Терористите използват мирни жраждани като жив щит

Разузнаване с бой в Сирия! Генщабът и руските съветници готвят нов удар срещу ислямистите (Видео)

4189 | 17 апр. 2018 | 13:11

Ислямистите, които са се укрепили в бившия бежански палестински лагер Ел-Ярмук, се опитват с всички сили да отстоят последната си крепост в Сирия


Въоръжените сили на Сирийската арабска република прехвърлят подкрепления и се готвят за операция по освобождаване стратегическия район Ярмук близо до Дамаск. Оттам преди време се оттеглиха бойците на умерената опозиция и в момента там се намират само непримиримите банди на "Ислямска държава".

Военен източник съобщи за "Русская весна", че на главатарите на групировките е поставен ултиматум - или да се предадат, или ще бъдат унищожени напълно.

"Командването планира да започне масирано настъпление до седмица", разказва източникът.

Военната кампания се провежда с активното участие на руските военни съветници, които помагат да бъде избрана правилната стратегия и тактика, отбелязва изданието.

На фронтовата линия в лагера Ярмук военните действия вече са започнали, бойците от сирийската армия водят разузнаване с бой, като напипват слабите места на отбраната на ислямистите и не им дават и минута покой. По този начин те създават лъжлива представа за целите на главния удар, държат врага в постоянно напрежение и пречат на полевите командили да организират отбраната на опасните направления.

Мирните граждани - жив щит за "Ислямска държава"

Обкръжените от сирийската армия терористи от ИД много добре разбират неизбежноста на щурма и използват мирното население като жив щит.

Ислямистите, които са се укрепили в бившия бежански палестински лагер Ел-Ярмук, се опитват с всички сили да отстоят последната си крепост в Сирия. Повод за тревогата им стана пълното освобождаване на ключовите населени пунктове в Източна Гута и провежданите там мероприятия по прочистване на останките от терористичните групи.

Бойците на ИД добре разбират, че правителствените войски ще продължат да изтласкват бандите на ислямистите и прозападните бунтовници от всички предградия на Дамаск.

Очаква се много скоро Върховното командване на въоръжените сили на Сирия да нареди щурм в района на Ел-Ярмук. Според източник от полицията в дамаск всички опити на мирното население да излезе от района или да установи контакт с гражданската администрация се пресичат моментално от ислямистите. Патрули на терористите пленяват хората с цел да се прикрият зад техния жив щит при настъплението на сирийската армия.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 Разузнаване с бой в Сирия! Генщабът и руските съветници готвят нов удар срещу ислямистите

Ислямистите, които са се укрепили в бившия бежански палестински лагер Ел-Ярмук, се опитват с всички сили да отстоят последната си крепост в Сирия

От категорията

Тръмп се поправи: Вярвам на службите на САЩ и приемам заключенията им за руска намеса в изборите

Тръмп се поправи: Вярва на службите на САЩ и приема заключенията им за руска намеса в изборите-1531893132.jpg

Той отбеляза, че руските действия не са повлияли на резултатите от вота и се ...

18 юли 2018 | 08:50

Унищожителни критики срещу Тръмп в САЩ: Путин спечели от срещата в Хелзинки

Унищожителни критики срещу Тръмп в САЩ: Путин спечели от срещата в Хелзинки-1531804443.jpg

Тръмп открито обяви на пресконференцията с Путин, че не вижда причина Русия да ...

17 юли 2018 | 08:07

Откриха два нови случая на африканска чума по свинете в Румъния

Откриха два нови случая на африканска чума по свинете в Румъния-1532214237.jpg

Съгласно плана от мерки за предотвратяване разпространението на болестта, ...

22 юли 2018 | 02:02

Италианската полиция откри откраднати шедьоври на Реноар и Рубенс

Италианската полиция откри откраднати шедьоври на Реноар и Рубенс-1532213781.jpg

Шедьовърът „Светото семейство“ на френския художник от 18 век Пиер-Огюст Реноар ...

22 юли 2018 | 01:55

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.