Силвия Чавдарова от Hell`s Kitchen и Стилян Краев

Силвия Чавдарова от Hell`s Kitchen изкушава със суши в Spaghetti Kitchen&Bar

3961 | 16 юли 2018 | 21:33

Съчетава го с най-мистериозната напитка на българския пазар Moutai

Силвия Чавдарова от Hell`s Kitchen  и Стилян Краев -1531766176.jpgPerfect Paring -1531766112.jpgАлександър Симеонов-1531766066.jpg

По време на атрактивно Perfect Paring събитие в култовия столичен ресторант, Силвия Чавдарова и Стилян Краев приготвиха феерия от суши изкушения. Гост на ресторанта бе опитния миксолог Алксандър Симеонов.

 

Той предложи на посетителите три вида коктейли с екзотични имена. Green Fire, Dragons Tears, Asian Mysteryбяха главните герои на огнената дегустация, която потопи публиката в азиатската мистерия на най-престижната алкохолна напитка - Маутай.

 

Миксовете от нотки ананас, печен бадем и захарен сироп, уасаби и прясно изцеден лимонов сок, азиатски цитрусов плод, мед, зелен пипер и кардамон се превърнаха във фаворита на вечерта, а всеки поръчал сет суши получи подарък – шот с уникалната огнена напитка - Маутай.

 

Маутай е символ на качество и престиж в Китай. 53-градусовата алкохолна напитка  е най-популярното байджу в света. Произвежда се от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен.

 

Маутай е продукт, превърнал се в национален символ за Китай и е най-известната марка байджу в света. Moutai Yingbin, представляващ бленд от дестилати с над 1 година отлежаване, Moutai Prince – над три години и Kweichow Moutai - над 5 години отлежали дестилати. Moutai е резултат от традиционно производство с вековни традиции, който преминава през 8 ферментации и 7 дестилации. Бленд от дестилати, с над 5 години отлежаване в ръчно произведени глинени съдове, придават на напитката плътен аромат с остатъчен послевкус на какаови зърна.

 

Специалистите откриват над 1200 аромата в огнения еликсир. Разнообразието от хиляди марки и видове байджу в Китай не успява да засенчи абсолютния лидер на пазара – Маутай. Компанията отделя огромни средства от приходите си за устойчиво био-земеделие, медицина и образование, осигурявайки стипендии за студенти. В световен мащаб китайското байджу предизвика истински пазарен бум.

 

Призната като „напитката на дипломацията” в Китай, Маутай е свежото откритие на годината. Летният сезон и в България ще мине под знака на новата мода в консумирането на коктейли. Освен като изкусителен компаньон на плажа, коктейлите са чудесен партньор за източната кухня.

 

Perfect Paring, в компанията на Маутай и шедьоврите на Александър Симеонов от Nomad barman ще се проведе и на 27-и юли, петък, от 19.00 часа в Spaghetti Kitchen&Bar на пл. „Света Неделя” 3 в София.

 

Силивя и Стилян от Сашими бар са приготвили още екзотични суши изненади. Кулинарното дуо е гост на Spaghetti Kitchen&Bar до края на лятото, а есенната си колекция от суши, двамата ще представят в най-популярните столични заведения. За почитателите на азиатската кухня организаторите са предвидили поредица от изненади, награди и множество кулинарни предизвикателства.

 

Повече информация на:

https://www.facebook.com/Moutai.Bulgaria/


От категорията

Лятна манджа с тиквички и маслини

Лятна манджа с тиквички и маслини-1594030315.jpg

6 юли 2020 | 13:11

Сладкиш с череши

Сладкиш с череши-1592903078.jpg

23 юни 2020 | 12:04

Руло от тиквички с майонеза и шунка

Руло от тиквички с майонеза и шунка-1591799817.jpg

10 юни 2020 | 17:36

Панирани тиквички с джоджен

Панирани тиквички с джоджен-1589881152.jpg

19 май 2020 | 12:38