Снимка: бТВ

Дискотеките са поръчали специален винил от САЩ за "шумова бариера"

Сезонът на Слънчев бряг започна със замерване на шума, но без Валери Симеонов (ВИДЕО)

5413 | 9 юни 2018 | 10:45

В големите клубове на "Какао бийч" шумът беше в допустимите стойности, като се оказа, че морето създава също много високи децибели


Сезонът на плажните партита в Слънчев бряг беше открит снощи, но без присъствието на Валери Симеонов. Вицепремиерът беше обещал да присъства на големите събития в началото на сезона, за да замери шума, но така и не дойде, предаде Би Ти Ви.

Въпреки това инспектори от Регионалната здравна инспекция влязоха да замерят шума.

Децибел метърът показа данни между 80 и 90 децибела при допустими 85. Инспекторите измериха и фоновия шум. Оказа се, че и морето е много шумно – цели 62 децибела при позволени 65.

При измерването на фона трябваше да бъде спряна музиката в клуба, като гостите първо помислили, че спирането на музиката е част от програмата.

В плажното заведение бяха подготвени – наели са частна лаборатория за замерва шума.

„В началото на всеки сезон се правят такива резонни измервания, които са задължителни за всяко едно заведение. Появиха се и лицензирани лаборатории, които правят тези замервания”, поясни Димитър Москоянев. В продължение на месец и половина са работили, за да постигнат тези резултати.

„Поръчахме от Съединените щати специален винил, който се води „шумова бариера”. Тя не допуска да излиза шумът и сваля звука с около 30 децибела, което е в рамките на нормалното да бъде на входа на заведението”, поясни Веселин Борисов, управител на плажна дискотека.

Резултатите за шума на здравната инспекция трябва да бъдат изчислени по специални формули и едва тогава ще се произнесат дали са в нормите на здравословния шум.

По-късно днес вицепремиерът Валери Симеонов ще участва в работна среща по въпросите за туризма в Поморие и ще даде брифинг пред журналисти.

 Сезонът на Слънчев бряг започна със замерване на шума, но без Валери Симеонов

В големите клубове на "Какао бийч" шумът беше в допустимите стойности, като се оказа, че морето създава също много високи децибели

От категорията

Проблемните за Симеонов дискотеки в Слънчев бряг се оказаха напълно законни

Какао бийч. Кадър: Youtube-1529316572.jpg

Други 32 преместваеми обекта и на трите плажа в курорта са с нарушения, нямат и ...

18 юни 2018 | 13:06

Арестуван е шефът на „Ауди“

Главният изпълнителен директор на "Ауди" Руперт Щадлер е арестуван в Германия във връзка с Дизелгейт. Снимка БГНЕС-1529317994.jpg

Според прокуратурата фирмата е продала най-малко 210 000 дизелови коли с ...

18 юни 2018 | 13:03

КЕВР: Точни разчети за скока на тока, водата и парното ще има на 1 юли

-1436953111.jpg

Няма съмнение, че всяко повишение природния газ с близо 11 на сто, се отразява ...

19 юни 2018 | 13:27

"Гражданска отговорност" за хулиганите на пътя става 1000 лв. (ВИДЕО)

Кадър: Нова тв-1529134820.jpg

С въвеждането на новата система „бонус-малус” ще бъдат правени досиета както на ...

16 юни 2018 | 10:38

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.