Карлос Контрера

До произнасянето на върховните съдии арх. Румен Русев остава кмет на района

СОС ще обжалва решението на съда, че назначението на временен кмет на "Младост" е незаконно

731 | 25 апр. 2019 | 10:59

Административната процедура е спазена, съдът изпада в противоречие, твърди общинският съветник и председател на групата „Патриоти за София“ Карлос Контрера


Столичният Административен съд обяви назначението на архитект Румен Русев за временен кмет на район „Младост“ в София за незаконно. Решението ще бъде обжалвано, а Русев остава кмет до окончателното произнасяне на Върховния съд, обясни пред БНР общинският съветник и председател на групата „Патриоти за София“ Карлос Контрера.

„Съдът твърди, че има пропуски в процедурата. Отменя решението на Столичния общински съвет, защото не са разгледани всички факти. Аз твърдя, че са разгледани и административната процедура е спазена, защото имаше изобилни писмени доказателства“, каза той в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

„Каква преценка е правена на тези доказателства е съвсем друга тема. В самото съдебно решение се съдържа едно вътрешно противоречие - на втора или трета страница от мотивите се казва, че не са налице съществени пропуски. В изложението на мотивите обаче изведнъж вече се появяват някакви съществени пропуски по реда на общото правило на Административно-процесуалния кодекс. Съдът е изпаднал в някаква форма на противоречие, защото твърди, не че решението на Общинския съвет е взето с някакъв тежък порок, а не е разгледан някакъв документ“, добави Контрера.

Той припомни, че решението на общинския съвет за определяне на временен кмет на район „Младост“ е взето след заседание на правен съвет, в който са участвали експерти и университетски преподаватели.

„За мен съдът е допуснал грешка, разглеждайки решението на Общинския съвет като индивидуален административен акт“, каза Контрера.

Според него назначеният от задържаната кметица на района Десислава Иванчева Петър Кърджилов „няма качества да бъде районен кмет“.

„Архитект Русев в момента върши задълженията, които произтичат от закона и мисля, че долу-горе в район „Младост“ нещата се нормализираха“, каза Контрера.

 


От категорията

Президентът Радев катери "Кончето" в Пирин заедно с планински водачи и спасители

Президентът Радев катери "Кончето" в Пирин заедно с доброволци-1566417784.jpg

Радев ще изпълни поетия ангажимент към Асоциацията на планинските водачи в ...

21 авг. 2019 | 22:55

Деси Радева: Пишете ме отговорна за всичко - НАП, чумата, апартаментгейт и ремонта на "Графа"!

-1548679488.jpg

Ироничната публикация на първата дама е провокирана от статия, която се ...

21 авг. 2019 | 23:31

Месец преди астрономическата есен: Лятото е в разгара си, продължава слънчевото и горещо време

-1562218914.jpg

И следващата седмица се очаква да бъде слънчева и топла, като най-вероятно няма ...

22 авг. 2019 | 14:14

Фандъкова: От днес започва подмяна на колчетата на ул. „Граф Игнатиев“

Снимка Канал 3-1566468984.jpg

Те трябваше да се произведат и от днес започва вече монтажът, който ще осигури ...

22 авг. 2019 | 13:14

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.