Рангелов хляб за Архангеловден

Рангелов хляб за Архангеловден

2166 | 8 ноем. 2018 | 10:14


Необходими продукти: 

 за закваската:
 
2 с. л. брашно
3/4 кубче прясна мая
1 ч. л.  захар
щипка сол
 
за тестото:
 1 кг брашно
1/2 кофичка кисело мляко
4 яйца + 1 жълтък за намазване
1/4 кубче мая
125 г меко масло
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар


Начин на приготвяне: 

Закваската се приготвя от втасала мая, сол, захар, брашно и топла вода. Трябва да се получи смес, гъста като боза, която втасва половин час.


Яйцата се разбиват заедно с млякото и останалата част от маята, после се прибавя и закваската. Слага се постепенно и омекналото масло. Тестото трябва да втаса добре, докато удвои обема си.


Разделя се на части. От едната се прави малко топче и плитка. Плитката се прави във формата на конска подкова, а в средата се слага топчето. Останалото тесто се слага в намаслена тава, украсява се и се маже с жълтък. Оставя се да втаса на топло. 
Хлябът се пече около 40 минути на 180-200 градуса.


От категорията

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти-1563535363.jpg

19 юли 2019 | 14:33

Пълнени чушки с кайма и ориз

Пълнени чушки с кайма и ориз-1563364611.jpg

17 юли 2019 | 14:55

Тиквички с домати и яйца на фурна

Тиквички с домати и яйца на фурна-1562240145.jpg

4 юли 2019 | 14:34

Най-южната част от Азиатска Турция е прочута с най-добрата ориенталска кухня.
(Галерия)

Газиантеп - най-южната част от Азиатска Турция е прочута с най-добрата ориенталска кухня.-1561924427.jpg

В Газиантеп вирее най-вкусният шамфъстък

30 юни 2019 | 22:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.