Единственият печеливш от случващото се в БСП, е Борисов, който ще спечели и местните избори, предупредил ттой

Овчаров пред пленума: Искате главата на Нинова! Аз този филм съм го гледал през 1996-а. Беше грешка!

23486 | 8 юни 2019 | 16:13

Борисов ще спечели и местните избори и ако искате да знаете, този един лев субсидия не е елементарен популизъм, то е лишаване на БСП от възможността да спечели избори


Взривяващо изказване на пленума на БСП направил бившият лидер на столичните социалисти Румен Овчаров, научи Епицентър.

 

Пред членовете на Националния съвет на БСП, които вече пети час анализират причините за загубата на евровота и четат докладите на различните комисии към НС за представянето на левицата в кампанията, той заявил в прав текст: Нали всички с вас сме наясно, че не става дума за никакви доклади, за никакви коалиционни политики, за никакви предсрочни нереалистични избори. Става дума, както се казваше в онзи филм - за кожата на един полицай. Става дума за главата на Корнелия Нинова. Аз този филм съм го гледал през 1996-а! 

 

Овчаров предупредил, че единственият печеливш от случващото се в момента в БСП, е Бойко Борисов. "Защото той ще спечели и местните избори и ако искате да знаете, този един лев субсудия не е елементарен популизъм, то е лишаване на БСП от възможността да спечели избори", предупредил Овчаров. 

 

Овчаров припомнил - този филм с оставката на председателя на партията аз го гледах през 1996 година - на 21 декември в 8 ч. сутринта, когато тогавашният министър-председател Жан Виденов ни събра тогавашните министри на извънредно заседание и ни каза:  Аз си подавам оставката!

 

Овчаров не е допускал, че Виденов ще излезе пред конгреса с оставката си, без да знае кой ще е следващият председател на партията, без да каже кой ще е следващият министър-председател. И така Жан хвърли цялата партия в хаос и цялата държава в хаос, подчертал бившият енергиен министър.

 

Овчаров припомнил, че тогава също е имало вътрешна опозиция и посочил действията на Групата на 19-те, които написаха кърваво писмо, с което поискаха оставката на Виденов след загубата на президентските избори. В тази група тогава бе и Георги Пирински, който сега също иска оставката на председателя - този път на Нинова.

 

Нали така Георги, ти май беше с тях?, обърнал се Овчаров от трибуната към седящия в залата Пирински.

Та тогава на онзи конгрес ние свалихме Жан Виденов, припомнил Овчаров и продължил -  някои от новите кандидати за стола на Нинова вече загряват и треньорите са им много, нали го виждаме всички това, защо се заблуждаваме?

 

Овчаров предупредил, че ситуацията днес е доста по-сложна. Ние се вкарахме в ситуация, в която нямаме изход, казал той.

Както тогава Жан Виденов сгреши с оставката, хвърляйки цялата партия и държава в хаос, така сега и Корнелия Нинова сгреши, хвърляйки цялата партия пред избори.

 

Овчаров заявил, че евроизборите не са загубени.

Той се е противопоставил на упреците, че докладът за изборните резултати не бил достатъчно съдържателен и се обърнал към критиците на Нинова, които четат доклада - да видят драматичните доклади и задълбочени анализи, които Националният съвет е приел през 2014 г. след европейските избори, през 2009 г. след загубата на парламентарните избори, през 2015 след  местните избори и тогава да седнат всички да разсъждават що е то политически доклад и кое не е политически доклад.

 

Понеже вътрешната опозиция посочила, че една от грешките  на кампанията е обвързването на евроизборите с предизвикване на предсрочни парламентарни избори, което е конгресно решение - Овчаров попитал: Кога разбрахте, че това е грешка и защо тогава не го разкртитикувахте, можехте да го махнете от целите на кампанията?

 

Той дал свой прочит и на напускането на парламента от групатта на БСП Да, странно действие, но нека тези, които критикуват този ход на ръководството, да кажат - коя от партиите, останали в парламента, си е повишила резултатите си спрямо предишните избори? Нито една!

Само БСП, която беше извън парламента, подчертал Овчаров.

 

Той опонирал аргументирано и на онези, които критикуват линията на т.нар. "ляв консерватизъм". Измислихме си вече и нов етикет, с който ще громим врага с партиен етикет - ляв консерватозъм - кой кога и защо формулира това чудо и кои са носителите му, не скрил възмущението си той.

 

Накрая Овчаров предупредил пленума - единственият, който ръкопляска на това, което се случва тук, е Бойко Борисов, защото той ще спечели и местните избори. И пояснил, че акцията с този 1 лев субсудия не е елементарен популизъм, това е лишаване на БСП от възможността да спечели избори. 

