Родопски боб с пресни манатарки

Родопски боб с пресни манатарки

3944 | 27 септ. 2019 | 13:18


Необходими продукти:
боб - 250 г
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.

чушки - 2 бр.
домати - 1 бр.

манатарки - 4-5 броя
чубрица
джоджен
магданоз
сол - на вкус
брашно - 1 с.л.
червен пипер - 1 ч.л.
олио

Начин на приготвяне:
Накиснете боба в студена вода за няколко часа. След това го измийте и сложете в гърнето. Залейте го с вода и го сложете на студен котлон (трябва да се загрява бавно, за да не се спука).

Оставете боба да заври и след 30 минути прибавете нарязаните лук, моркови и чушки. Разбъркайте и прибавете и измитите и нарязани гъби.

Гответе боба на ниска температура, около 3 и 1/2-4 часа. След като омекнат бобът и зеленчуците, прибавете сол, доматите и подправките.

След десетина минути направете запръжка от малко олио, брашното и червения пипер. Добавете я към боба и след 5 минути свалете гърнето от котлона.

 

Поръсете с пресен магданоз.


От категорията

Фалшива шкембе чорба с гъби кладница

Фалшива шкембе чорба - с гъби кладница-1579694857.jpg

22 ян. 2020 | 14:06

Какво да сготвим на Атанасовден според традицията – вкусни рецепти

-1543834129.jpg

17 ян. 2020 | 13:23

Рецепти за Антоновден – раздава се содена пита за умилостивяване на Баба Шарка

-1547639775.jpg

16 ян. 2020 | 11:10

Свинско с праз

Свинско с праз-1578928156.jpg

13 ян. 2020 | 17:08

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.