Шпиковано агнешко бутче

Шпиковано агнешко бутче

4329 | 6 май 2018 | 16:01


Необходими продукти:

1 бр. агнешко бутче

1 бр. лимон

2 глави чесън

3 с.л. балсамов оцет

сол, черен пипер, розмарин

олио

бира или вино

 

Начин на приготвяне:

По бутчето се правят разрези за шпиковане. Посолява се и се поръсва с черен пипер.

 

Чесънът се обелва, намачква и шпикова по бутчето. Залива се обилно с прясно изцеден лимонов сок. След това се намазва и с балсамов оцет. Забождат се няколко стръкчета розмарин. Полива се обилно със зехтин и се завива във фолио.

 

Слага се в загрята фурна на 220 С. Когато агнешкото се запече се отвива фолиото и се налива малко бира или вино. Печенето продължава на 160 С.


От категорията

Сладкиш "Ден и нощ" с пресни ягоди

Сладкиш "Ден и нощ" с пресни ягоди-1526991705.jpg

22 май 2018 | 15:19

Сувлаки по традиционна гръцка рецепта

Сувлаки по традиционна гръцка рецепта-1526374883.jpg

15 май 2018 | 11:55

Гери Дончева, Жени Калканджиева и Тачо първи опитаха престижна азиатска ракия

Жени Калканджиева и Гери Дончева -1526233416.jpg

Опитни бармани сътвориха екзотични коктейли с националната напитка на Китай, ...

13 май 2018 | 20:41

Агнешки сърмички

Агнешки сърмички-1525351626.jpg

8 май 2018 | 11:28

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018