Ризото със зеленчуци, сметана и кашкавал

Ризото със зеленчуци, сметана и кашкавал

2358 | 3 окт. 2017 | 11:22


Необходими продукти

  • 1 и 1/2 ч.ч. бланширан ориз
  • 1 и 1/2 ч.ч. зеленчуков микс (грах, моркови и царевица)
  • 300 г пресни гъби
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. масло
  • 150 г кашкавал
  • 3-4 с.л. заквасена сметана
  • по 1 ч.л. ронена чубрица, куркума, мащерка
  • черен пипер, сол
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 2-3 стръка магданоз

Начин на приготвяне

Маслото се загрява и в него се запържва нарязания на ситно лук. Прибавят се гъбите. След 2-3 минути се прибавя оризаи зеленчуковия микс. Овкусява се, след това се налива около 850 мл вода и се оставя да къкри на тих огън. След като това стане, се добавя заквасената сметана, разбърква се добре и се готви още 3-4 минути, като се разбърква периодично.

Ястието се поднася топло, като непосредствено преди сервирането се поръсва с нарязания на ситно магданоз и настъргания кашкавал.


От категорията

Какво да сготвим на Еньовден - традиционни рецепти с полезни билки

-1435143946.jpg

22 юни 2018 | 16:38

Огретен със сезонни зеленчуци

Огретен със сезонни зеленчуци-1529334373.jpg

18 юни 2018 | 18:01

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта-1528984935.jpg

14 юни 2018 | 16:59

Черешов фъч

Черешов фъч-1528713887.jpg

11 юни 2018 | 13:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.