Обещанията за изтеглянето на кюрдските групировки не се спазват, категоричен е той

Реджеп Тайип Ердоган: Турция ще се бори докрай с тероризма в Северна Сирия!

1347 | 9 ноем. 2019 | 17:06

Президентът подчерта, че нито САЩ, нито Русия са изпълнили напълно споразуменията, постигнати с Турция миналия месец


Турция ще продължи операцията "Извор на мира", докато последният терорист, свързан с Работническата партия на Кюрдистан (ПКК) и нейния сирийски клон - Отрядите за народната самоотбрана (ОНС) не напусне Северна Сирия, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от турският вестник Daily Sabah и Агенция "Фокус".

Ердоган подчерта, че нито САЩ, нито Русия са изпълнили напълно споразуменията, постигнати с Турция миналия месец, които предвиждат изтеглянето на бойците от ОНС близо до турската граница, подчертавайки, че Анкара ще продължи военната си операция, ако обещанията не бъдат спазени.

„Русия, както е добре известно, действа с режима на (Башар Асад), който на някои места е свързан с терористичните групировки на ПКК/ОНС. Тази връзка остава непроменена. Например, в Мамбидж - САЩ предварително ни обещаха, че ще прогонят терористичните групировки от този район в рамките на 90 дни, но след една и половина до две години, те все още са там. Благодарение на нашето разузнаване знаем какво се случва там “, каза той.

Подчертавайки, че ОНС не са се оттеглили от областите, посочени в споразумението, постигнато между Турция и САЩ миналия месец, Ердоган заяви, че ще обсъди въпроса по време на срещата си с Тръмп на 13 ноември, заедно с други теми, като например законопроект в Камарата на представителите за събития от 1915 г. и заплахите за санкции.

„Разбрах по време на нашия телефонен разговор в сряда, че Тръмп също е наясно с опитите да бъде сплашена Турция. Той (Тръмп) каза, че ще проучи въпроса и ще говори със служители за законопроекта. Той също ми предложи да обясня проблема на членовете на Камарата на представителите и на сенаторите. (След това) отидох още по-далеч и го помолих да се обърна пред Конгреса. Тогава той ме посъветва да проведа обширна пресконференция “, каза Ердоган.

Заявявайки, че Турция е отворила вратите си за близо 350 000 кюрди от Айн ал-Араб, който е известен още като Кобани, Ердоган каза, че „онези, които се представят като представители на кюрдския народ, не са помогнали на тези хора“.

„Ние се грижим за 3,6 милиона бежанци, предимно араби. Има също християни, арамейци, халдейци и язиди. От друга страна, Арабската лига провежда сесии и заема враждебна позиция срещу Турция. Някога да са харчили стотинка за тези хора? ”

Ердоган също припомни проекта на Турция за настаняване на голям брой сирийски бежанци в планираната зона за сигурност, като добави, че той обяснява подробностите на плана на всички лидери, с които говори по въпроса. 


От категорията

Служители на Фейсбук гневни на Марк Зукърбърг, толерирал Тръмп

-1506186721.jpg

В отговор шефът на компанията Марк Зукърбърг заяви, че Фейсбук не трябва да ...

2 юни 2020 | 12:28

Тръмп: Изпращам хиляди тежко въоръжени войници, които да предотвратят бунтоветe във Вашингтон

Тръмп: Изпращам хиляди тежко въоръжени войници, които да предотвратят бунтоветe във Вашингтон -1591078273.jpg

Тръмп нарече действията на демонстрантите "тероризъм". Протестите ...

2 юни 2020 | 09:10

Гърция определи правилата за плажовете - 40 души на 1000 кв. м, 4 м. разстояние между чадърите

-1590147729.jpg

Заведенията, които нарушават ограниченията за сервиране само на кафе и ...

2 юни 2020 | 14:04

Сръбският СЕМ забрани предизборен клип на Вучич с 6-годишно момиченце (ВИДЕО)

Кадър от противоречивия предизборен клип-1591091883.jpg

Съветът нареди на електронните медии да преустановят излъчването на ...

2 юни 2020 | 12:57

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Енчев Илия


11 ноем. 2019 | 00:43Пълната и поредна капитулация с разгромa на Американската дем(ек)окрация в Сирия, поставиха следните наболяли въпроси пред прогресивните Българи, от сдружението "Българският Нов Жизнен Формат"; След като Американският НЕКАНЕН аггрессор НЕЗАКОННО бомби крадейки коалицирано петрола не само в Сирия, но Евро Марионетките БритДауния, Франция и Германия, кога ще бъдат строго наказани за тези престъпления срещу човечеството? Кога Американската НАТО Петрол геноцидна и Коран опикала военщина, ще бъде съдена за, хилядите невинни жертви от петрол геноцидната им агресия в Близкият изток? Кой ще застави Американската НАТО Петрол геноцидна, Коран опикала военщина и коалицираните им Евро Марионетки; БритДауния, Франция и Германия, да възстановят инфраструктурата в този район, връщането на насилствено мигриралото население заради агресиите им там? Кой и КОГА? С Уважение, Енчев entanashi@abv.bg &quo


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Енчев Илия


9 ноем. 2019 | 22:13Ставай БЪЛГАРИO, земя Eвро продадена! Ставай БЪЛГАРИO, земя Eвро погубена! Ставай БЪЛГАРИO, земя геройска! Ставай БЪЛГАРИO, земя свещенна! България си тсърси свободата! България си търси суверенитетa! НЕ .ставай Българиo НАТО петрол МАРИОНЕТКА! НЕ .ставай Българиo НАТО Коран пикльо пачаврена! НЕ .ставай Българиo Eвро марионEтка! България си помни Дякона! България си помни Ботева! България си помни Вапцарова! България ще върне Евро украденият и суверенитет! ¡КАТАЛОНИЯ и БАРЦЕЛОНА! Това значи: ¡ Борба за свобода от вро Конгломерата! ¡ Борба за свободу от вро Конгломератам! ¡Luchando por independencia desde uro conglomerado!! ¡Марш против вро Нацизма! ¡March against uro Nazism! ¡Marcha contra el uro Nazismo! ¡Борба за връщане на вро откраднатия суверенитет! ¡Борьба за возвращение вро украденного суверенитета! ¡WAR for return of uro robbed sovereignty! ¡GERRA por el retorno de la uros robada soberanía! ¡ВОЙНА против вро Нацизма! ¡


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.