Карадимов: В БСП имаше контролирана от ГЕРБ опозиция, която носеше стабилност на уаправлението

ГЕРБ и БСП няма до позволят появата на нов политически субект

Карадимов: В БСП имаше контролирана от ГЕРБ опозиция, която носеше стабилност на управлението

15974 | 8 юни 2019 | 08:26

Ако Слави Трифонов се опита сега, на местни избори, да влезе в политическия живот, просто на местно ниво ще го изядат акулите с парцалите, каза Стойчо Стойчев.


Стойчо Стойчев: Акули по места ще изядат с парцалите Слави Трифонов, ако влезе в политиката преди местни избори

21:56 | 07 Юни 2019 г.
Снимка: Канал 3
 
Ще си навлека гнева на много хора, но част от този професионален политически елит от БСП в последните 5-6 години се превърна в контролирана опозиция, това не беше истинска опозиция. Това заяви във "Всичко коз" Росен Карадимов за отстранените от Корнелия Нинова опитни депутати на БСП чрез въведената от нея депутатска мандатност.
 
На въпрос на водещата Мая Костадинова дали контролът над този елит отвън е осъществяван от ГЕРБ, Росен Карадимов повтори няколко пъти: "Вие го казахте, вие го казахте!"
 
След което добави: "Изключително конфортна е ситуацията да бъдеш контролирана опозиция, защото тя не крие рискове, но крие известни облаги, скрити за широката птублика, създава визия за политически сблъсък, но същевременно и стабилност за управлението.
 
Да вземеш решение за мандатност на депутатите, това е изключително тежко решение, разбира се ,че покрай сухото може да изгори и суровото, но това е начинът да кажеш "готови сме да жертваме определи неща, но изкарваме напред лица, които нямат нищо общо с прехода".
 
Забележете, че в Изпълнителното бюро на БСП и в ПГ на БСП няма нито едно лице, което вие може да кажете, че е отчетливо лице на прехода. Да, това крие рискове. Но когато депутат от съответен регион е и местен партиен лидер, този регион става монополизиран от едно лице, местен феодал. Ще ви дам само един пример - суджукгейт, типичен пример за съвместяване на местен координатор и местен водач на листата на съответната партия", изтъкна Росен Карадимов, депутат в Седмото велико народно събрание от листата на БСП.
 
Преди местни избори би било грешка да се появи такъв тип партия, каквато Слави Трифонов смята да прави - концентрирано ядро от 5-6 души на национално ниво, с което той да се яви на местни избори. Ако Слави Трифонов се опита сега, на местни избори, да влезе в политическия живот, просто на местно ниво ще го изядат акулите с парцалите. Такава прогноза направи във "Всичко коз" политологът доц. Стойчо Стойчев за шансовете на успех на нов политически играч след евроизборите.
 
Доцент Стойчо Стойчев
 
"Преди местни избори влиза политически субект тип ГЕРБ, както те направиха през 2007 г. - с много стабилна организация, с много стабилни структури, които са много лоялни и тясно свързани с председателството по места.  Има хора в областните градове, които само това правят - местни структури на партиите, правили са такива не на една или две. Слави Трифонов няма при кого друг да отиде, при тях ще отиде и те ще го подведат кански, повярвайте ми! Ще станат общински съветници след което той няма да има абсолютно никакъв контрол над тях", категоричен бе политологът.
 
 С него се съгласи и другият гост във "Всичко коз" - Росен Карадимов. "Ниската активност на евроизборите бе вярно разчетена от големите и системни партии, този път жълтият картон бе много добре видян от всички.
 
И двете партии (БСП, ГЕРБ) са в процес на ферментация и на реформа, и ако тя продължи достатъчно адекватно, според мен те ще си върнат терена, който да не позволи появата на нов политически популист. Изцяло съгласен съм - преди местни избори такава поява е абсурдна", заяви Росен Карадимов.
 
Мненията на двамата обаче се разделиха по въпроса за стабилността и процесите, които протичат в ГЕРБ и в БСП след Европейски избори 2019 г.
 


От категорията

Борисов за освободения шеф на НСО ген. Дяков: Изритан е от президентството! Оттам: Това са лъжи!

Борисов за освободения шеф на НСО: Изритаха го от президентството!-1566584868.jpg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че шефът на Национална служба за охрана (НСО) ...

23 авг. 2019 | 21:17

Румен Радев ще участва в националното честване на 142 години от Шипченската епопея

-1559742745.jpg

В 12.00 часа на връх Шипка президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените ...

23 авг. 2019 | 14:09

Борисов: Ако не построим АЕЦ "Белене" след 10 години ще увиснем на кюмюра!

Борисов: Ако не построим АЕЦ "Белене" след 10 години ще увиснем на кюмюра!-1566588116.jpg

Причината - след 10 години пети и шести реактор на атомната централа ...

23 авг. 2019 | 22:20

Кметицата на Крумовград сравни Борисов с Хаджи Димитър. Той: Да я подкрепим тази кметица!

Кадър: Фейсбук-1566553392.png

Средна заплата от 2000 лв. до 3000 лв. ще се дава на човек в новия рудник „Ада ...

23 авг. 2019 | 12:35

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


NIkola Ge6ev


8 юни 2019 | 13:16комик от телевизията, каков политик може да бъде ?!?!?!?!?!?!?!?!?! ............ Българите не си научиха урока, че истинската политика и управление се прави от знаещи, добре подготвени хора ...... такива в България има много малко . Тук е пренаселено с нискообразовани администратори, поставени да изпълняват нарежданията на Господарите от САЩ и ЕС .... Това не са политици и слугинаж !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Комика, ще е следващият слуга на Западните ни Господари, НИЩО ПОВЕЧЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


8 юни 2019 | 11:19Хубаво е да се има предвид, че въпросният Росен Карадимов беше съветник на Сергея по време на тройната коалиция! А ако се върнем към времената на закриване на ДКМС и трансформирането му в Социалистически младежки съюз , който запази всички фондове и средства на ДКМС и ги оползотвори в интерес на някой от своите лидери.А парите и фондовете на ДКМС бяха създадени от всички млади българи в онези 45 години.Те принадлежаха на всички българи и вместо да се създаде министерство на Младежта и спорта и банка и всичко това да се използва в интерес на младите хора, Росен Карадимов , Иво Георгиев и други знайни юнаци през фирма Василка, Елитбанк и Първа Източна Международна източиха тези средства!Ставаше дума за много, твърде много пари и голям недвижим фонд!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


zmei15


8 юни 2019 | 18:09Социалистическия младежки съюз на Росен и Иво Георгиев се казваше Българска Демократична Младеж