Снимка: patnamladite.eu

Тя ще поведе битката за промяна на столицата, убедени са от организацията

Сдружение “Път на младите” подкрепя Мая Манолова

2210 | 10 септ. 2019 | 11:40

Ние вярваме, че тя е достойният кандидат и правилният избор за кмет на град София, заявяват от организацията


Гражданската организация Сдружение “Път на младите” изявява своята подкрепа към Мая Манолова като кандидат за кмет на София, съобщават от организацията.

Ето пълния текст на декларацията:

Сдружение “Път на младите” е независима гражданска организация, създадена по смисъла на закона за юридическите лица с нестопанска цел, основана през август 2019 г.

Този май се явихме на Европейските избори с листа от 17 млади, образовани, обществено активни и политически необременени българи, решени да излязат на европейската и българска политическа сцена, показвайки на хората, че политиката не е мръсна дума. Че политиката може да бъде за всеки, който иска да участва и който има позиция. Че гражданите имат право да упражняват контрол върху законодателната власт, взимайки предвид, че те са двигателят на тази власт, давайки на политиците своя вот. Ние поставихме въпроса за пробив на статуквото. И ще отстояваме тази позиция.

През май месец Ви представихме нашата програма, която съдържаше точки засягащи важни теми от обществена значимост за развитието на една европейска държава. Сред тези точки се срещат: забраната за горене на твърдо гориво, чиято цел е да подобри качеството на въздуха, икономически устойчиво развитие – развиване на малък и среден бизнес, електронно гласуване и дигитализация на администрацията, чиято цел е да улесни гражданите и да има директен контрол върху монополистичния начин на гласуване и управление, който наблюдаваме досега.

След подкрепата на хората, които ни дадоха своите 21 315 хиляди гласa, решихме да изявим нашата гражданска позиция относно предстоящите местни избори за кмет на град София. Съблюдавайки модела на управление на столицата за последните 14 години не може да останем безучастни към случващото се и разрастващите се проблеми. Ние от сдружение “Път на младите” считаме, че всеки буден гражданин трябва да бъде заинтересован и да отстоява своите граждански позиции в една европейска столица, такава каквато би трябвало да бъде София. Каквато ние гражданите искаме да бъде тя. Подкрепата на даден кандидат е волеизявление, в което изборът и отговорността са най-значими, защото ние вярваме, че всеки глас е от значение.

На тези местни избори сдружение “Път на младите” изявява своята подкрепа към г-жа Мая Манолова – независим граждански кандидат, издигнат от инициативен комитет с участието на нашия председател - Румен Чолаков. Г-жа Манолова, е човек показал за последните пет години своята загриженост, отговорност и съпричастност към ежедневните трудности на гражданите. Било то майките на деца с увреждания, миньорите, презастрояването, проблемът с мръсния въздух, корупцията в администрацията, монополът на обществените поръчки, както и много други.

Ние вярваме, че г-жа Манолова е достойният кандидат и правилният избор за кмет на град София. Че тя ще чуе гражданите и ще отговори на техните въпроси, както и ще намери решение на техните проблеми. Тя ще застане като доказала се личност по време на мандата си на омбудсман и гражданин, а не като политически безотговорна марионетка.

В битката за София няма цвят. Тя е битка на идеите, но най-вече на действията. Ние подкрепяме дейните хора, тези които не само слушат, но и чуват българите. Затова и оказвайки подкрепа на г-жа Манолова ние дейно се включваме в изготвянето на нейната програма. Проблемът с пренаселването на столицата е ключов не само инфраструктурно, но и чисто логистично-транспортен, а именно паркирането и зоните поставени от Център за градска мобилност.

Ние от “Път на младите” смятаме, че е редно парите на гражданите, събрани от зоните за паркиране и от глобите за неправилно паркиране да бъдат инвестирани обратно с цел подобряване на инфраструктурата на града - изграждане на подземни или надземни паркинги и разбира се това да бъде прозрачна процедура, когато се стигне до изпълняването ѝ. Друг ключов проблем е общественият транспорт. Маршрутите са дълги, несъобразени с движението и с нуждите на работещите служители, както и на гражданите.

Считаме за редно Столична община да обърне внимание на това, като: съобрази маршрутите на обществения транспорт с пътната мрежа; да създаде повече линии за нощен транспорт, които да обслужват повече квартали – нощните линии са само четири за цялата столица; да съобрази нуждите на служителите и да подобри съответното им възнаграждение; да въведе единен билет с електронен вариант, валиден поне 75 минути за целия обществен транпорт съобразен ценово, пример за това са водещи европейски столици; Ние вярваме, че г-жа Манолова ще бъде правилният избор на гражданите, който ще поведе битката за промяна на столицата.

Защото всички искаме чиста, зелена и европейска София.

 


От категорията

Борисов: Кой е казал, че се отказваме от Еврозоната? Само казах, че отлагаме, за да има консенсус!

Кадър: Фейсбук-1582209609.jpg

Интересува ме по кои енергийни проекти са говорили Радев и Путин, понеже това ...

20 февр. 2020 | 16:39

Радев: Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, да се замислят за управлението си

Радев: Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, да се замислят за управлението си-1582205856.jpg

На поклонението пред паметника на Апостола снощи в София някои участници ...

20 февр. 2020 | 10:45

Шефът на тотото: Бяхме пред катастрофа заради частните лотарийни игри

Шефът на тотото: Бяхме пред катастрофа заради частните лотарийни игри -1582231399.jpg

"Спортният тотализатор е държавна фирма, която е на пазара от 63 години. ...

20 февр. 2020 | 22:38

Борисов в Брюксел: 60 млрд. евро по-малко бюджет означава трудни преговори, но аз съм оптимист

Борисов: 60 млрд. евро по-малко бюджет означава трудни преговори-1582230655.jpg

Българският министър-председател изтъкна и новите амбиции на ЕС в ...

20 февр. 2020 | 22:29

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.