Шпиковано агнешко бутче

Шпиковано агнешко бутче

10562 | 6 май 2018 | 16:01


Необходими продукти:

1 бр. агнешко бутче

1 бр. лимон

2 глави чесън

3 с.л. балсамов оцет

сол, черен пипер, розмарин

олио

бира или вино

 

Начин на приготвяне:

По бутчето се правят разрези за шпиковане. Посолява се и се поръсва с черен пипер.

 

Чесънът се обелва, намачква и шпикова по бутчето. Залива се обилно с прясно изцеден лимонов сок. След това се намазва и с балсамов оцет. Забождат се няколко стръкчета розмарин. Полива се обилно със зехтин и се завива във фолио.

 

Слага се в загрята фурна на 220 С. Когато агнешкото се запече се отвива фолиото и се налива малко бира или вино. Печенето продължава на 160 С.


От категорията

Печен патладжан със сирене по гръцки

Печен патладжан със сирене по гръцки-1596117176.jpg

30 юли 2020 | 16:52

Изба „Вила Мелник“ е в Топ 50 на най-добрите винарни в света
(Видео)

Изба „Вила Мелник“  е в Топ 50 на най-добрите винарни в света-1595360597.jpg

Българските производители са на 39-то място в компанията на световноизвестни ...

21 юли 2020 | 22:39

Лятна манджа с тиквички и маслини
(Видео)

Лятна манджа с тиквички и маслини-1594030315.jpg

6 юли 2020 | 13:11

Сладкиш с череши
(Видео)

Сладкиш с череши-1592903078.jpg

23 юни 2020 | 12:04