ, спри да коментираш ПЛАТЕНИТЕ ИДИОТИ в този форум!___Не им давай храна за последващо плюене. Това си е чиста загуба на време и нерви. ИДИОТА си остава ИДИОТ до гроб!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


10 апр. 2020 | 14:25Ще те послушам в този момент. Аз каквото имах да съобщя , като данни на младоците, го направих.


Валентин Цветанов


10 апр. 2020 | 14:01След като прочетох тази статия неведнъж и изгледах няколко пъти телевизионния запис, сериозно се замислих дали нечии медийни действия не са били в дисонанс с чл. 39, чл. 40, ал. 1 и чл. 41, ал. 1 от Конституцията на страната ни! Мисленето ми е породено от следното: Вчера вечерта, от 18:00 ч., слушах наживо, по bTV радио, интервюто дадено от президента Румен Радев пред Антон Хекимян по bTV. Един час по късно, с т.нар. отложен старт , го изгледах изцяло и по телевизията. Току що го изгледах, няколко пъти и на запис по btvplus. Никъде не чух и не видях изразите Генерал Мутафчийски направи грешки, "полегна" пред премиера Той е изключителен специалист, но направи някои грешки . За мен генерал Мутафчийски направи опит да "полегне" пред премиера и това е причината този план да не влезе в действие . И резонни са следващите два въпроса: Аз ли не чух и не видях, аз ли пропуснах такива президентски думи ?! Но, ако нищо н


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Скитник


10 апр. 2020 | 13:42Не се хаби. България щеше да си повиши БВП не 8, а 80 пъти, ако не беше мизерната планова икономика. Защо не видиш повишението на БВП в Царство България само през 30 те години?Проблемът е, че не беше проведена лустрация за такива като тебе след 90 та година и останаха, за да продължат да наливат глупости в главите на някои от своите млади слушатели.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


10 апр. 2020 | 14:10И каква лустрация ще правиш на такива, като мен бе, кретен? Ти чуваш ли се какви ги дрънкаш? Аз съм програмист и винаги съм бил програмист. На програмистите ли ще правите лустрация бе, ненормалник? Не се чуваш какви ги плешиш! И за твое сведение в момента БВП на България не е достигнал този от 1984 от 54 млрд gery cramis dollars. И то след 30 години от твоя любим капитализъм. Жалък си!


Димитър Степанов


10 апр. 2020 | 13:50Ти вникваш ли какво сочат данните от световната статистика, бе. Нали това ти написах, че за 40 години капитализъм преди 1944 г България прави ръст на БВП 1.8 пъти, след 1945 пак за 40 години Планова икономика, драги, прави ръст а БВП 8 пъти. зи тива ти го пише в световна статистика, не в твоите алабализми. Ти вдяваш ли какво ти показват светивни източници, бе? Нищо не вдяваш! Нещастник!


Димитър Степанов


10 апр. 2020 | 12:40Приятели, Петьо Петров ме съветва да не се хабя за подобни "специалисти", като скитничето. То нито ми е на образованието , нито на познанията, нито на житейския опит. Тези коментари не са толкова за него, а за младите мачкани от капитала момчета и момичета, които няма как да ги знаят тези неща. Присто им спестявам труда да ги научат!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Скитник


10 апр. 2020 | 09:26Степанов, Тодор Живков на три пъти фалира България, като през 1962 преотстъпв целия златен резерв на България на СССР, на които сме дължали милиони, видите ли, заради окупацията на България. Втория път е през 70 те години, когато Брежнев допуска да има някакви дотации след един лов около хижа Воден. Третия път фалитът се разразява вече след падането на Живков, който в последното си интервю твърди, че трябва да питат Луканов къде са някакви фамозни два милиарда, които уж бил събрал. Жан Виденов е най големият провал през прехода. Ами да се е разбрал с МВФ и с Русия. Някои могат, нали така? Некадърник начело, срещу когото бе цял народ. Не ми говори на за кражби, след системната и превърната в идеология кражба, наречена социализъм любимия период на Радев.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


10 апр. 2020 | 12:36По данни на световната статистика България в периода от 40 години 1945 до 1984 си повишава БВП 8 пъти. В 1984 БВП е около 54 млрд gery cramis dollars. Това е лесно проверимо. Търсиш Angust Maddison с ГугалЯ и си готов. А твоите алабалистики никъде ги няма. Хайде умната!


Димитър Степанов


10 апр. 2020 | 12:26Тези фалити, за които пишеш са фейк новини. Няма как една държава да фалира, а народът да не е разбрал. Неговият статус се вдигаше непрекъснато от 1944 до 1989 та година, без прекъсване. Ако го оспорваш влез в световната статистика на Angust Maddison, за която вероятно дори не си чувал. Там има дани за всички държави в света и ще видиш как България от 1900 година за 40 години до 1939 си вдига БВП само 1.8 пъти. Годините на войната естествено се изключват. А за същия период от 40 години през социализма си повишава БВП 8 пъти . Данните са в преизчислени Gary Cramis dollars. А както се знае от икономистите фалиралите държави няма как да си увеличават БВП. Това са екементарни неща за студенти от първи курс икономика. Хайде бъди здрав и Умната!


