Рут Колева разкрива тайната на мистериозна напитка

Рут Колева разкрива тайната на мистериозна напитка

2161 | 17 май 2019 | 17:59

Атрактивната презентация на Александър Симеонов впечатли гости и посетители на Sofia Bar Show в столичната зала EFE на хотел Маринела

Рут Колева разкрива тайната на мистериозна напитка-1558105171.jpgРут Колева разкрива тайната на мистериозна напитка-1558105211.jpgРут Колева разкрива тайната на мистериозна напитка-1558105191.jpg

Преди броени часове, в рамките на престижното събитие, певицата Рут Колева разказа за посещението си в родината на огнения еликсир Маутай.

 

Наскоро тя се се завърна от азиатската държава, където посети дестилерията на фирма Kweichow Moutai в едноименното градче Маотай, провинция Гуейжджоу, югозападен Китай.

 

С вълнение джаз дивата сподели за топлото посрещане, организирано от президента на Kweichow Moutai, Ли Баофан. Гости и посетители на Sofia Bar Show опитаха от легендарното байджу, произвеждано от житната култура сорго, следвайки примера на Рут в поднасянето и отпиването от огнения еликсир.

 

Малко по-късно миксологът на Маутай, Александър Симеонов представи напитката пред професионалисти, разкривайки съставките на хитовите коктейли, които ще завладеят летните барове.  

 

Маутай е символ на качество и престиж в Китай. 53-градусовата алкохолна напитка  е най-популярното байджу в света. Произвежда се от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен. Маутай е продукт, превърнал се в национален символ за Китай и е най-известната марка байджу в света. Moutai Yingbin, представляващ бленд от дестилати с над 1 година отлежаване, Moutai Prince – над три години и Kweichow Moutai - над 5 години отлежали дестилати са и трите вида от напитката на  дипломацията, която се предлага в България.

 

Moutai е резултат от традиционно производство с вековни традиции, който преминава през 8 ферментации и 7 дестилации. Бленд от дестилати, с над 5 години отлежаване в ръчно произведени глинени съдове, придават на напитката плътен аромат с остатъчен после-вкус на какаови зърна.

 

Специалистите откриват над 1200 аромата в огнения еликсир.” – подчерта Симеонов и подкани гостите да опитат най-естествения партньор на умами вксуа – авторско суши, приготвено от Шеф-готвача на едноименния ресторант.

 

 


От категорията

Паниран карфиол

Паниран карфиол-1571661562.jpg

21 окт. 2019 | 15:38

Клафути с ябълки

Клафути с ябълки-1571226975.jpg

16 окт. 2019 | 14:55

Бутилка-легенда пристига за Уиски Фест София 2019
(Галерия)

Бутилка-легенда пристига за Уиски Фест София 2019-1571771002.jpg

Посланиците на Великобритания, Ирландия и САЩ откриват престижното събитие

22 окт. 2019 | 22:02

За осми пореден път

Посланици на три държави откриват Уиски Фест София 2019
(Галерия)

Уиски Фест София 2019-1571072285.jpg

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на ...

14 окт. 2019 | 19:56

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.