Това отваря пътя му към "Даунинг стрийт" 10

Сайтът на консерваторите: Борис Джонсън вече е спечелил лидерския пост

1381 | 12 юли 2019 | 15:58

ConservativeHome твърди, че 71 процента от партийните членове вече са гласували, като 72 процента от тях са подкрепили Борис Джонсън, а останалите 28 са гласували за Джереми Хънт


Във Великобритания, според уебсайта на Консервативната партия, Борис Джонсън вече е спечелил лидерския пост на базата на подадените досега гласове на партийните членове, предава БНР.

Сайтът ConservativeHome публикува поредното от редовните си проучвания сред членовете в Консервативната партия, според което излиза, че Борис Джонсън вече може да се поздрави с победата и да стане следващият партиен лидер и премиер на страната.

До окончателното обявяване на резултатите има още 11 дни, така че нищо не може да бъде казано със сигурност, но практиката показва, че тези проучвания са доста надеждни, когато става дума за вътрешнопартийните нагласи.

ConservativeHome твърди, че 71 процента от партийните членове вече са гласували, като 72 процента от тях са подкрепили Борис Джонсън, а останалите 28 са гласували за Джереми Хънт.

Ако тези данни са верни, простата сметка показва, че дори всичките останали 29 процента, които още не са гласували, решат да подкрепят Хънт, това пак няма да му стигне да догони Джонсън.

Тази вечер по телевизията на Би Би Си Борис Джонсън и Джереми Хънт ще бъдат интервюирани в популярното предаване „QuestionTime“ (“Време за въпроси“).


От категорията

Върховният съд в Лондон обявява решението си за затварянето на парламента следващата седмица

-1568716346.jpg

Критиците на правителството го обвиниха в това, че се опитва да заглуши ...

19 септ. 2019 | 18:03

Арестуваха шаман, тръгнал към Москва, за да прави екзорсизъм на Путин

-1565279416.jpg

Габичев започвал пътуването си през март и планирал да стигне в Москва през ...

19 септ. 2019 | 15:49

САЩ ще прехвърлят допълнителни войски и системи за въздушна отбрана в Близкия изток

-1554701168.jpg

Причината е изострянето на ситуацията около Иран и нападението върху петролни ...

21 септ. 2019 | 09:02

Доналд Тръмп ще се срещне с членовете от Съвета за национална сигурност, за да обсъди удари в Иран

-1540276553.jpg

Mинистърът на отбраната и ръководителят на главното командване ще представят на ...

20 септ. 2019 | 18:01

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сурвакар Балкански


12 юли 2019 | 18:58Великобритания прави огромна грешка с избора на Б.Джонсън за премиер и осъществяването на Брекзит!Но това ще бъде отчетено най рано след десет години като грешка,защото скоро САЩ ще я поставят в колониална зависимост,което нямаше да е възможно ,ако беше останала в състава на Европейския съюз,който с нея щеше да бъде по силен икономически и по независим!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.