 

Преди изказванвато на Овчаров остри критики към внесения доклад направил именно Георги Пирински. Той посочил, че в доклада преобладава отчет на технически резултати,  липсвал политическият анализ.  Не била постигната поставената цел - победа на евроизборите и предизвикване на предсрочни парламентарни избори. И спрямо това трябва да се отчита дали представянето на евровота е успех или неуспех, а не къде БСП е подобрила резултата си в отделни общини, посочил той.

 

През 2017 г. не направихме анализ на резултатите - как така загубихме спечелени избори. Сега ситуацията се повтаря и този документ не ни върши работа, критикувал доклада на ръководството и Сергей Станишев. Избори не се печелят или губят за един месец кампания, а за години, казал лидера на ПЕС. Според него,  дълбочината на анализа е необходима не, за да вземаме главата на някого, а за да не повторим същите грешки.

 

Пленумът решил докладът за изборите да бъде доработен за конгреса, който е следващата неделя. Текстът му ще бъде допълнен от Велислава Дърева, Антон Кутев и Ана Пиринска, които са членове на Идейната комисия на БСП, оглавявана от Валери Жаблянов. Тя излезе пред пленума с острокритичен доклад за цялото представяне на БСП в кампанията.

Поставянето на темата за предсрочните парламентарни избори заедно с темата за европейските избори е попречило кампанията на БСП да има ясен проевропейски фокус, е мнението на Идейната комисия към НС на БСП.

И докладът на Идейната комисия ще бъде доработен, стана ясно след пленума.

 


От категорията

Каракачанов: България не трябва да гони руски дипломати, само защото има кампания

Каракачанов: България не трябва да гони руски дипломати само, защото има кампания-1568873107.jpg

Ако някой е оказвал натиск - то тези, над които е отказван този натиск, да ...

19 септ. 2019 | 09:04

Томислав Дончев: Политическият срок на годност у нас е доста къс

-1560145471.png

Умора от носенето на отговорност не може да има, но има амортизация, подчерта ...

19 септ. 2019 | 09:12

Проф. Анелия Клисарова: Корнелия Нинова доказа, че може да води партията успешно

Проф. Анелия Клисарова в студиото на "На живо с Наделина Анева" по Канал 3-1568917507.jpg

"За мен това беше изключително трудно решение, голямо предизвикателство и ...

19 септ. 2019 | 21:22

Над 120 са кандидатите за матроси във втория конкурс на ВМС

Снимки: Министерство на отбраната-1568912283.jpg

Съобщението направи флотилен адмирал Мален Чубенков – командир на флотилия ...

19 септ. 2019 | 19:57

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


мирослав


9 юни 2019 | 08:44Нека тази пикоч пирински обясни на всички ви какви дела изпълнява в съвета за външна политика(изнесен филиал на американското котило) или по скоро чии дела изпълнява?! така, както не са забравени героите, така не се забравят и долнопробните предатели!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Величков Любомир


9 юни 2019 | 07:44E, пита се кой ще даде подкрепата си тази банда "разбити авари " да поеме управлението на страната? . Ами ако спечелят и започнат да делят министерства , агенции и служби ? Тогава камък върху камък няма да остане . За това хората не ги подкрепиха и наказаха Бойко с пасивност на изборите . Какво ли ще направят тогава Влашкият торлак , Врачанският музовир , Хасковсият мераклия , Сухоземният моряк , Бесепейският Цветанов , Левият милионер и Партийният аристократ . Седели и яли на яслата партийна години наред и сега вече отстранени търсят отмъщение скрито зад фалшива грижа за партията . Ако конгресмените не го разберат Бойко ще ги бие, както се казва по нашия край , като маче от дирек . И ще им е хак . Морал ,ли ?!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


8 юни 2019 | 20:45Лулчев 28 май 2019 | 21:10 нередност Четвъртото е, че БСП не може да спечели каквито и да са избори, защото няма привърженици сред младото поколение, а това е много важно, т.е. в тази партия няма приемственост, а само стари комунистически бонзи_като Кирил Добрев, Гергов, Мерджанов и Станишев, а те не са привлекателни за никой от младите хора.За разправиите в БСП не искам да коментирам, защото това си е тяхна работа, но ВСЕ ПАК до този момент несе намери НИТО ЕДИН СОЦИАЛИСТ ПРЕДСЕДАТЕЛ на БСП, който да се изправи и да каже следното: "ОТ ТОЗИ МОМЕНТ БСП НЯМА НИЩО ОБЩО С БКП и НИЕ , НАШАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ОСЪЖДА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ТЕРОР!" Тогава българските социалисти ще станат като социалистите от Холандия и Испания, т.е. привлекателно европейско ляво без капка комунистически катран.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


9 юни 2019 | 21:44Не, нямам склероза, а показвам на някои от късопаметната публика това, което съм коментирал на 28.05.2019 г.! Теменужка Иванова 23, а ти, знаеш ли защо тиквата спечели евроизборите?Болката ми идва от това, че имам гънки на мозъка си. С една повече от квадратът на сбора от тези на Тиквата и Цецо Олигофрено.А за отгатване на задачката, защо Банкянският простак е спечели изборите ще дам един жокер с въпроса "А за какво я има австрийската армия?".:)))


Violeta Иванова 23


9 юни 2019 | 08:29Склероза ли имате?


