Салата „Истанбул“

7673 | 18 ян. 2015 | 18:09

Автор:


Необходими продукти

3 домата

1 краставица

1 малка глава кромид или

пресен лук

1 връзка магданоз

2 с.л. ситен булгур

сос от нар, зехтин и сол на вкус

 

Начин на приготвяне

 

1. В малък съд се загрява 1 с.л. зехтин, след което се добавят 2 с.л. ситен булгур. Разбърква се динамично до лекото побеляване на булгура.

2. След няколко минути се наливат около 200 мл вода. Щом водата заври, булгурът се бърка до пълното й изпаряване, като се внимава да не загори. Съдът се маха от котлона.

3. Доматите, краставицата, магданозът и лукът се нарязват на ситно.

4. Зеленчуците се смесват с булгура, след което всичко се обърква.

5. Непосредствено преди консумация салатата се полива със соса от нар, зехтин и сол на вкус.


Още по темата

Салата „Фатуш“

Салата Фатуш-1419873975.jpg

23 дек. 2014 | 11:03

Табуле (магданозена салата)

Табуле-1419863212.jpg

17 дек. 2014 | 11:11

Картофена салата с риба

-1418737785.jpg

16 дек. 2014 | 15:48

Хайвер от патладжан

-1418746665.jpg

10 дек. 2014 | 09:00

Патладжани с карамфил

-1418738104.jpg

16 дек. 2014 | 15:54

Кисело зеле с цвекло

-1418732844.jpg

16 дек. 2014 | 14:26

Туршия „Дипломат“

-1418750817.jpg

11 дек. 2014 | 12:00

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.