Щрудел с локум и орехи

Щрудел с локум и орехи

4324 | 14 март 2017 | 15:24


Необходими продукти

  • 500 г кори
  • 150-200 г локум
  • 1 кг ябълки
  • 1 и 1/2 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. орехи
  • 200 мл газирана вода
  • 5 с.л. олио
  • канела
  • стафиди
  • пудра захар

Начин на приготвяне

Приготвя се смес от настъргани ябълки, стафиди, локум, захар, канела, орехи и олио. Редят се по три кори и плънка.

Сладкишът се реже като торта и се полива с газирана вода. Пече се на 200С до порозовяване.

Щом изстине се поръсва с пудра захар.


От категорията

Какво да сложим на трапезата за Атанасовден - вкусни рецепти

Какво да сложим на трапезата на Атанасовден - традиционни рецепти-1516188863.jpg

17 ян. 2018 | 13:33

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти

Какво да сготвим на Антоновден - традиционни рецепти -1516099072.jpg

16 ян. 2018 | 12:36

Шоколадово мартини

Шоколадово мартини-1515757258.jpg

12 ян. 2018 | 13:39

Фритата с чери домати и босилек

Фритата с чери домати и босилек -1515676633.jpg

11 ян. 2018 | 15:15

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018