Щрудел с локум и орехи

Щрудел с локум и орехи

3986 | 14 март 2017 | 15:24


Необходими продукти

  • 500 г кори
  • 150-200 г локум
  • 1 кг ябълки
  • 1 и 1/2 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. орехи
  • 200 мл газирана вода
  • 5 с.л. олио
  • канела
  • стафиди
  • пудра захар

Начин на приготвяне

Приготвя се смес от настъргани ябълки, стафиди, локум, захар, канела, орехи и олио. Редят се по три кори и плънка.

Сладкишът се реже като торта и се полива с газирана вода. Пече се на 200С до порозовяване.

Щом изстине се поръсва с пудра захар.


От категорията

Пълнени домати със сирене и печени чушки

Пълнени домати със сирене и печени чушки-1505828941.jpg

22 септ. 2017 | 13:17

В сезона на зимнината: 5 традиционни рецепти за домашна туршия

-1475748435.jpg

20 септ. 2017 | 16:35

Андалузко гаспачо

Андалуско гаспачо-1505808390.jpg

19 септ. 2017 | 11:05

Овчарски пай с гъби

Овчарски пай с гъби-1505722836.jpg

18 септ. 2017 | 11:17

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.