Нинова: Днес не е време за партийци, днес е време за държавници (ВИДЕО)

Румен Радев пред БСП-София: Важно е да чуем гласа на почтените, на лявомислещите хора в България

12540 | 30 окт. 2021 | 12:36

Президентската институция се очерта като остров на стабилност, изтъкна лидерът на БСП-София Калоян Паргов

-1635589915.png-1635589700.png-1635588729.png-1635587332.png-1635587132.png

izbori_2021_v21_21

 

Срещата със софиянци на Румен Радев и Илияна Йотова започна с безсмъртната "Моя страна" на Емил Димитров. Тя е и с кандидат-депутатите на БСП от трите софийски листи. Събитието е до музея "Земята и хората".

 

Важно е да чуем гласа на почтените, на лявомислещите хора в България, заяви в речта си президентът Румен Радев. Той благодари за подкрепата на членовете и симпатизантите на БСП. И подчерта, че пет години е заедно със силен и стойностен човек - г-жа Йотова, член на БСП.

 

Време е за борба. Имаме само един път пред нас - победа!, заяви още Румен Радев.

 

Днес не е време за партийци, днес е време за държавници, подчерта в словото си лидерът на БСП и водач на червената листа в 25-и район Корнелия Нинова.

 

Днес не е време за популизъм. Онези, които днес ще поемат управлението на страната ще понесат много тежести и удари, но ще останат в историята, ако успеят да преведат България и хората през следващите месеци. Вярвам, че ние от „БСП за България“ сме тези хора – отговорни, смели, знаещи и можещи. Днес се чува мнение, че и следващият парламент ще е разпокъсан и през март отиваме отново на избори. Сигурно парламентът ще е шарен и труден. Отговорните държавници са, които съзнават трудността на момента и своята сила. Тя е в нашата експертиза, готовност и можене. Тя е благодарение на цялата партия. Ще извървим пътя заедно, няма да е лесно, но е възможно“, каза Корнелия Нинова.

Ще подадем ръка на всеки, който е готов да говорим за демографска катастрофа, за образование, което дава качество, за икономика, която работи и осигурява достойни доходи на българите. Всички решения на кризите днес са в работещ парламент, мнозинство и правителство. Само те могат да преизчислят всички пенсии догодина; да увеличат помощта от 120 лв. за следващите месеци; да осигурят на бизнеса помощ, за да оцелее в кризата, да не уволнява хора; да намалят ДДС на ток, парно, храни; да решат част от проблемите на младите – безплатни лекарства за децата до 14 г., помощ за втори и трето дете. Целта ни е точно тази, работещи решения, които да дадат резултат за народа в най-кратки дни“, посочи Нинова.

Нинова призова за промяна на досегашния модел, за перспектива, сигурност, стабилност, предвидимост на България и народа.

 

Никой да не остане извън борда на социалната справедливост, каза пък лидерът на БСП-София Калоян Паргов.

 

Да победи здравото, почтеното и честното, изтъкна още той.

 

"БСП е партия, за която всеки е важен", подчерта той.

„Уважаеми кандидати за народни представители от трите листи в София – град, събрали сме, за да направим поредната решителна крачка по пътя към победата. Тя трябва да бъде победа на левите ценности, на здравния разум, на социалната справедливост. Времето пред нас е съдбоносно и за БСП отново е време за действие. Намираме се в епицентъра на една тежка кампания, раздирана от интриги и подмолни номера. Кампания, в която няма никаква почтеност. Пътят към бъдещето управление изглежда отново е миниран. Време, в което нашите опоненти показаха своето грозно и реваншистко лице“, каза Паргов.

„Ако успеем да доминираме в следващия парламент, ще положим грижи най-вече за тези, които са уязвими и могат трудно да се грижат за себе си. Имаме конкретни цели – не трябва да има нито един пенсионер под линията на бедност да се чуди как да си плати тока и дървата; нито една майка, която да не може да се грижи пълноценно за децата си; не трябва да има нито едно дете, които гладува, студува и не може да учи, играе, а камо ли да няма място в детска градина или ясла; не трябва да има семейства, живеещи на тъмно, на студено, в недоимък. Това е БСП – пария на левите хора, за която всеки е важен и никой няма да остане зад борда на социалната справедливост“, каза още Паргов.

„В този хаос има една институция, която се доказа като остров на стабилност – президентската. Не позицията и институцията правят хората, а хората в нея я изпълват със съдържание. Това са ген. Румен Радев и Илияна Йотова. Да дадем ясен знак, че БСП подкрепя двойката Радев – Йотова. БСП подкрепя тях не защото иска дивидент или години свои цели, а от цялото си сърце Присъствието им е знак към нас, че те не са забравили БСП“, заяви Калоян Паргов..

 

 

 

 Срещата на Радев и Йотова в София

Президентската институция се очерта като остров на стабилност, изтъкна лидерът на БСП-София Калоян Паргов

От категорията

Петков в Скопие: Държавата ще дотира авиолинията София-Скопие, докато стане икономически изгодна

След проведените в Скопие срещи той говори пред български журналисти
-1642521231.jpg

„Северна Македония няма териториални претенции, което е позитивен знак от тяхна ...

18 ян. 2022 | 17:14

Ковачевски: Нямаме териториални претенции към България. Петков: До 60 дни пускаме линия София-Скопие

Всяка седмица ще заседава някоя от работните групи, за да разберат двата народа, че отношенията се сближават, обяви доволен Кирил Петков.-1642504294.jpg

Всяка седмица ще заседава някоя от работните групи, за да разберат двата ...

18 ян. 2022 | 13:09

Акад. Николай Денков: Ако здравното министерство реши да затвори училищата, ще го направи

-1635230599.png

Основният фактор за допълнителните почивни дни между сроковете са сигналите, ...

19 ян. 2022 | 08:44

Христо Панчугов: Вторият мандат на Радев няма да има нищо общо с първия

-1619536434.png

КСНС показа, че президентът може да бъде и критичен и да насочва публичния ...

19 ян. 2022 | 08:32