Саварин със сезонни плодове

3078 | 5 ноем. 2018 | 12:51


Необходими съставки:

125 г масло

1 ч.ч. кисело мляко

1/2 ч.л. сода

2 ч.ч. пресято брашно

3 яйца

1 ч.ч. захар

700 г плодове, измити и почистени от костилки

ванилия

 

Начин на приготвяне:

Разбъркайте яйцата със захарта. Добавете разтопеното масло и отново разбъркайте. Към чаената чаша с кисело мляко добавете содата и разбъркайте докато се активира, тогава го добавете към яйцата, захарта и маслото и разбъркайте.

 

Накрая към сместа добавете пресятото брашно и ванилията и разбъркайте до гладка хомогенна смес.

 

Измийте, почистете и подсушете плодовете.

Изсипете тестото в тавичката, заравнете и подредете плодовете по повърхността на сладкиша. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути, до получаването на приятен розов цвят.


От категорията

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти-1563535363.jpg

19 юли 2019 | 14:33

Пълнени чушки с кайма и ориз

Пълнени чушки с кайма и ориз-1563364611.jpg

17 юли 2019 | 14:55

Тиквички с домати и яйца на фурна

Тиквички с домати и яйца на фурна-1562240145.jpg

4 юли 2019 | 14:34

Най-южната част от Азиатска Турция е прочута с най-добрата ориенталска кухня.
(Галерия)

Газиантеп - най-южната част от Азиатска Турция е прочута с най-добрата ориенталска кухня.-1561924427.jpg

В Газиантеп вирее най-вкусният шамфъстък

30 юни 2019 | 22:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.