Ризото със зеленчуци, сметана и кашкавал

Ризото със зеленчуци, сметана и кашкавал

1074 | 3 окт. 2017 | 11:22


Необходими продукти

  • 1 и 1/2 ч.ч. бланширан ориз
  • 1 и 1/2 ч.ч. зеленчуков микс (грах, моркови и царевица)
  • 300 г пресни гъби
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. масло
  • 150 г кашкавал
  • 3-4 с.л. заквасена сметана
  • по 1 ч.л. ронена чубрица, куркума, мащерка
  • черен пипер, сол
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 2-3 стръка магданоз

Начин на приготвяне

Маслото се загрява и в него се запържва нарязания на ситно лук. Прибавят се гъбите. След 2-3 минути се прибавя оризаи зеленчуковия микс. Овкусява се, след това се налива около 850 мл вода и се оставя да къкри на тих огън. След като това стане, се добавя заквасената сметана, разбърква се добре и се готви още 3-4 минути, като се разбърква периодично.

Ястието се поднася топло, като непосредствено преди сервирането се поръсва с нарязания на ситно магданоз и настъргания кашкавал.


От категорията

Спаначено брауни

Спаначено брауни  -1508247912.jpg

17 окт. 2017 | 16:42

Печено брюкселско зеле с карфиол и ябълки

Печено брюкселско зеле с карфиол и ябълки -1508155310.jpg

16 окт. 2017 | 15:01

Тюрбан със зеленчуци

Тюрбан със зеленчуци-1507902550.jpg

13 окт. 2017 | 16:47

Спагети Соренто

Спагети Соренто-1507634171.jpg

10 окт. 2017 | 14:15

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.