Салата от тиквички

10833 | 18 март 2015 | 19:13

Автор:


Необходими продукти

 

500 г пресни крехки тиквички

0,5 ч.л. сол ( или на вкус)

100 мл зехтин (в краен случай олио)

3 с.л. винен оцет

2 с.л. мед

2-3 скилидки чесън (носи и повече)

магданоз

копър

смлян черен пипер

 

Начин на приготвяне

 

1. Тиквичките се измиват хубаво и без да се белят, се нарязват на ивички с помощта на белачка за картофи по цялата дължина. Посоляват се и се оставят 30-ина минути.

2. В това време се приготвя маринатата. В купа се смесват зехтинът, медът, оцетът, черният пипер, чесънът и ситно нарязаните зелени съставки, хубаво се размесват.

3. Тиквичките се изстискват леко, слагат се в маринатата и се разбъркват.

4. Оставят се в хладилника поне 2 часа, от време на време може да се разбъркват.


Още по темата

Салата за ценители

-1426004431.jpg

15 март 2015 | 07:20

Арабска салата „Мункачина“

-1425916912.jpg

10 март 2015 | 08:44

Айсберг с риба тон

-1425488700.jpg

4 март 2015 | 19:04

Червена салата

-1425486783.jpg

9 март 2015 | 07:22

Неаполитанска салата

-1424793796.jpg

24 февр. 2015 | 18:02