Щрудел с локум и орехи

Щрудел с локум и орехи

3393 | 14 март 2017 | 15:24


Необходими продукти

  • 500 г кори
  • 150-200 г локум
  • 1 кг ябълки
  • 1 и 1/2 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. орехи
  • 200 мл газирана вода
  • 5 с.л. олио
  • канела
  • стафиди
  • пудра захар

Начин на приготвяне

Приготвя се смес от настъргани ябълки, стафиди, локум, захар, канела, орехи и олио. Редят се по три кори и плънка.

Сладкишът се реже като торта и се полива с газирана вода. Пече се на 200С до порозовяване.

Щом изстине се поръсва с пудра захар.


От категорията

Какво се яде на Благовещение - вкусни рецепти

-1478080546.jpg

25 март 2017 | 11:49

Супа от тиквички с прясно мляко

Супа от тиквички с прясно мляко-1490369211.jpg

25 март 2017 | 10:26

Панирана коприва

Панирана коприва-1490190281.jpg

22 март 2017 | 15:36

Мусака от коприва

Мусака от коприва-1490099729.jpg

21 март 2017 | 14:32

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.