Принцесата ще се откаже от титли и привилегии и ще заживее в Ню Йорк

Развръзка! Японските Хари и Меган най-после вдигат сватба

1311 | 12 окт. 2021 | 11:31

Големият медиен интерес около принцесата и семейството на Комуро причиниха на Мако посттравматично разстройство. В Япония има стигма около психичните заболявания, особено когато е за член на императорското семейство


Драмата в Япония около любовта на принцеса Мако най-после намира развръзка. Японските Хари и Меган, както светът нарича императорската наследница и нейната студентска любов Кей Комуро ще сключат граждански брак на 26 октомври, въпреки че народът на Япония не одобрява това. Хората в Страната на изгряващото слънце смятат, че Кей не отговаря на високите морални стандарти в страната, камо ли на свръхвисоките изисквания на императорското семейство. Заради него обаче мако се отказва от всички титли и привилегии. Двамата ще живеят в Ню Йорк, където Кей наскоро положи изпит за адвокат и вече работи в кантора в Манхатън. Мако пък е специалист по изкуство и ще работи в музей.

 

Принцеса Мако и Кей Комуро се срещат за първи път през 2012 г., докато следват заедно в университета в Токио. Двамата се сгодяват през 2017 г., а сватбата трябваше да се състои следващата година. Заради финансовите проблеми на майката на Комуро, за която се твърди че има дългове, свързани с бивш любовник, сватбата бе отложена до изясняване и решаване на проблема.

 

Големият медиен интерес около принцесата и семейството на Комуро причиниха на Мако посттравматично разстройство. В Япония има стигма около психичните заболявания и изключително рядко се говори за тях, особено когато е за член на императорското семейство.

 

Самото признаване на състоянието на прицесата предизвика истинска медийна буря в страната.

 

На 26 октомври обаче двойката ще си каже заветното „да“. Очаква се събитието да е скромно и да се пропуснат всички обреди, свързани със сватба на член от императорското семейство.

 

Съгласно японските закони жени, които са част от императорското семейство се лишават от статута си, когато се омъжат за обикновен човек. Това правило  не е валидно за мъжете. Всеки напуснал императорското семейство получава еднократно плащане в размер на 1,3 милиона долара. Принцеса Мако отдавна заяви, че се отказва от тези пари, което я прави първата жена в историята на кралското семейство, която се отказва от сватбените обреди и заплащането.

 

Сватбата на Мако с обикновен човек ще прекъсне връзката със семейството ѝ. Решението ѝ да започне нов живот ще е своеобразно бягство от отговорностите и като наследник на престола.

 

Източник: standartnews.com


От категорията

Иконата на световното кино Моника Белучи: В България се чувствах прекрасно

Кадър: Нова тв-1638697770.jpg

"Надявам се да се върна отново и да остана по-дълго, за да се свържа ...

5 дек. 2021 | 11:47

Нарастващата Луна ни зарежда с мощна енергия: какво да (не) правим до 18 декември

-1619500383.jpg

Луната ще прекара дните преди пълнолунието в съзвездието Близнаци. Това време е ...

6 дек. 2021 | 15:00

Принц Уилям слуша AC/DC, за да се настрои за работната седмица

-1604297571.jpg

Няма нищо по-хубаво от парчето Thunderstruck в понеделник сутрин, когато след ...

6 дек. 2021 | 15:54

Instagram блокира Санта Китана заради гола провокация
(Видео)

Instagram блокира Санта Китана заради гола провокация-1638545801.jpg

Приложението сложи X върху снимките на българката. Тя пуска нов профил.

3 дек. 2021 | 17:34