Салата с три вида зелени листа

8542 | 16 март 2015 | 19:05

Автор:


Необходими продукти

 

1 бр. зелена салата

1 бр. салата айсберг

1 бр. рукола

2 малки консерви риба тон

300 г царевица (от консерва или предварително сварена и охладена)

1 лимон

кротони по желание

сол на вкус

2 с.л. зехтин

 

Начин на приготвяне

 

1. Салатата айсберг и зелената салата се накъсват по-наситно, но не се режат, за да се запазят витамините.

2. Част от руколата се оставя настрани. Останалата се добавя към сместа от зелената салата и айсберга.

3. Добавят се рибата тон и царевицата, сокът от лимона и зехтинът, солта и всичко се разбърква.

4. Слага се в чинии, украсява се с останалата рукола и се поръсва с кротони.


Още по темата

Айсберг с риба тон

-1425488700.jpg

4 март 2015 | 19:04

Цезар „Романо“

-1424882331.jpg

25 февр. 2015 | 18:38

Салата „Житна“

-1424709179.jpg

23 февр. 2015 | 18:31

Картофена салата с риба

-1418737785.jpg

16 дек. 2014 | 15:48

Салата „Фатуш“

Салата Фатуш-1419873975.jpg

23 дек. 2014 | 11:03