Димитър Степанов


10 апр. 2020 | 12:15Скитниче, разбирам че изравяш черепи от провалената седесарска дискотека, но ти прощавам. Това можеш, това правиш. Всичко написано от теб са алабалистики без едно число, за разлика от моите коментари, които са проверими в Интернет. Като сте толкова успешни десните неолиберали, защо след Виденов СДС се помина, НДСВ се помина. А БСП си е фактор от 129 години в България. Защо неолибералният капитализъм претърпя пълен крах? Защо социалистически Китай стана първата икономика в света? Ние българските социалисти комунисти получихме от вас България с дървеното рало, Белчо и Сивушка и ви я оставихме с ядрени блокове, с модерно, развито селско стопанство, развита индустриална, социална, научна, културна, спортна държава на 27 мо място в ООН първа група развити държави. Вие я върнахте половин век назад на 53 място в ООН извън трета група развиващи се държави.


Ilieva


10 апр. 2020 | 11:59Спри се ненормалнико ! Ти какво ,рекорд ли искаш да поставиш по лъжи и манипулации ? Кого ли мислиш да излъжеш ? 80% процента намаляват да знаеш . Може би затова се напъваш до припадък !


zmei15


10 апр. 2020 | 03:55Журналистчето Мисирково се осра тотално! Боже колко нагло и тъпо парче! Няма как да му се получи номера с Радев. Радев е друго ниво!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


10 апр. 2020 | 07:29Арменчето покорно слушка, какво му шепне слушалката и изпълнява. ______МЕДИЙНА ПРОСТИТУТКА!!!


Димитър Степанов


10 апр. 2020 | 00:30Твърде рано си помислихте, че Радев е отписан. В началото на 2020 Борисов бе с 20% рейтинг, затънал във водни кризи, боклучави криси, апартамент гейт , Мадрид гейт и т.н. Пандемията просто го спаси. В средата на март вълната на страха го вдигна на 73%. Но последното проучване го свали с 20 пункта на 53%. Когато премине епидемията и страха и дойде глада от безрабитицата ще видим къде ще се позиционира Герб. БСП няма да изостави президента Радев и тогава ще видим . Рано е за кукуригане на гербавите.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


10 апр. 2020 | 11:59Трактор, досега не бях разбрал, че ти ми изкарваш хляба. Поклон на теб, трактор. Само че тези, които си загубиха работата са много и няма как ти да ги нахраниш, трактор. А и не е само до хляба. Искат се много неща.,Да си плащат данъцете, тока, водата и т.н. Няма да успееш всички да задоволиш, трактор.ч Вашият "гений" не успя, та ти ли? Остави хумореските, трактор. Нещата са много по сериозни, отколкото си мислиш.


Болгар ТК82


10 апр. 2020 | 09:54Степанов,глад няма да има.Ние се грижим да има хляб на трапезата на българина,в това число си и ти.Като те налегне глад пиши,ще измислим нещо.А колкото до радев той сам се изостави,нали нинова беше или ще я изоставяте и нея.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


10 апр. 2020 | 07:28Степанич, рейтингите на МУТРАТА са формират от самия него, чрез платените агенции. Виж само кои агенции му преписват висок рейтинг____разни измислени "Трендове", агенцийката на оная пачавра, дето отиде посРаник в Израел и продажниците от "Галъп". На тях ли да вярваме или на очите и ушите си?


Незабравка


10 апр. 2020 | 07:13Не вярвай на тези 73%! Аз съм категорична, през 2020 няма начин! този който прави издънка след издънка! Няма начин хората да са безпаметни за Престъпленията Му!!!


Димитър Степанов


10 апр. 2020 | 00:22Това бе умишлен сценарий, към който се присъедини Елцинова Русия, защото Виденов отказа да им даде тръбите за газта. Така бе направен преврата срещу най честния досега български премиер. Но после какво стана? СДС загина, НДСВ загина. БСП не загина и продължава да е факторът в България. Сега въпрос на време е гибелта на Герб. Като премине страха и епидемията и се надигне глада и безработицата, тогава ще видим какво ще става.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


10 апр. 2020 | 07:24Абсолютно прав си в анализа за Виденов! Напиши и за предателската роля на ЦИГАНИНА КОСТОВ, който в съдружие със СОРОС, допълнително нажежиха обстановката. Костов гушна едни 6 МИЛИОНА ДОЛАРА, а СОРОС__700, все за наша сметка! Пак по това време, маса кредитни милионери очистиха дълговете си и останаха на печалба, благодарение на Костов, Сорос и Предателите в БСП, начело с Добрев._____Нека по__младите са наясно, какви мръсотии се правеха у нас, за които ВИДЕНОВ НЕ Е ВИНОВЕН!


