Шотландски яйца

Шотландски яйца

9376 | 3 ян. 2019 | 16:54


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
5 бр. яйца
200 г кайма
2 бр. сурова пикантна наденица
1 малка глава лук
2-3 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. индийско орехче


За панировката:
2 бр. яйца
брашно
галета


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Яйцата се слагат в кипяща вода и се варят 4 минути. След това веднага се поставят в купа с вода и лед. Оставят се да се охладят напълно. През това време се приготвя сместа, с която ще се обвият. В купа се смесват каймата, нарязаните на ситно лук, чесън, магданоз, обелената наденица и подправките. Разбърква се добре.


Рохките яйца се обелват внимателно.
В три купички се подготвят продуктите за панировката.


С мокри ръце се взема част от каймата, разстила се много тънко върху домакинско фолио. В средата се поставя едно яйце и с помощта на фолиото се загръща. Каймата трябва да се разпредели максимално равномерно около яйцето. 


Полученото кюфте се овалва последователно в брашно, яйце и галета.
Процедурата се повтаря с останалите яйца.


В по-дълбока тенджерка или тиган се загрява олио, достатъчно да покрие кюфтетата поне до половината. Слагат се яйцата, котлона се намалява на средна степен и се пържат от всички страни около 10-12 минути.


След това се изцеждат от мазнината върху кухненска хартия.


От категорията

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38

Какво да сготвим на Гергьовден – традиционни рецепти

-1493822812.jpg

На трапезата присъстват зелени пролетни продукти - зелен лук, пресен чесън, ...

5 май 2020 | 13:49

7 причини да пием безалкохолно вино

7 причини да пием безалкохолно вино-1589743551.jpg

Деалкохолизираните напитки са 4 пъти по-малко калорични – това ги прави идеални ...

17 май 2020 | 22:25

Шницели от спанак

Шницели от спанак-1588066740.png

28 апр. 2020 | 12:37