Изводът от доклада е, че правителството не се справя с корупцията, подчерта депутатът от БСП

Румен Гечев: Предложението на Борисов за 1 лев субсидия е заради съсипващия властта му доклад на ЕК

2369 | 7 юни 2019 | 10:25

Трите цели, които правителството на ГЕРБ си беше поставило - да отпадне мониторингът, влизането в Шенген, влизането в еврозоната, няма да се случат в близко бъдеще, категоричен е той


Кризисният ПР, който премиерът провежда от вчера, не е заради размера на субсидиите. Прави го заради съсипващия и опустошителен за управлението на ГЕРБ доклад на Европейската комисия, който беше публикуван преди два дни. Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Румен Гечев пред БНТ, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той обяви, че в доклада пише, че българските органи ще трябва да покажат "конкретни и трайни резултати, демонстрирани чрез окончателни решения по дела за корупция по високите етажи на властта".

Гечев посочи, че изводът от това е, че правителството не се справя с корупцията. Народният представител коментира още, че освен това Валдис Домбровскис, комисарят който отговаря за еврозоната, казва, че проблемът с прането на пари не е решен, поради което възниква риск за банковата система на Европа, ако в страни като България, той не се реши.

"Второто послание от доклада на ЕК е - "еврозоната през крив макарон". С това трите цели, които правителството на ГЕРБ си беше поставило - да отпадне мониторингът, влизането в Шенген, влизането в еврозоната, няма да се случат в близко бъдеще", каза още той.

Гечев коментира още, че заради всичко това, вчера Борисов е отишъл в парламента, подхвърлил идеята за субсидия от 1 лв. и в 9.30 часа, в нарушение на правилника на парламента, Менда Стоянова е свикала заседание на бюджетната комисия.

"Заседание може да има, само ако 24 часа по-рано има дневен ред и са изпратени материалите за него. Няма никакви разчети за това десетократно намаление на субсидиите и никакво обществено обсъждане не е провеждано по това предложение на премиера. С него Борисов иска да постави партиите на колене", заяви Румен Гечев.

 


От категорията

Бойко Борисов сравни Гоце Делчев с Че Гевара! (ВИДЕО, СНИМКИ)

Снимки Пресцентър на МС-1561551463.png

Министър-председателят изрази убеденост, че страните от Западните Балкани ще ...

26 юни 2019 | 14:01

Калоян Паргов поиска информация за наводненията в София след пороя в понеделник

-1552135327.jpg

Какво значи продавачи в магазини да стоят на вратите и с четки и парцали да се ...

26 юни 2019 | 15:56

Парламентът ще разгледа законови промени за либерализация на пазара на природен газ

Парламентът ще разгледа законови промени за либерализация на пазара на природен газ-1561609310.jpg

Чрез промените се дава възможност на търговците да реализират допълнителни ...

27 юни 2019 | 07:19

Първан Симеонов: Необходима е спешна инжекция от самочувствие на българите

-1543427061.jpg

"Вярно е, че много се краде, но другите около нас се биха. Понякога трябва ...

26 юни 2019 | 22:38

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Николай Попколев


7 юни 2019 | 11:33Градация на наглостта: нагъл, по нагъл, гюнсурат, агент Економов!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.