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


9 юни 2019 | 07:13Лулчев, "привлекателното европейско ляво" и сега си го имаме в лицето на СерГЕЯ и пасмината около него. Липсва ИСТИНСКОТО СОЦИАЛНО, което Нинова плахо се опитва да прокара. Що се отнася до комунизма, плюенето по него става от хора, които малко са чели през живота си. Прочети първо Библията, после, ако имаш достатъчно търпение, прочети Маркс и Енгелс и ще разбереш що е то комунизъм и от къде е тръгнал.


WildCat


9 юни 2019 | 00:24Лулчев, ти си лъжец, при това посредствен. Лъжеш за дънките, Лулчев, лъжеш като дърт циганин. И аз имах дънки нито бяха дефицитни, нито някой ме преследвал, "шамаросвал" или каквото там фантазираш. И "закопани живи селяни" от комунистите никога не е имало. Лекувай се, Лулчев, налудничавите ти фантазии и омраза са диагноза. Имаш нужда от лекар.


WildCat


9 юни 2019 | 00:14Данъкоплатец, зомбитата никога няма да те разберат. Каквото са им набили в кратуните това знаят, за истината нямат необходимия интелект. Тъжната истина е, че у нас все по малко са знаещите и мислещи хора. Не може да се помогне на хора, загубили човешките качества.


Violeta Иванова 23


8 юни 2019 | 22:56Данъкоплатец точно това , което описваш е червен терор, ама не го вдявате, ей.


Лулчев


8 юни 2019 | 22:07ДАНЪКОПЛАТЕЦ, били са ми шамари в милицията за да кажа от кого съм си купил дънки "Super Rifle", а за закопаните живи селяни от комунистите в едно плевенско село ще ти кажа друг път.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


8 юни 2019 | 21:57Лулчев, НИКОГА НЕ Е ИМАЛО КОМУНИСТИЧЕСКИ ТЕРОР !!!!___Не се подвеждай под мантрите на либерастите и педерасите. ____Всяка една власт се стреми да бъде стабилна, като потушава опозицията с всякакви средства. В лагерите през 50_те години са вкарвали проститутки, пияници, про западно изразяващи се хора и хора лаещи срещу новата власт. Това е истината ! Другото е манипулация от рода на "държавата е лош стопанин".


Лулчев


8 юни 2019 | 20:45Точно казано, ама след дъжд качулка!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


ДАНЪКОПЛАТЕЦ


8 юни 2019 | 20:01БРАВО ГОСПОДИН ОВЧАРОВ !!!!______Критиката Ви е точна и актуална. Време е ТРОЯНСКИТЕ КОНЕ НА КРАТУНАТА от с.Банкя да бъдат изринати от БСП !!!!___Махнете СерГЕЯ, Миков, Мерджанов, МРЪСНИКА ДЪБОВ, ДЯВОЛ Ангелов, Предателят Гергов, Паразита Пирински и останалата ПРОДАЖНА СГАН, която за пари е готова да продаде и майка си.____Изрини Авгиевите обори Нинова и ще печелиш всички избори. КРАТУНАТА е мобилизирал всичката измет както в БСП, така и в ГЕРБ срещу Нинова, защото ясно вижда, че тя ще му вземе главата. Дано свястната част в БСП и особено младите хора да подкрепят Нинова. Това е спасението както на БСП, така и нашето.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Mari Paunova


8 юни 2019 | 19:59Подкрепа и успех за Нинова!!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гарван Гарванов


8 юни 2019 | 19:41Грешката на Нинова бе, че не предложи такива хора, като Овчаров, в листата за евроизборите. Категорична опозиция и никакъв колаборационизм, това е вярната линия! Още от парламентарните избори се чуваха гласове, за влизане в коалиция с шайката гроп, очевидно тиквун бански усеща, че губи почва под краката си и със зъби и нокти иска да се задържи на власт. Мисля, че БСП има нужда от оздравяване и реформиране , от обръщане към реалните проблеми на хората, но смяна на екипа в навечерието на местните избори, ще бъде равно на самоубийство.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Amet


