Салата „Житна“

7351 | 23 февр. 2015 | 18:31

Автор:


Необходими продукти

 

1 ч.ч. грухана пшеница

1/2 буркан зелен фасул

4-5 сушени домата

2 скилидки чесън

1/2 гл. кромид лук

1/2 лимон

сол

зехтин

 

Начин на приготвяне

 

1. Пшеницата се почиства и измива добре.

2. Заливаме я с 1 ч.ч. гореща вода и похлупваме съда. Оставяме да престои 10-12 часа (или просто да пренощува).

3. Объркваме омекналата пшеница със зеления фасул, нарязаните сушени доматчета и лимонените филета (махнали сме ципичките и кората).

4. Подправяме със счукан чесън, наситнен кромид, сол и зехтин.

5. При желание поръсваме с наситнен магданоз.


Още по темата

Зимна салата с кисело мляко

-1424106673.jpg

16 февр. 2015 | 19:10

Пикантни моркови

-1424275279.jpg

18 февр. 2015 | 18:01

Млечна салата

-1424191399.jpg

17 февр. 2015 | 18:42

Табуле

-1423495965.jpg

11 февр. 2015 | 07:32

Табуле с киноа

Снимка - Стефан Сучев.-1422373992.jpg

1 февр. 2015 | 17:52

Табуле (магданозена салата)

Табуле-1419863212.jpg

17 дек. 2014 | 11:11