Примирихме се със застоя и безвремието, с липсата на цели и реформи, убеден е президентът (ВИДЕО)

Радев в остро критично слово: Не сторихме нужното, за да може 2019-а да бъде по-лесна

28842 | 31 дек. 2018 | 23:51

2018 бе година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции. Проблемите бяха отсрочвани, но не и решавани, напомни държавният глава

-1523173261.jpgСнимка Кадър БНТ-1546294353.png

Изминалата година бе година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции, заяви президентът Румен Радев в новогодишното си слово.

 

"През изминалата година не сторихме нужното, за да може 2019-а да бъде по-лесна. Напротив: това бе година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции. Проблемите бяха отсрочвани, но не и решавани. Примирихме се със застоя и безвремието, с липсата на цели и реформи. Преглътнахме ръста на цените и ниските доходи. Зачеркнахме машинното гласуване и други идеи, гарантиращи честни избори. Продължава отстъплението на закона и справедливостта пред произвола", бяха точните думи на президента Радев.

 

"Повечето от нас имат щастието да посрещнат новата 2019 година с близките и приятелите си. Други и в този час са на работа, а стотици хиляди са далеч от родината. В изминалите месеци някои са загубили роднини и приятели. Други отново ще посрещнат празника в недоимък. Нека в тези часове и в следващата година не забравяме за тях. Когато отваряме сърцата си и подаваме ръка на слабите, получаваме от тях повече сила и смисъл, отколкото им даваме", започна традиционното си новогодишно обръщение към нацията държавният глава.

 

Политиката не се прави на масата, а се определя и решава от усилията на милионите осъзнати личности, продължи Радев.

 

Българите свикнаха да дишат въздуха на свободата, няма да допуснат да бъде ограничена, изрази надежда държавният глава.

 

Бог да пази България и да благослови достойните, които творят добро! 2019-та ще бъде такава, каквато я сътворим с общи усилия, каза още президентът Радев.

 

Ето и пълният текст на новогодишното обръщение на президента Румен Радев:

 

Повечето от нас имат щастието да посрещнат новата 2019 година с близките и приятелите си. Други и в този час са на работа, а стотици хиляди са далеч от родината. В изминалите месеци някои са загубили роднини и приятели. Други отново ще посрещнат празника в недоимък. Нека в тези часове и в следващата година не забравяме за тях. Когато отваряме сърцата си и подаваме ръка на слабите, получаваме от тях повече сила и смисъл, отколкото им даваме.

 

През изминалата година не сторихме нужното, за да може 2019-а да бъде по-лесна. Напротив: това бе година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции. Проблемите бяха отсрочвани, но не и решавани. Примирихме се със застоя и безвремието, с липсата на цели и реформи. Преглътнахме ръста на цените и ниските доходи. Зачеркнахме машинното гласуване и други идеи, гарантиращи честни избори. Продължава отстъплението на закона и справедливостта пред произвола.

 

Тази вечер мнозина ще говорят за бъдещето си, а някои ще споделят и планове за емиграция. Други ще пуснат и неканения гост на празничната трапеза - политиката. Но политиката не се прави на масата, а се определя и решава от усилията на милионите осъзнати личности.

 

Вярвам, че за изминалите години българите свикнаха да дишат въздуха на свободата и няма да позволят тя да бъде ограничавана. Убеден съм, че нашият народ може да излезе от всяка криза и безпътица, когато надмогне егоизма и страха и обедини усилия в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще. В това е смисълът на единението. В това е бъдещето ни като народ и държава.

 

Бог да пази България и да благослови усилията на достойните, които творят добро. Такива винаги е имало. Има и днес.

В този миг всички ние си отправяме благопожелания за настъпващата година. 2019-а ще бъде такава, каквато я сътворим с общи усилия. Нека тя да донесе здраве във всеки дом, сила на духа, за да преодолеем трудностите и дързост в сърцата, за да сбъднем мечтите си.

Да ни е честита Новата 2019 година!

 Новогодишно слово на президента Румен Радев за 2019 година

2018 бе година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции. Проблемите бяха отсрочвани, но не и решавани, напомни държавният глава

От категорията

Борисов обсъди с щаба проучването на родното лекарство за Covid-19

Сн. Фейсбук-1594107125.jpg

Беше обсъдено още и провеждащото се у нас клинично проучване на медикамент за ...

7 юли 2020 | 10:30

Отново рекорд! 174 са новите случаи на коронавирус у нас, жертвите са 4

-1592569131.png

Общо 470 пациенти с Ковид-19 остават в болница, от които 29 са в интензивни ...

7 юли 2020 | 08:03

141 години от дипломатическите отношения между България и Русия

-1594113894.png

На 7 юли 1879 година дипломатическият агент на Руската Империя в България ...

7 юли 2020 | 12:18

Кметът на София: Прибирайте всичко! Очаква се страшен вятър

Кметът на София: Прибирайте всичко! Очаква се страшен вятър -1594113580.jpg

Около 500 абоната на ЧЕЗ, стана ясно от думите ѝ, са още без ток. Част от тях ...

7 юли 2020 | 12:17