Ресторант Bulgar - уникална българска кухня с история зад всяко ястие

В хотел Маринела

Ресторант Bulgar - уникална българска кухня с история зад всяко ястие

5286 | 27 апр. 2018 | 19:57

Концептуалният главен готвач Георги Бойковски и неговата дясна ръка Николай Петров превръщат храната в изкуство

Ресторант Bulgar - уникална българска кухня с история зад всяко ястие  -1524848550.jpgРесторант Bulgar - уникална българска кухня с история зад всяко ястие  -1524848526.jpgРесторант Bulgar - уникална българска кухня с история зад всяко ястие  -1524848486.jpgРесторант Bulgar - уникална българска кухня с история зад всяко ястие  -1524848404.jpgРесторант Bulgar - уникална българска кухня с история зад всяко ястие  -1524848357.jpgРесторант Bulgar - уникална българска кухня с история зад всяко ястие  -1524848333.jpgРесторант Bulgar - уникална българска кухня с история зад всяко ястие  -1524848302.jpg

Двама млади и много опитни готвачи са в основата на кулинарното изкушение, което предлага българският ресторант Bulgar в хотел „Маринела“.

 

Георги Бойковски и Николай Петров влизат в кухнята, за да възвърнат позабравените български вкусове и рецепти. Идеята Bulgar ги събира в тандем с предизвикателството да направят нов прочит на българската кухня.

 

Те са твърдо решени да покажат на света, че има продукти с които може да се гордеем и че нашите традиции и рецепти са достатъчно стойностни и по нищо не отстъпват на световното кулинарно изкуство.

 

Тук всяко ястие има своя история и български акцент. Красивата презентация и невероятният вкус на поднесеното ястие очарова дегустаторите на новото меню на ресторант Bulgar.

 

В две поредни вечери приятели и почитатели на българската кухня, сред които посланика на Индонезия в България - Астари Расджид, Любен Дилов–син, Андрей Арнаудов, проф.Мария Славова, Петя Раева, Кристина Димитрова и агент Тенев, опитаха от кулинарните изкушения.

 

В кухнята рецептите, по които се готви имат за цел да те пренесат в детството. За това най-голямото предизвикателство пред двамата топ готвачи е намирането на продукти близки до вкусовите качества от кухнята на баба.

 

Поднесени по елегантен начин в съчетание с дизайнерския интериор, изцяло направен от естествени материали - дърво,камък и кожа, в ресторант Bulgar може да опитате пъстърва по лопушански, родопска кавърма, октопод поснесен с плосък попски боб от Куртово Конаре, скариди с мастика, чушки и пушено краве сирене или калмари с пържени краставици и брънза от родопски кашкавал.

 

Пътят на подготовката е дълъг, за да намерят точните продукти за реализиране на уникалните рецепти собствениците на ресторанта търсят малките производители в България от които купуват прясното каракачанско месо, мляко и сирене.

 

Концептуалният главен готвач Георги Бойковски и неговата дясна ръка Николай Петров превръщат храната в изкуство. И двамата са работили за световни ресторанти от които са научили основни техники и рецепти,но най-важното за тях е философията, а тя е да представят традиционни български ястия в модерен авторски вариант.

 

Като лице на Slow food,  на Георги Бойковски му предстои да приготви осем степенно меню от българската национална кухня с основен акцент каракачанска овца в Норвегия, а в Европейският парламент в Брюксел ще презентира българското кисело мляко.

 

Ако искате да си доставите истинско кулинарно изживяване изберете ресторант Bulgar . Телефон за резервации:+ 359  877745555

 


От категорията

Гювеч с есенни зеленчуци

Гювеч с есенни зеленчуци-1539942163.jpg

19 окт. 2018 | 12:42

Клиентите на Sofia Restaurant week оцениха високо обслужването в клуб „Пушкин”

Клуб „Пушкин”-1539773581.jpg

Клуб "Пушкин" се включи в есенното издание на Sofia Restaurant Week в ...

17 окт. 2018 | 16:20

Пълнена цигулка със свинско и гъби

Пълнена цигулка със свинско и гъби-1539697513.jpg

16 окт. 2018 | 16:44

Печени сладки картофи с пармезанова коричка

Печени картофи с пармезанова коричка


-1539164863.jpg

10 окт. 2018 | 12:47

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.