Русия се готви за "взривоопасно" развитие на ситуацията с коронавируса.

Във всички територии, включително в Москва, се подготвят нови болници и нови легла

Русия се готви за "ядрен взрив" на ситуацията с коронавируса.

6339 | 26 март 2020 | 09:05

"Ние се подготвяме за взривно развитие, равносилно на ядрена реакция. Отначало видяхме аритметичното нарастване на броя на заболелите, но сега всъщност то е геометрично", каза проф. Николай Малишев от Научния изследователски център по епидемиоло


Русия се готви за "взривоопасно" развитие на ситуацията с коронавируса.

Това е заявил професор Николай Малишев, водещ изследовател в Научния изследователски център по епидемиология и микробиология в ефира на предаването "60 минути" по телевизионния канал "Русия-1".

 

"Ние се подготвяме за взривно развитие, равносилно на ядрена реакция. Отначало видяхме аритметичното нарастване на броя на заболелите, но сега всъщност то е геометрично", каза той.

 

Малишев отбеляза, че през изминалия ден в Русия 163 души са били заразени с коронавирус - почти три пъти повече хора, отколкото ден по-рано. Случаите са вече официално 658.

 

"Затова във всички територии, включително в Москва, се подготвят нови болници и нови легла. Те се опитват да ги оборудват в съответствие с най-новите изисквания. И всичко това трябва да помогне. Въпросът е, когато започвне това подобно на взрив развитие, най-важното е да се осигури помощ именно на тези, които се нуждаят от нея", добави професорът. Той предположи, че в бъдеще "огромен брой хора ще се разболеят и ще се нуждаят от медицинска помощ“. 

 

Руският президент Владимир Путин обяви следващата седмица за неработна за цялата страна, като на работниците и служителите ще бъде платено за нея. Заради пандемията, държавният глава обяви, че гласуването, насрочено за 22-ри април се отлага за по-късна дата. 

 

Руското правителство е нареди на звеното за гражданска авиация да преустанови всички редовни и чартърни полети от и за Русия от 27-и март, като мярка срещу разпространението на коронавируса, съобщи Ройтерс. От категорията

Съобщението е на Би Би Си

Борис Джонсън е приет в интензивно отделение

-1585342074.png

Джонсън е възложил на външния министър Доминик Рааб да изпълнява функциите на ...

6 апр. 2020 | 22:30

Руски бърз тест дава резултат с 94% точност

-1585751519.png

Най-много заразени има в Москва - там с коронавирус са диагностицирани 4848 души

6 апр. 2020 | 12:43

Тръмп: САЩ предложиха помощ на здравния екип на британския премиер Борис Джонсън

-1586064531.jpg

Президентът на САЩ добави, че компании, работещи по разработването на лечение ...

7 апр. 2020 | 06:58

Без жертви на COVID-19 в Китай за последните 24 часа

-1584257301.jpg

Страната обаче е изправена пред втора вълна от случаи на заразяване, донесени ...

7 апр. 2020 | 06:54

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


proksima


26 март 2020 | 11:19И въпреки това "агресотите" от Русия отделят средства, апаратура, лекарства и медицински персонал за да помогнат на член на ЕС Италия, която е изоставена от ЕС и братска Америка!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.