Юджийн Кадър: Нова тв

Спомени:

Синът на Чарли Чаплин проговори за българина, откраднал трупа на баща му

3240 | 2 септ. 2017 | 16:55

Един от похитителите е Ганчо Ганев, който и до днес живее съвсем близо до дома на семейство Чаплин


Синът на най-великия комик в историята - Чарли Чаплин – Юджийн застава пред камерата ексклузивно интервю за предаването “Ничия земя”, която българските зрители ще могат да видят днес от 18.00 ч. по NOVA. Журналистът Елена Чопакова се среща с него в дома на семейството в легендарното имение Маноар дьо Бан на брега на Женевското езеро.

Най-голямата холивудска звезда на всички времена и емблема на цяла епоха, безспорен талант и спорен във възгледите си, Чаплин няма аналог в историята досега – никоя от познатите ни знаменитости не може да бъде приравнена по слава или богатство с него за времето, в което е творил и живял. Социалистическа България боготвори комика заради разрива в отношенията му с упадъчния Запад и комунистическите му възгледи. Филмите му са неотменна част от програмата на националната ни телевизия години наред.

Чаплин умира веднъж - през 1977 година, но е погребан цели три пъти. Малко се знае обаче за зловещата българска връзка в смъртта на комика. В един студен мартенски ден на 1978 година невероятна новина разтърсва Европа и света - неизвестни вандали са изровили трупа на Чарли Чаплин три месеца след смъртта му от гроба му в селцето Корсие сюр Веве.


Похитителите искат откуп, за да върнат ковчега и мъртвеца на семейството му. В Швейцария това е наречено “престъплението на века”, а в България е малка колонка в страницата, отредена на международните новини. Един от похитителите се оказва българинът Ганчо Ганев, който и до днес живее съвсем близо до дома на семейство Чаплин.

"В онзи момент усещането беше ужасно защото не знаехме какво точно става. Сега, от дистанцията на времето, дори можем да се смеем на тази случка. Много хора са ни съветвали да направим комедия по този сюжет. Това е действие на отчаяни хора", споделя Юджийн Чаплин.

Кражбата на трупа на комика ли е единственото нещо, с което семейство Чаплин свързва България, обидени ли са на българите за похищението, защо Майкъл Джексън един ден се появява на вратата на семейната къща, лесно ли се работи с Мик Джагър, както и какъв шеф е Фреди Меркюри. Откъс от предаването гледайте във видеото от "Задравей, България", а отговорите на всички тези въпроси ще даде самият Юджийн Чаплин в “Ничия земя”, тази събота от 18.00 ч. по NOVA.

 


От категорията

Стефан Димитров пише четири години „Сънят на Пилат”

 „Сънят на Пилат”-1527104112.jpg

Концертите се организират от фондация „Ценности” и Националният фонд ...

23 май 2018 | 22:31

Михаела Филева - специален гост на Васил Петров в „СИНАТРА:ВЕГАС“ 2

Певецът и актьор Брус Джонсън идва у нас за второто издание на хитовия спектакъл на 12 ноември

-1527274204.jpg

Певецът и актьор Брус Джонсън идва у нас за второто издание на хитовия ...

25 май 2018 | 21:47

Горан Брегович с най-доброто от музиката си в Античния театър в Пловдив

-1490440963.jpg

Звездата идва със своя "Оркестър за сватби и погребения" за ...

25 май 2018 | 11:27

Захари Бахаров грабна „Аскеер“ 2018 за водеща мъжка роля

Наградата за цялостен принос отиде при легендата Васил Михайлов.
Кадри БНТ-1527233282.jpg

Мария Стефанова получи приз за водеща женска роля в "Три високи жени" ...

25 май 2018 | 10:11

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018