Кадър: Нова тв

Най-големите опасения на полицията са свързани с битовата престъпност

С разхлабването на мерките от МВР очакват ръст на престъпността (ВИДЕО)

1228 | 17 май 2020 | 21:09

Последната кражба в карловското село Певците е от дома на 75-годишната Донка Кинатова. Крадците влезли, докато възрастната жена отишла до магазина


С разхлабването на мерките и връщането към нормалното, от мвр очакват ръст на престъпността. Най-големите опасения на полицията са свързани с битовата престъпност, особено в отдалечените населени места, където възрастните често стават жертви на посегателства. Именно затова, в Пловдивско обещават денонощното присъствие на полицейски патрули, предава Нова тв.

Първото населено място, което попадна във фокуса на полицията, е карловското село Певците. В него живеят 600 души, предимно възрасти хора, останали сами, без деца.

Последната кражба е от дома на 75-годишната Донка Кинатова. Крадците влезли, докато възрастната жена отишла до магазина. „Най-много се страхувам от кражби, гладни са“, казва тя.

Освен патрулите, ще се включат и служители на криминална и охранителна полиция. „Очакваме хората да тръгнат и да има по-големи набези и домови кражби. Влизат при самотно живущи, ограбват цялата къща. Има къщи, в които не живеят вътре хора и те това очакват“, заяви комисар Виктор Празов - началник на „Охранителна полиция“- Пловдив.

Според кмета на Певците Богдан Богданов единственият начин да се накарат престъпниците да се страхуват, е да има полицейски инспектор в селото.

„Като квартален, той да бъде тук, на местно ниво и постоянно да присъства, за да може във всеки един момент да може да реагираме“, коментира той.

Полицията започва операция и по охрана на селскостопанската продукция, особено сега, в сезона на розобера. После ще пази и реколтата от череши. Засилен контрол ще има и на пунктовете, където ще се извършва и изкупуването на продукцията.

 С разхлабването на мерките от МВР очакват ръст на престъпността

Последната кражба в карловското село Певците е от дома на 75-годишната Донка Кинатова. Крадците влезли, докато възрастната жена отишла до магазина

От категорията

По искане на премиера директорът на ОДМВР-Бургас подаде оставка

Радослав Сотиров-1594467318.jpg

Не пазим нито една политическа сила, ние пазим българските институции, заяви ...

11 юли 2020 | 14:33

Гешев: Радев се съюзява с тъмнината, с политици и олигарси, които не спират да ограбват България

Главният прокурор Иван Гешев дава извънреден брифинг (На живо)-1594379247.jpg

Ще уведомим посолствата, ЕП, ЕК за безпрецедентния политически начин и ...

10 юли 2020 | 13:55

Тежка катастрофа на АМ „Тракия“ с жертви и ранени

-1548152935.jpg

На място са пристигнали екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ. Въведен ...

12 юли 2020 | 18:05

МВР: Не се поддавайте на провокации, полицаите не са врагове

-1594563930.png

Очакваме провокации. Потвърждават се всички информации за намиране на платени ...

12 юли 2020 | 17:23