Снимка: БГНЕС

Инцидентът се случи около 14.30 часа днес на кръгово на бул. "Освобождение" в квартал "Тракия"

Рухна част от тролейбусната контактна мрежа в Пловдив (Видео)

1646 | 11 авг. 2018 | 21:59

Неизвестен засега камион, който твърде вероятно няма и да се намери, може би е закачил някъде жиците и е създал сериозен проблем


За пореден път железа и жици от неизползваемата от години тролейбусна контактна мрежа в Пловдив рухна, създавайки очевиден риск за пешеходци и коли, предаде кореспондентът на БГНЕС от града на тепетата.


Този път инцидентът се случи около 14.30 часа днес на кръгово на бул. "Освобождение" в най-големия пловдивски квартал "Тракия".


Неизвестен засега камион, който твърде вероятно няма и да се намери, може би е закачил някъде жиците и е създал сериозен проблем. Наклонени са стълбове, паднали са железа, жиците са увиснали опасно ниско на стотици метри от инцидента.


На мястото днес веднага бяха взели временни мерки полицаи от близкото РПУ, ограничавайки движението, пожарникарите чакаха заповед за действие.


Собственик на тролейбусната мрежа, част от градския транспорт в Пловдив, който още от началото на 90-те бе даден изцяло в частни ръце, е Ангел Батаклиев.


Днес той кратко отговори на сигнала с думите: "Който го е бутнал, да го оправя".


В подобни случаи, защото това далеч не е първият в Пловдив, районният кмет издава заповед за аварийна обстановка, пожарникарите разчистват жиците и ги прибират на склад. Около три часа след инцидента започна работата.


По същия сценарий – минал камион с по-висок товар, закачил жици, те паднали, повличайки железа, преди пет години в Пловдив на пешеходна пътека загина жена. Впоследствие бе водено дело, което завърши с присъда на шофьора на камиона.

 Рухна част от тролейбусната контактна мрежа в Пловдив

Неизвестен засега камион, който твърде вероятно няма и да се намери, може би е закачил някъде жиците и е създал сериозен проблем

От категорията

Постоянен арест за дрогирания шофьор, помел деца на тротоар в Китен (Видео)

Кадър: Нова тв-1534425644.jpg

Направените на място тестове показали наличие на наркотици - амфетамин и над ...

16 авг. 2018 | 16:17

Съдът върна на прокуратурата делото срещу бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров

Лазар Лазаров-1428592095.jpg

Той е обвинен в умишлена безстопанственост, от което са последвали значителни ...

16 авг. 2018 | 15:56

Оставиха в ареста полицая, участвал в трафик на мигранти

-1422352385.jpg

Налице е опасност той да извърши друго престъпление, мотивира се Пловдивският ...

16 авг. 2018 | 17:43

Той е задържан от полицията

Син на бивш полицай с книжка на 2 м. блъснал младежите в Петрич

-1534396549.jpg

Момче е с откъснат крак, а момиче - със смазана подбедрица след инцидента

16 авг. 2018 | 17:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.