Салата Ропотамо

Салата Ропотамо

2345 | 24 авг. 2017 | 16:06


 

Необходими продукти

  • 500 г зрял фасул
  • 1 буркан грах
  • 1 буркан кисели краставички
  • 1 кг моркови
  • 1.5 кг червени чушки
  • 2.5 кг домати
  • магданоз по желание

За маринатата:

  • 400 мл олио
  • 200 мл оцет
  • 1-2 с.л. червен пипер
  • 100 г сол
  • 200 г захар
  • дафинов лист

Начин на приготвяне

Всички продукти за маринатата се смесват в тенджера и се слагат на котлона. В кипящата марина се задушават нарязаните моркови и чушки за 25 минути, добавят се нарязаните на едро домати и се оставя да ври 25-30 минути. След това се прибавят грахът и краставиците и се оставя за още 5-10 минути. Сваля се от котлона и се прибавя свареният и отцеден фасул. Разпределя се в буркани, които се стерилизират за 5-10 минути


От категорията

Пълнени тиквички с риба тон

Пълнени тиквички с риба тон-1505829326.jpg

23 септ. 2017 | 11:39

Пълнени домати със сирене и печени чушки

Пълнени домати със сирене и печени чушки-1505828941.jpg

22 септ. 2017 | 13:17

В сезона на зимнината: 5 традиционни рецепти за домашна туршия

-1475748435.jpg

20 септ. 2017 | 16:35

Андалузко гаспачо

Андалуско гаспачо-1505808390.jpg

19 септ. 2017 | 11:05

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.