Шеф Петров

Шеф Петров и режисьорът Борис Панкин правят първия в света гурме театър

10088 | 26 февр. 2017 | 19:23

24 ястия, 14 човека - през 17 век сред площада в Испания, но реално в България

Шеф Петров-1488129974.jpgШеф Петров-1488129957.jpgШеф Петров-1488129929.jpgШеф Петров-1488129900.jpgСкариди-1488129879.jpg

Десислава Пенева, специално за Епицентър.бг

За първи път в България, а и за първи път в света от 2 май 2017 година бихме могли да бъдем част от едно пренасяне или представяне на идеи, идеали, ренесанс- старинна кухня, пътешествия, човешкия геном, любов, сатира, хумор, 24 ястия и повече от 12 напитки- Secret L’Aventura- гурме театър.

Всичко това ще бъде събрано в около три часов, приказен театър, ще е едно докосване до епохата на Сервантес, 6 сцени на действие на едно място, което ще бъде постоянно променящо се.

Незабравимото пътешествие ще е само за 14 човека на нощ. Едно от изкушенията, което ще имат възможността да опитат по време на събитието е – пишмание, великолепен десерт от изтока поднесен по един различен начин. Виновните за пренасянето към тези отминали времена за магията като цяло ще са: Режисьора Борис Панкин, актьори, танцьори, музиканти, певци, Мигел Алмодовар- изтъкнат испански гурме специалист, а също така и изследовател на старинната кухня и човешкия геном, шеф Петров и екипа на целия му ресторант.

„Раницата когато е пълна със знания се случва креативността. Всички ние, които се събрахме и решихме да превърнем в реалност тази идея – искаме да изградим спомени! Хората ще настръхват от всичките ястия, защото всяко едно носи своята автентичност.

Всички ние трябва да се замислим върху забравата на българската традиционна кухня, но един ден да намерим онази храна която е на предците ни, защото това ще бъде храната която ни лекува. А българите като цяло имаме най- силно развитите чувства и сетивност. Философията на бъдещето е всичките изкуства да бъдат за едно – да се забавлява душата!
Никъде по света не е правено подобно нещо и си казах – театъра е преди мен и ще остане след мен… хвана ме страх от това нещо, което още не бях започнал.

Но вече само мога да се радвам на всичко това, че ще се случи, защото когато даваш храна на хората е едно от най-важните неща в живота. Да можеш да чувстваш храната и никога да не забравиш спомена за нея.“ – шеф Петров за всичко това, което предстои на 2 май.

Една житейска сентенция гласи: „Винаги има какво още да опиташ за първи път в живота си, или не точно…“


От категорията

Мераклийско свинско

Мераклийско свинско-1495457356.jpg

22 май 2017 | 15:46

Шоколадови сладки без брашно от Анна Олсън
(Галерия)

Шоколадови сладки без брашно от Анна Олсън-1495297551.jpg

Любимата майсторка на сладки на цяла Канада (и не само) е известна с ...

20 май 2017 | 19:25

Кафе с нотки на препечен хляб, подправки и горчиво какао в аромата
(Галерия)

Tonino Lamborghini -1495386252.jpg

Носителки на титлата Мисис България и Мисис Баба почетоха Tonino Lamborghini

21 май 2017 | 20:03

Гаспачо с вино и маслини
(Галерия)

Гаспачо с вино и маслини-1495195117.jpg

19 май 2017 | 14:57

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.