Сн. Фейсбук

Вчера се проведе поредното нерагламентирано масово мероприятия, започващо пред Президентството, заявиха те

СДВР: Ако бяхме пуснали буса на "Системата ни убива", трябваше да пропуснем и други коли

5032 | 2 авг. 2020 | 11:48

От полицията са на мнение, че тъй като събитието е било в тъмната част на деня, налице са били множество предпоставки за произшествие и инциденти


Вчера се проведе поредното нерагламентирано масово мероприятия, започващо пред Президентството, което след това премина в шествие. Както виждате всеки ден то има различни маршрути. В Столична община беше заявено автошествие от гражданската инициатива „Системата ни убива”. То бе с определен маршрут. Това заявиха от полицията на брифинг.

 

Към 22,20 часа, след завършване на регламентираното автошествие, се насочва към кръстовището на СУ. След което е спрян от полицейски служители, за да бъде заявено накъде иска да се отправи, сочат от СДВР.

„Бусът не беше допуснат от полицейските сили, тъй като СДВР има ясно изразена позиция – през това кръстовище се пропускат само автомобили, които след обстоен преглед и заявление от шофиращите, декларира, че носи вода и храна на протестиращите. Принципната ни позиция е, че ако бяхме пропуснали този бус, трябваше да пропуснем и други автомобили”, заявиха още от полицията.

 

От СДВР са на мнение, че тъй като събитието е било в тъмната част на деня, налице са били множество предпоставки за произшествие и инциденти.

 

"На управляващите буса бе заявено, че той може да поеме в която и да е посока, различна от "Орлов мост". Никой не го е задържал", обясниха от СДВР. 

 

От столичната полиция заявиха, че считат поведението на протестиращите от съботната вечер като провокация.СДВР: Ако бяхме пуснали буса на "Системата ни убива", трябваше да пропуснем и други коли

От полицията са на мнение, че тъй като събитието е било в тъмната част на деня, налице са били множество предпоставки за произшествие и инциденти

От категорията

Гл. комисар Николай Николов: От 3 страни е ограничен пожарът при село Маточина в област Хасково

-1596870929.png

Турските власти са предупредени, че огънят в Странджа Сакар може да стигне до ...

10 авг. 2020 | 09:11

Силен взрив и гъст пушек в столичния квартал "Слатина"

Снимка: Фейсбук-1597005295.jpg

На официалната си страница във Facebook кметът на квартала - Георги Илиев, ...

9 авг. 2020 | 23:34

Кола е паднала в река Струма, шофьорът е намерен мъртъв

Снимки: бТВ-1596997030.jpg

30-годишен гастарбайтер е намерен мъртъв в колата. Мъжът работел в Германия, ...

9 авг. 2020 | 21:16

Пожар пламна в борова гора над кв. "Дивдядово" в град Шумен

-1546433928.jpg

10 противопожарни екипа и 58 огнеборци са на място. Помощ в гасенето оказват ...

9 авг. 2020 | 17:11