Изводът от доклада е, че правителството не се справя с корупцията, подчерта депутатът от БСП

Румен Гечев: Предложението на Борисов за 1 лев субсидия е заради съсипващия властта му доклад на ЕК

2566 | 7 юни 2019 | 10:25

Трите цели, които правителството на ГЕРБ си беше поставило - да отпадне мониторингът, влизането в Шенген, влизането в еврозоната, няма да се случат в близко бъдеще, категоричен е той


Кризисният ПР, който премиерът провежда от вчера, не е заради размера на субсидиите. Прави го заради съсипващия и опустошителен за управлението на ГЕРБ доклад на Европейската комисия, който беше публикуван преди два дни. Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Румен Гечев пред БНТ, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той обяви, че в доклада пише, че българските органи ще трябва да покажат "конкретни и трайни резултати, демонстрирани чрез окончателни решения по дела за корупция по високите етажи на властта".

Гечев посочи, че изводът от това е, че правителството не се справя с корупцията. Народният представител коментира още, че освен това Валдис Домбровскис, комисарят който отговаря за еврозоната, казва, че проблемът с прането на пари не е решен, поради което възниква риск за банковата система на Европа, ако в страни като България, той не се реши.

"Второто послание от доклада на ЕК е - "еврозоната през крив макарон". С това трите цели, които правителството на ГЕРБ си беше поставило - да отпадне мониторингът, влизането в Шенген, влизането в еврозоната, няма да се случат в близко бъдеще", каза още той.

Гечев коментира още, че заради всичко това, вчера Борисов е отишъл в парламента, подхвърлил идеята за субсидия от 1 лв. и в 9.30 часа, в нарушение на правилника на парламента, Менда Стоянова е свикала заседание на бюджетната комисия.

"Заседание може да има, само ако 24 часа по-рано има дневен ред и са изпратени материалите за него. Няма никакви разчети за това десетократно намаление на субсидиите и никакво обществено обсъждане не е провеждано по това предложение на премиера. С него Борисов иска да постави партиите на колене", заяви Румен Гечев.

 


От категорията

Цветанов: С Борисов се чуваме делово, ще е лицемерно, ако кажа, че е приятелски!

Снимка Кадър БТВ-1569050255.png

Премиерът питал бившия си заместник дали ще прави партия, той казва, че е ...

21 септ. 2019 | 09:56

Драгомир Стойнев: Мая Манолова е ляво ориентиран човек. Не може да спечели София без БСП!

Снимка Кадър БНТ-1569052812.png

Неслучайно България е на 111-то място по свобода на словото, каза по повод ...

21 септ. 2019 | 10:54

Захариева заминава за Ню Йорк за участие в 74-тата сесия на Общото събрание на ООН

-1566987235.jpg

Вицепремиерът и външен министър ще бъде и на Среща на върха по климата

21 септ. 2019 | 12:17

Ренета Инджова: Русофилите ще получат самочувствие от шпионския скандал

Снимка Кадър БНТ-1569055870.png

Не се занимаваме с реалните опасности над страната, посочи тя

21 септ. 2019 | 11:50

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Николай Попколев


7 юни 2019 | 11:33Градация на наглостта: нагъл, по нагъл, гюнсурат, агент Економов!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.