Димитър Степанов


10 апр. 2020 | 00:14Вие бившите седесари постоянно каканижите за управлението на Виденов. Това управление през 1995 бе изключително успешно. Виденов индексираше редовно пенсии и заплати, той плати за 2 години дълг от 3 млрд. лв , всички заводи и кооперации работеха. Какво стана в 1986 та. Съставът на БНБ избран преди тива от СДС от януари до май разпродаде резерва по 30 лв долара на свои приятелчета, уж да крепи лева. Забравяте, че тогава левът бе по плаващ, пазарен курс, а не както сега във валутен борд. Виденов сключи споразумение с МВФ и СБ , изпълни всичките им условия за предприятия в изолация и ликвидация. Но МВФ не си изпълни задълженията. Те му дадоха само един транш в август 1996 от 128 млн. долара и спряха. При изчерпения резерв от БНБ , без да спира плащане на дълга и спрените траншове от МВФ нямаше какво да удържа инфлацията на лева, който бе по пазарен курс. Това бе умишлен сценарий, към който се присъедини Елцинова Русия, защото Виденов отказа да


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


10 апр. 2020 | 00:20Става въорос за 1996, а не 1986. Техническа грешка от набора на текста.


Скитник


10 апр. 2020 | 00:04Не обиждайте свободните медии, които цитирам, госпожо. Ще признаете, че има известна езикова находчивост и стил у Ясен Бояджиев, нали? Благодаря ви!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Владо


10 апр. 2020 | 10:56Бойко Борисов е великолепен Пи Ар. Той е популист, който знае как да въодушевява масите. Още като главен секретар той имаше няколко добри представления в битката с престъпността. Показваше се по телевизията, но това не промени с нищо нещата. НИТО ЕДНО от 200 те поръчкови убийства не беше разкрито, докато беше главен секретар ??И в този смисъл Бойко Борисов е един популист, гениален манипулатор, какъвто впрочем бе и царят. Зад това стои склонността на българите да си търсят месия. И това е много опасно ??. Това заяви в интервю за Дойче веле бившият германски посланик в София д р Клаус Шрамайер Впрочем Deutsche Welle не е независима, след като се финанасира от държавния бюджет. Но в интерес на истината е доста обективен източник.


Димитър Степанов


9 апр. 2020 | 23:56Скитниче, много си елементарен. В 1997 на Виденов бе направен преврат от опозицията, Ръководството на БНБ тогава, МВФ, Елцинова Русия и група предатели вътре в БСП. След като твоето любимо СДС тогава е било успешно защо скоропостижно се помина? А БСП винаги е била факторът на политическата сцена в България. Вие седесарите, като папуняци се местехте от СДС , след фалита му в НДСВ, след неговия фалит в Герб. След фалита на Герб, който наближава къде ще бъде следващия ви пристан? Нямаш елементарна икономическа основа. Не е важно колко лева ти е заплатата, а какво можеш да купиш с нея. Станишев за 4 години увеличи всички пенсии 2 пъти, имаше БВП всяка година по 6.5% , ПЧИ 26 млрд евро, дълг 5 млрд евро. Орешарски за 1 година управление след Герб увеличи резерва от 3.6 на 8.7 млрд.лв. За 10 години управление Герб има увеличи резерва с 1.3 млрд. лв , а дългът нарасна от 5 млрд. евро на 16 млрд. евро, без да се брои новия сега от 10 млрд евро. БВП


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


10 апр. 2020 | 00:52СДС се помина, НДСВ се помина, но БСП е вековен фактор в България. Сега е ред на Герб за бунището. Пандемията какво показа? Че ние социалистите се оказахме правите! Какво стана с неолибералния капитализъм? Пълен крах. Къде отиде чудодейния пазар с неговата саморегулация. Къде отиде "лошата" държава, на която сега всеки бизнес се надява? Нали нямаше уж нужда от много легла в болниците и много болници. Да , ама не. Защо бившите социалистически държави имат най малко заразени и умрели? Системата на академик Семашко, тотално отричана, тържествено шествува в света. Неолибералните догми се сринаха, всеки търси държавата. Къде потънаха частните болници в момента. Няма ги в борбата с епидемията. Светът след пандемията ще е друг. Той ще бележи идването на сициализма на новия век , налагането на социалната държава. И това не е Дон Кихонщина, а близка реалност, АКО ОЦЕЛЕЕМ от чумата.


Димитър Степанов


10 апр. 2020 | 00:38Петьо, не съм Дон Кихот, а реалист и образован марксист с огромен опит в живота. Аз затова съм тук, за да отварям очите на младежта. С какъв комунизъм се борят тези бивши седесари? Как можеш да се бориш с нещо, което никога не е имало. Какъв комунизъм, какви пет лева. Имаше съветски модел на държавен социализъм със своите грешки и велики постижения. Въпреки своите грешки социализмът в България и СССР завари тези държави с дървеното рало и ги остави с ядрени блокове и космически кораби.


Димитър Степанов


10 апр. 2020 | 00:17Петьо тези неща ги пиша за младежите , които тези неща не ги знаят, а не за неграмотни скитничета. Трябва да ограмотяваме и отваряме очите на младежите, експлоатирани най жестоко от всички. Затова съм тук.


Петър Петров


10 апр. 2020 | 00:13Митко, ти си Дон Кихот! Мислиш ли , че проблема на тези които в 2020 се борят с комунизма е въпрос на разясняване? Това са хора с ментално увреждане, не се хаби!