Това отваря пътя му към "Даунинг стрийт" 10

Сайтът на консерваторите: Борис Джонсън вече е спечелил лидерския пост

1274 | 12 юли 2019 | 15:58

ConservativeHome твърди, че 71 процента от партийните членове вече са гласували, като 72 процента от тях са подкрепили Борис Джонсън, а останалите 28 са гласували за Джереми Хънт


Във Великобритания, според уебсайта на Консервативната партия, Борис Джонсън вече е спечелил лидерския пост на базата на подадените досега гласове на партийните членове, предава БНР.

Сайтът ConservativeHome публикува поредното от редовните си проучвания сред членовете в Консервативната партия, според което излиза, че Борис Джонсън вече може да се поздрави с победата и да стане следващият партиен лидер и премиер на страната.

До окончателното обявяване на резултатите има още 11 дни, така че нищо не може да бъде казано със сигурност, но практиката показва, че тези проучвания са доста надеждни, когато става дума за вътрешнопартийните нагласи.

ConservativeHome твърди, че 71 процента от партийните членове вече са гласували, като 72 процента от тях са подкрепили Борис Джонсън, а останалите 28 са гласували за Джереми Хънт.

Ако тези данни са верни, простата сметка показва, че дори всичките останали 29 процента, които още не са гласували, решат да подкрепят Хънт, това пак няма да му стигне да догони Джонсън.

Тази вечер по телевизията на Би Би Си Борис Джонсън и Джереми Хънт ще бъдат интервюирани в популярното предаване „QuestionTime“ (“Време за въпроси“).


От категорията

Путин: Руснаците и украинците са един народ

Снимка: kremlin.ru-1563633705.jpg

Руският президент отново отхвърля като безпочвени и глупави обвиненията за ...

20 юли 2019 | 17:40

Над 20 000 протестират в Москва с искане за честни избори

Снимка: "Новая газета"-1563628744.jpg

Пред събралото се множество критикът на Кремъл Алексей Навални заяви, че ...

20 юли 2019 | 16:17

Косовската опозиция настоява за предсрочни избори

-1558549946.jpg

Съединените щати поздравиха Харадинай за оставката му, сръбският президент ...

20 юли 2019 | 17:49

Иде ли война?! САЩ готвят военна операция в Персийския залив

-1560843035.jpg

Подготовката за военните действия във взривоопасния регион започва на фона на ...

20 юли 2019 | 12:39

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сурвакар Балкански


12 юли 2019 | 18:58Великобритания прави огромна грешка с избора на Б.Джонсън за премиер и осъществяването на Брекзит!Но това ще бъде отчетено най рано след десет години като грешка,защото скоро САЩ ще я поставят в колониална зависимост,което нямаше да е възможно ,ако беше останала в състава на Европейския съюз,който с нея щеше да бъде по силен икономически и по независим!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.