Салата от спанак и праскови

2725 | 7 апр. 2015 | 18:33

Автор:


Необходими продукти

 

100 г пресен спанак

200 г пилешко филе

2 праскови от консерва

40 г твърд кашкавал

1 чушка

200 г листа от прясна салатка

2 с. л. балсамов оцет

2 с. л. ябълков оцет

2 с. л. зехтин

2 с. л. горчица

2 с. л. мед

сол и пипер на вкус

 

Начин на приготвяне

 

1. Нарязваме филето на дребни парченца и го мариноваме за няколко минути в зехтин с малко черен или червен пипер.

2. Бързо го запържваме в сух тиган, преместваме го в чиния и го посоляваме.

3. Спанакът се измива добре, отстраняват се дебелите стебла, нарязва се и се посолява.

4. Нарязваме прасковите и ги изсипваме върху спанака. Отгоре настъргваме кашкавала.

5. Смесваме добре балсамовия оцет, ябълковия оцет, зехтина, горчицата, меда, солта и пипера и подправяме салатата с този дресинг.


Още по темата

Салата от спанак и репички

-1427905235.jpg

1 апр. 2015 | 19:20

Пролетна салата с козе сирене

-1427812477.jpg

31 март 2015 | 17:34

Салата от тиквички

-1426698884.jpg

18 март 2015 | 19:13

Краставици със сусам

-1427127766.jpg

23 март 2015 | 18:22

Айсберг с риба тон

-1425488700.jpg

4 март 2015 | 19:04

Неаполитанска салата

-1424793796.jpg

24 февр. 2015 | 18:02

Салата „Житна“

-1424709179.jpg

23 февр. 2015 | 18:31

Табуле

-1423495965.jpg

11 февр. 2015 | 07:32

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.