Русия се готви за "взривоопасно" развитие на ситуацията с коронавируса.

Във всички територии, включително в Москва, се подготвят нови болници и нови легла

Русия се готви за "ядрен взрив" на ситуацията с коронавируса.

12029 | 26 март 2020 | 09:05

"Ние се подготвяме за взривно развитие, равносилно на ядрена реакция. Отначало видяхме аритметичното нарастване на броя на заболелите, но сега всъщност то е геометрично", каза проф. Николай Малишев от Научния изследователски център по епидемиоло


Русия се готви за "взривоопасно" развитие на ситуацията с коронавируса.

Това е заявил професор Николай Малишев, водещ изследовател в Научния изследователски център по епидемиология и микробиология в ефира на предаването "60 минути" по телевизионния канал "Русия-1".

 

"Ние се подготвяме за взривно развитие, равносилно на ядрена реакция. Отначало видяхме аритметичното нарастване на броя на заболелите, но сега всъщност то е геометрично", каза той.

 

Малишев отбеляза, че през изминалия ден в Русия 163 души са били заразени с коронавирус - почти три пъти повече хора, отколкото ден по-рано. Случаите са вече официално 658.

 

"Затова във всички територии, включително в Москва, се подготвят нови болници и нови легла. Те се опитват да ги оборудват в съответствие с най-новите изисквания. И всичко това трябва да помогне. Въпросът е, когато започвне това подобно на взрив развитие, най-важното е да се осигури помощ именно на тези, които се нуждаят от нея", добави професорът. Той предположи, че в бъдеще "огромен брой хора ще се разболеят и ще се нуждаят от медицинска помощ“. 

 

Руският президент Владимир Путин обяви следващата седмица за неработна за цялата страна, като на работниците и служителите ще бъде платено за нея. Заради пандемията, държавният глава обяви, че гласуването, насрочено за 22-ри април се отлага за по-късна дата. 

 

Руското правителство е нареди на звеното за гражданска авиация да преустанови всички редовни и чартърни полети от и за Русия от 27-и март, като мярка срещу разпространението на коронавируса, съобщи Ройтерс. От категорията

Лукашенко обяви, че се е договорил с Путин за задържаните руснаци

-1486205673.jpg

"Ние винаги ще си сътрудничим с Русия, винаги ще бъдем заедно", заяви ...

9 авг. 2020 | 13:56

Бой между неспазващи дистанция и полицията на белгийски плаж (ВИДЕО)

Кадър: Туитър-1596967016.jpg

Инцидентите бяха предизвикани от група младежи, помолени да спазват мерките за ...

9 авг. 2020 | 12:56

Маските стават задължителни и на открито в Париж

-1596972344.jpg

Заповедта внася объркване, защото кметството още не е определило точно кои зони ...

9 авг. 2020 | 14:25

Тръмп подписа четири указа за облекчаване на икономическите последици от Covid-19

-1593844519.jpg

Президентът посочи, че обявява данъчна ваканция върху заплатите за ...

9 авг. 2020 | 11:46