Снимка Novini.bg

Предстои да вземем решение дали ще издигнем кандидат за кмет на София, каза лидерът на НФСБ

Симеонов: Местният вот може да разклати управляващата коалиция

907 | 10 септ. 2019 | 13:14

Този път няма да допуснем да има фалшификации. Знаем вече какви са схемите, коментира кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов


Предстои да вземем решение дали ще издигнем кандидат за кмет на София. Това каза председателят на НФСБ, предаде Агенция “Фокус”.

 

“Възможно е да, възможно е не. Конкретни имена за сега не мога да кажа. Тепърва ще решаваме за София”, обясни Симеонов.

 

"София е черешката на тортата оставяме си я като десерт на края", добави още председателят на НФСБ.

 

Симеонов коментира, че ако Волен Сидеров се кандидатира за кмет на София, няма да го подкрепи. “В личен план няма да гласувам за него. Партиен план няма. Те си решават кого ще издигнат”, добави още Симеонов.

 

Валери Симеонов посочи, че заличаването на парламентарната група на "Обединени патриоти", по искане на Волен Сидеров е невъзможно. "Не четат ли наредбата, закона, правилника на Народното събрание. Лишено е от юридическо основание. Тъжно ми е да го казвам на хора, които имат висше юридическо образование между тях", допълни още Симеонов.

 

"Успех на местните избори ще бъде да имаме повече кметове в по-големи градове. Издигаме абсолютно достойни кандидати, зад мен е господин Атанасов. Аз не знам по-добър и по-популярен човек в Пловдив от него и човек, който на практика да е доказал своите управленски и професионални способности и качества”, обясни Симеонов.


“Издигаме в Добрич Йордан Апостолов, абсолютно успял бизнесмен, народен представител от настоящото Народно събрание, човек с огромна популярност, с опит. Все такива издигаме по принцип”, добави още председателят на НФСБ.

 

Той коментира, че в Бургас кандидат за кмет е д-р Пламен Миразчийски. “Един от най-известните хирурзи в България. Талантлив човек, със златни ръце и с богат управленски опит, в момента ръководи многопрофилната болница в Бургас, най-голямото лечебно заведение в Югоизточна България”, посочи Симеонов.

 

По думите му местният вот може да разклати управляващата коалиция.

 

“Ако пак се използват тези отвратителни манипулации в изборния ден, особено, каквито бяха направени в Пловдив, бъдете сигурни, че коалиция няма да има”, допълни Валери Симеонов.

 

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) се регистрира за участие в местните избори на 27 октомври. Документите бяха внесени от председателят Валери Симеонов, зам.-председателите Валентин Касабов, Данчо Хаджиев, Борис Ячев и представители на партията, предаде Novini.bg. 

 

Кандидатът за кмет на Пловдив - Славчо Атанасов коментира, че във филма, който Иван Тотев бил направил, за да спечели, имало шест криминални престъпления. „Този път няма да допуснем да има фалшификации. Знаем вече какви са схемите. Има кадри от 2015 г., в които между 1:00 и 3:00 часа чувалите с протоколите ги носи само председателят на комисията, който е от ГЕРБ. Чувалът се отваря, преправя се протоколът. В съда предоставихме тези кадри, но кадрите не бяха взети под внимание. Просто няма да има смисъл да го правят този път. Част от прокурорите гледаха един балет“, каза той. 


От категорията

Румен Радев: Независима България означава справедливост, развитие, европейска перспектива

-1567605651.jpg

От нас зависи дали ще се задоволим с настоящето си положение или ще се борим, ...

22 септ. 2019 | 10:23

Честваме 111 години от обявяването на Независимостта

Обявяването на Независимостта-1569101253.jpg

Провъзгласяването на Независимостта без съмнение е най-високата точка на ...

22 септ. 2019 | 00:28

Тома Биков: ГЕРБ ще подкрепи създаването на анкетна комисия по случая "БНР"

-1559828564.png

И двете страни в казуса не казват нищо конкретно, остават само обвиненията, че ...

22 септ. 2019 | 12:46

Христо Проданов: Правителството само́ се саботира, скандалите са неспирни

Христо Проданов-1515502258.jpg

На 111-годишнината от независимостта на България страната ни е на 111-о място ...

22 септ. 2019 | 12:39

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.