Шпиковано агнешко бутче

Шпиковано агнешко бутче

4820 | 6 май 2018 | 16:01


Необходими продукти:

1 бр. агнешко бутче

1 бр. лимон

2 глави чесън

3 с.л. балсамов оцет

сол, черен пипер, розмарин

олио

бира или вино

 

Начин на приготвяне:

По бутчето се правят разрези за шпиковане. Посолява се и се поръсва с черен пипер.

 

Чесънът се обелва, намачква и шпикова по бутчето. Залива се обилно с прясно изцеден лимонов сок. След това се намазва и с балсамов оцет. Забождат се няколко стръкчета розмарин. Полива се обилно със зехтин и се завива във фолио.

 

Слага се в загрята фурна на 220 С. Когато агнешкото се запече се отвива фолиото и се налива малко бира или вино. Печенето продължава на 160 С.


От категорията

Пълнени домати с ориз и грах

Пълнени домати с ориз и грах-1534333330.jpg

15 авг. 2018 | 14:41

Китайска екзотика завладя Международния Джаз фестивал в Банско

Васил Петров с половинката си Маргарита Тошева опитва Маутай
Снимки Виктор Викторов-1534010226.jpg

В рамките на XXI-о издание на музикалния форум публиката се наслади на ...

11 авг. 2018 | 20:55

Суфле от тиквички

Суфле от тиквички-1533298833.jpg

3 авг. 2018 | 15:19

Султан кебап с патладжани

Султан кебап-1533049279.jpg

31 юли 2018 | 17:59

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.