За вицепремиера вотът на недоверие към кабинета е нещо инфантилно

Симеонов: Вместо да е българската Тереза Мей, Нинова се превръща в една политическа Анита Мейзер

4397 | 23 ян. 2018 | 16:36

Той призова БСП за смирение по време на европредседателството и каза, че след това ще имат време да си разчистват сметките


Остри нападки от парламентарната трибуна отправи вицепремиерът Валери Симеонов към лидера на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите около вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“.

 

„Вместо да е българската Тереза Мей, Корнелия Нинова се превръща в една политическа Анита Мейзер“, заяви той. И продължи с същия атакуващ стил: "Искате вот, за който си измисляте аргументите 10 дни  преди това"

 

По отношение на твърдението на ДПС, че активистка на НФСБ е била хваната в каналджийство, той заяви, че са далеч от богатия им опит. "Най-малко вие можете да давате оценка на политическа сила, която е поела отговорността да участва в управлението и срещу която не можете да извадите една думичка за корупция и злоупотреба", каза Симеонов, като посочи, че такъв е манталитетът и на БСП.

 

Той призова за смирение по време на европредседателството и каза, че след това ще имат време да си разчистват сметките.

"Вотът е жалък", каза Симеонов и добави, че вместо в българска Тереза Мей, Корнелия Нинова се превръща в една политическа Анита Мейзер.

 

Според него, вотът на недоверие на БСП е нещо инфантилно, защото говори общо за корупцията. Симеонов поясни, че е разбрал това, когато е организирал обход на оградата с вертолет и лично се е обадил на Корнелия Нинова и я е поканил, но тя не е дошла.

 

„При твърденията за оградата по границата не става въпрос за журналистика, а за нелепа пропагандна кампания.Отново тук от трибуната на Народното събрание се изричат поредица от неверни твърдения. Първо беше казано, че съоръжението е некачествено“, заяви Симеонов.

 

Той обърна внимание, че докладът, който се цитира, е от времето на служебния кабинет и добави, че според него едно такова твърдение за пореден път обругава и оклеветява труда и усилията не само на хората, които са го правили, а на тези, които са отговаряли за това.

 

„Второто невярно твърдение е, че преди зимата оградата започнала да пада. Не е започнала да пада ей-така от само себе си. Оградата падна при проливни валежи и то само на тези места, където нямаше силна преграда, която да спре пороите, формирали се в резултат на валежи с 315 л./кв.м.“, заяви вицепремиерът.


„Не отговаря на истината, че нашата ограда е била по-скъпа от тази на Гърция“, посочи Симеонов. „Към всички тези лъжи, които бяха изказани ще си позволя да припомня и редица други лъжи, които бяха изказани по медиите и в някакъв материал, странно защо беше нарачен документален филм. Там ставаше въпрос за абсолютно неверни факти“, коментира вицепремиерът.


Симеонов отговори на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова дали е спазил обещанието си да пусне в прокуратурата сигнали за туризма: „Между четири е шест сигнала съм пуснал в областта на туризма“. "Корупция има от Щатите, до Тунис“, коментира още вицепремиерът Валери Симеонов и попита лидера на БСП Корнелия Нинова колко сигнала е пуснала лично до прокуратурата.


От категорията

Цветанов няма да подава оставка. ГЕРБ застава зад него с призива "Цветанов е невинен"

Цветанов няма да подава оставка. Партията ГЕРБ застава зад него с призива "Цветанов е невинен"-1553463126.jpg

Партийните структури ще изразят в декларации подкрепата си за Цветанов, ...

24 март 2019 | 23:03

Ирена Соколова за атаката срещу Цветанов: Това е подривна акция, зловредие на социопатен ум

Ирена Соколова в защита на Цветанов: Това е подрривна акция, зловредие на социопатен ум-1553464530.jpg

Кога ли и с коя ли акция е засегнато нечие его и е настъпен по опашката някой ...

24 март 2019 | 23:53

Тихомир Безлов: От Цветанов зависи живота на това правителство

-1540879731.jpg

За тези сделки за Цветанов се знаеше от половин година. А хората, които ...

25 март 2019 | 09:51

Георги Харизанов: Само отговорите на Цветанов няма да са достатъчни

Георги Харизанов: Само отговорите на Цветатов няма да са достатъчни-1553496479.jpg

Големият проблем е персоналният асансьор на този човек, който преди 10 години ...

25 март 2019 | 08:42

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Васил Здравков


23 ян. 2018 | 16:51Симеонов като новия Матросов се е изправил пред амбразурата да защитава отсъстващия борисов. Явно и той е захлебил от шуменския суджук. Това, че Живко Суджука бе изхвърлен въобще не отменя въпроса защо е бил депутат от герб. А относно оградата по границата с Турция, отново отправям въпроса защо при всички съвременни технологии и джипове бе нужно да се изгражда нещо като магистрала покрай съоръжението. Отговорът е, че тотално корумпираната полиция иска да извозва шебеците с автобуси направо от границата. А Валери Симеонов да се пеняви колкото си иска в НС.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.