8 юни 2019 | 19:39Гергов,станишко,пирински и невнятниците около тях ще торпилират най истинската лява партия.Дръж се Нинова,хората са зад теб.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


PrastoveteMU


8 юни 2019 | 19:07Тази неделя на връщане от Сливен и Котел, където Бойко Борисов излъчваше неуморно във Фейсбук, кортежа на премиера е слязъл от магистрала "Тракия" при Пазарджик, за да се проведе тайна среща между него и Георги Гергов, споделят запознати с краят на неделният ден на Бойко Борисов. Срещата се е състояла в частна къща за гости, в близко до Пазарджик село, а на самата среща Бойко Борисов и Георги Гергов са обмисляли бъдещето на БСП след Корнелия Нинова и нейните хора в управлението на партията. Според източника ни, Гергов е изразил цялата си почит към Бойко Борисов, който пък от своя страна му е обещал пак да върне славата му на бизнесмен номер едно в региона на Пловдив, както и да помисли за обща кандидатура за кмет на града под тепетата, която да удовлетворява и двамата, стига плана да бъде махната Корнелия Нинова и хората и, да успее. За малко да загубите на изборите е коментирал Гергов, като е припомнил на Борисов, че именно вкарв


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


сара


8 юни 2019 | 18:45Вътрешната им опозиция на бесепарите са динозаври, дето от десетилетия са на хранилка. С тези изкопаеми и един човек извън твърдия си електорат няма да привлекат! Те не само не ги проюиемат, те презират тези изкопаеми!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Belizan


8 юни 2019 | 18:14Винаги съм го харесвал. Точен , прям и откровен ,за разлика отостаналите (най гаден е Пирински) .Имаше моменти когато съжалявах че е от БСП .Сега го поздравявам и искам на конгреса да го видя с "една неукастрена". Да ги разгони всички подържници на Б Борисов в това число и Велислава Дърева , злобата и зависта и са съизмирими с тези на Станишев.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Барбара


8 юни 2019 | 18:06Прав е Овчаров. Жан Виденов е единственият политик, който отказва на фондациите на Сорос финансиране от бюджета, а също и газовата сделка на Мултигруп с Елциновите олигарси. Сорос му спретна "виденовата зима" и оставката на Виденов, предизвикана от тази "цветна революция", беше грешка. Сега цял народ сърба попарата на тази грешка. Критиците на Нинова, демек подлогите на гербаджийските мутри, да си "свият сармите", защото гербаджийското управление вече няма никакъв шанс и колаборационизмът им няма къде другаде да ги отведе освен при бай Ставри.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Херодот


8 юни 2019 | 17:31Браво на Румен Овчаров!!!Много точно и аргументирано ракрива истината за вътрешната опозиция в БСП!Тя работи в интерес на б.борисов и шайката му!!! Явно много милиони им е налял мутрата ,а може би им е обещал и министерски постове!!!Ако К. Нинова не е лидер на БСП ще я последва съдбата на СДС,НДСВ,АБВ!Дано разумът да надделее !!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Гошо


8 юни 2019 | 17:29Очевидно Станишко не го щат в другите европейски държави, т.е. там той е нежелан гост, така че единствената бърлога, в която може да се свива, е БГ. На Позитано20 са неговите дружки: милионерът приятел на Боко Г.Г., когото скоро онези от Филибето ще го изгонят, Пирински, Мерджана и ДъПчо, Божинката от Враца, бай Мишо, Ачо Найденов, Янков от Варна и още 30 ина техни авери. Ако младите хора и нормални, опитни социалисти като Овчаров не могат да им се противопоставят, на изборите през октомври такъв подарък ще поднесем на разколниците, че веднага ще притупуркат при Боце.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


proksima


8 юни 2019 | 17:25Престъпниците от Шайката ГЕрП разбраха, че крепостта Нинова е непревземаема от вън и започнаха неистово купуване с нашите пари на ренегатите троянски коне в БСП: Георги Гергов, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Георги Божинов, Михаил Миков и СерГея, но това няма да спре процеса на сриване на ГЕРБ. Нинова ще се възроди като Феникс от пепелта. Конгреса на БСП ще я избере отново и тогава тя ще има енергията да прочисти партията си от тях, а след това и България от борисовците!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Севтопол


8 юни 2019 | 18:41Херодот, ти си голям гражданин бе. Разхлаби я тая папионка, да не се задушиш.


Севтопол


8 юни 2019 | 18:39А шайката БСП така и не разбра нищо за крепостта Бойко. Затова и продължава да губи.


Севтопол


8 юни 2019 | 18:39А шайката БСП така и не разбра нищо за крепостта Бойко. Затова и продължава да губи.