Шварценегер кани Енчо Керязов на своя фестивал.

Шестима носители на награди от световния цирков фестивал в Монте Карло – на 17 март в Арена Армеец

Ще поставят рекорд на Гинес в седмата Нощ на звездите

5782 | 11 март 2018 | 08:00

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев ще стои с ябълка на главата, докато го целят с арбалет

Шварценегер кани Енчо Керязов на своя фестивал.  -1520798604.jpgПлакатът на Нощ на звездите-1520798540.jpg

В седмото издание на грандиозния спектакъл Нощ на звездите събира участници от 11 държави, който от кой по титулуван и прочут. На 17 март в Арена Армеец ще видим 5 рекорда на Гинес, 6 носители на призове от Монте Карло,  20 екстремни каскади, жена живо торпедо, човек-паяк, смъртоносен арбалет и уникални еквилибристи.

 

Седмото издание за наградите на Фондация „Енчо Керязов“, които ще бъдат връчени на преди спектакъла, постави свръхтежка задача пред комисията по избора за най-успешните талантливи деца на България в категориите ИЗКУСТВО, ОБРАЗОВАНИЕ, СПОРТ. Отличия ще има за деца в неравностойно положение, които с достойнство утвърждават невероятните възможности на човешкия дух, воля и упоритост!

 

Енчо Керязов отговори на въпросите на Епицентър.бг

 

- В навечерието на седмото издание на Нощ на звездите с какво ще надскочите миналогодишния зашеметяващ спектакъл?

 

- На 17 март водещи на програмата ще са Нели Атанасова и Александър Сано-Косъма. Българските изпълнители са Михаела Филева, Христо Мутафчиев, „Бон-Бон”, „Фор маджик”,  гайдарят Петър Янев,  хор „Родна песен”-Бургас,, по традиция вече – Левон Манукян с неговия оркестър,  Славин Славчев,  Сорина Богомилова, солистка от ансамбъл „Филип Кутев” с още пет певици, танцьори от балетното училище.

 

Христо Мутафчиев ще бъде жива мишена. На главата му ще сложат ябълка и Фреди Нок ще стреля по него в номера „Смъртоносен арбалет”.

 

Всяка година жанровото разнообразие е много различно и затова участниците са несравними. 

 

Всяка година надграждаме, гледаме да  е по-добро.  И преди имаше шоу с мотори, но сега изграждаме голяма кула и освен мотористи ще има и скейтбордисти заедно с тях и става един микс от екстремни спортове. 

 

Някои от най известните FMX мотористи в света отново ще победят гравитацията в зала „Арена Армеец София”. Салта с мотор, който прелита на 10 метра височина над 20-метрова сцена и оркестър с шейсет музиканти! Двойно салто с BMX, три пируета със скутер …

 

Има един финландец с мотор, който прави задно салто с машината си, но по време на превъртането излиза от мотора – задно салто вълна. Ще дойде и Грегорий Лобко, Властелинът на скейта от Украйна, който ще се опита да направи тройно салто на ролери. Досега никъде не е правено и в София той се надява да постави нов рекорд на Гинес.

 

Клоунът ще е Андрей Джигалов – носител на Сребърен клоун от световния цирков фестивал в Монте Карло..

 

Не мога да кажа кои са моите фаворити, единствено ще спомена жонгльора  Виктор Кее със Сребърен клоун от 15 години играе в Цирк дьо солей, Анатолий Залевски– единственият еквилибрист в света  със Златен клоун. Този уникален артист участва през 2012 година в най-бляскавото светско събитие – връчването на филмовите награди „Оскар“, еквилибристът  Олег Изосимов – Сребърен клоун,  Дуо Минасов – най-бързите трансформисти в света,  за една минута сменя 30 костюма.

 

В Арена Армеец ще видим и Фреди Нок, който прекосява швейцарските Алпи от връх до връх по въже! На 3000 метра височина! Той пробягва 1 километър за 10 минути и 18 секунди. По въже! Фреди е притежател на 22 световни рекорда, шест от които вече са вписани в книгата на Гинес!

 

Алекс Мичел пък е Човека-паяк! Носителят на Сребърен Клоун от Монте Карло ще представи своето фантастично изпълнение на височината на залата „Арена – Армеец” без никакви обезопасителни средства!

Никога тримата големи еквилибристи, които ще участваме в Нощ на звездите – Анатолий Залевски, Олег Изосимов и аз, не сме излизали  на една сцена, а на 17 март ще го направим. И тримата сме носители на награди от Монте Карло.   

 

Робин Валенсия от Калифорния е единствената жена в света, която  може да прелети като торпедо на повече от 40 метра! Със своя уникален полет през 2007 г. тя печели специална награда на фестивала в Монте Карло.

 

- А талантливите деца на България, които ще получат наградзите си от фондация "Енчо Керязов" преди спектакъла, от кои градове са?

 

- Най-различни. Интересното е, че тази година нямаме наградени от София.  Габрово, Бургас, Ямбол, Сливен, Добрич, Варна, Русе….

 

В областта на изкуството са изпълнители на тромпет и пиано, в спорта са карате шах борба, а в образованието премираните са математици и информатици.  И две дечица в неравностойно положение – едно момиче от Варна, което е добро в хвърлянето на копие, а едно момче от Сливен – в канадската борба.

 

- Кои големи фирми са ти спонсори?

 

- Ако се появи един голям спонсор, обещавам, ще си татуирам името на фирмата му на рамото си  и публиката по цял свят ще го гледа. Никога не съм имал  помощ за  наема на залата, билетите и настаняването на участниците осигурявам сам. 

 

Награждаването на децата се поема от различни фирми, срещу което аз им давам билети за шоуто.  Куриозното е, че понеже Нощ на звездите не е спортно събитие нямам право да сложа логото на спонсора никъде в залата и той губи интерес при перспективата да се види само на плакати, билбордове и покани.  На бартер доста хора ни помагат.  Столична община се включи като ни предостави  реклама в метрото.

 

При всички положения, стойността на събитието е над 1 милион лева.

Слава Богу, хората си купуват билети ,за да ръкопляскат на световните звезди на манежа, които няма къде да видят. Продажбата на билетите върви по-добре отколкото миналата година. Но приходите от тях не могат да покрият дори една десета.    

 

За чест на участниците, не даваме хонорари на нито един от тях – само самолетните билети и командировъчни. Двама дори си плащат сами полетите и престоя. Един от тях е режисьорът на спектакъла.

 

  

 Трейлъра на седмото издание на "Нощ на звездите"

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев ще стои с ябълка на главата, докато го целят с арбалет

От категорията

Румен и Десислава Радеви уважиха премиерата на първия филм на Камен Донев (Снимки)

Сн. Фейсбук-1552988553.jpg

Лентата носи отличителните белези на трите постановки, в които актьорът е ...

19 март 2019 | 11:43

Дананг - плажно пиршество край най-сниманите мостове в света
(Видео)

Голдън бридж e открит през юни 2018 година. Намира се на 35 км от центъра на Дананг и е неотменна атракция на обсипания с 200 вили Ба На хилс.-1552760707.jpg

Мира Баджева разказва за вкусните си и екзотични приключения в Никарагуа

17 март 2019 | 13:26

Последни щрихи преди началото на грандиозната София фешън уик
(Галерия)

Sofia Fashion Week-1553107584.jpg

20 март 2019 | 20:33

Ричард Гиър: Никой няма да се измъкне жив от този свят!
(Галерия)

-1523967373.jpg

Той разкрива своята философия за смисъла на човешкия живот с призив: Моля ви, ...

20 март 2019 | 16:48

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.