Седми ден издирват заподозрения за убийство Стоян Зайков

В издирването се включи целият отряд за борба с тероризма и екипи на жандармерията

Седми ден издирват заподозрения за убийство Стоян Зайков

1053 | 16 май 2019 | 10:37

Убитият мъж е и единият от разпитаните, след изчезването на Зайков. Мъжът е съсед и трети братовчед на издирвания Стоян Зайков. Деляла ги една ограда


Седми ден силите на реда издирват 43-годишния Стоян Зайков, заподозрян за убийството на бившата си партньорка, която беше намерена убита в петък.

В сряда полицията откри и тялото на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. 42-годишният Валентин Петров е бил убит с ловна пушка. Мъжът е съсед и трети братовчед на издирвания Стоян Зайков. Деляла ги една ограда, информира Нова телевизия.

Все още няма категорични данни, че заподозреният за убийството от миналата седмица е категоричният извършител на престъплението от вчера, обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той допълни, че издирваният Стоян Зайков и застрелят Валентин Петров не са имали пряк конфликт, били в чисто човешки отношения.
„Досега няма сигнал някой нещо да е видял. Никой не е чул изстрел, никой не е видял нещо съмнително“, коментира още Иванов.
По думите му обаче новото убийство най-вероятно е извършено с огнестрелно оръжие.

Валентин признал, че ако говори пред камера, Зайков може да посегне на живота му. Допускал, че може да се укрива на тавана на къщата му, без да знае.

Убитият мъж е и единият от разпитаните, след изчезването на Зайков. След поредното убийство в Костенец, в издирването на извършителя се включи целият отряд за борба с тероризма и екипи на жандармерията.

Специалните части претърсват къща по къща.

"Издирването продължава. Все още не е открит заподозрения. Не сме спрели цяла нощ и няма да спрем, докато го не го открием. Към момента нямаме категорични доказателства, че убийствата са извършени от един и същ човек."

Това каза пред камерата на БТВ главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, който даде последна информация за разследването на убийствата в Костенец.

"Към момента нямаме сигнал някой нещо да е чул и да е свидетел на второто убийство. Убийството е извършено с огнестрелно оръжие. Никой не е чул изстрел, никой не е видял нещо съмнително в района. Има попадения от сачми. След приключване на съдебно-медицинската експертиза ще имаме яснота", добави Иванов.

Заедно с него беше и директорът на ОДМВР-София старши комисар Николай Спасов. "Знаем, че назад във времето Стоян Зайков е извършвал кражби в къщата на убития, но нямаме данни за пряк конфликт и дрязги между двамата. Те са и роднини. Били са само на задравей - здрасти, като съседи, чисто човешки отношения. В полицията не са постъпвали сигнали за конфронтация между двамата. Конкретика за настъпването на смъртта и как точно е извършено убийството ще имаме по-късно през деня. Нямаме категорични данни, че Зайков е замесен в убийството. Убийствата са извършени с две различни оръжия, което не изключва варианта Зайков да има две оръжия. Ще работим и оперативно, и явно, докато не издирим Зайков. Ще бъдем благодарни на всеки гражданин, който ни помогне и подаде сигнал", призова ст. комисар Спасов.


От категорията

Проф. Николай Радулов: Ако имаше превенция, убийството в Сотиря нямаше да се случи

-1563341148.png

"Криминализацията на обществото се засилва. Има скок на сексуалните ...

20 авг. 2019 | 08:39

Ботьо Ботев: Случаят „Негован” няма свой аналог в историята на България

Снимка Кадър Нова телевизия-1566279202.png

Според него е рано да бъде установена самоличността на намерените тела във ...

20 авг. 2019 | 08:32

Бременна в осмия месец жена скочи от втория етаж и почина намясто

-1432050706.jpg

Минути по-рано 33-годишната жената е била с майка си и приятеля си. Те останали ...

20 авг. 2019 | 14:26

Анонимността е гарантирана

МВР търси съдействието на гражданите, за да идентифицира труповете край село Негован

-1566197069.jpg

Те могат по всяко време на денонощието да сигнализират на тел. 112 или в ...

20 авг. 2019 | 13:45

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.