Юджийн Кадър: Нова тв

Спомени:

Синът на Чарли Чаплин проговори за българина, откраднал трупа на баща му

2590 | 2 септ. 2017 | 16:55

Един от похитителите е Ганчо Ганев, който и до днес живее съвсем близо до дома на семейство Чаплин


Синът на най-великия комик в историята - Чарли Чаплин – Юджийн застава пред камерата ексклузивно интервю за предаването “Ничия земя”, която българските зрители ще могат да видят днес от 18.00 ч. по NOVA. Журналистът Елена Чопакова се среща с него в дома на семейството в легендарното имение Маноар дьо Бан на брега на Женевското езеро.

Най-голямата холивудска звезда на всички времена и емблема на цяла епоха, безспорен талант и спорен във възгледите си, Чаплин няма аналог в историята досега – никоя от познатите ни знаменитости не може да бъде приравнена по слава или богатство с него за времето, в което е творил и живял. Социалистическа България боготвори комика заради разрива в отношенията му с упадъчния Запад и комунистическите му възгледи. Филмите му са неотменна част от програмата на националната ни телевизия години наред.

Чаплин умира веднъж - през 1977 година, но е погребан цели три пъти. Малко се знае обаче за зловещата българска връзка в смъртта на комика. В един студен мартенски ден на 1978 година невероятна новина разтърсва Европа и света - неизвестни вандали са изровили трупа на Чарли Чаплин три месеца след смъртта му от гроба му в селцето Корсие сюр Веве.


Похитителите искат откуп, за да върнат ковчега и мъртвеца на семейството му. В Швейцария това е наречено “престъплението на века”, а в България е малка колонка в страницата, отредена на международните новини. Един от похитителите се оказва българинът Ганчо Ганев, който и до днес живее съвсем близо до дома на семейство Чаплин.

"В онзи момент усещането беше ужасно защото не знаехме какво точно става. Сега, от дистанцията на времето, дори можем да се смеем на тази случка. Много хора са ни съветвали да направим комедия по този сюжет. Това е действие на отчаяни хора", споделя Юджийн Чаплин.

Кражбата на трупа на комика ли е единственото нещо, с което семейство Чаплин свързва България, обидени ли са на българите за похищението, защо Майкъл Джексън един ден се появява на вратата на семейната къща, лесно ли се работи с Мик Джагър, както и какъв шеф е Фреди Меркюри. Откъс от предаването гледайте във видеото от "Задравей, България", а отговорите на всички тези въпроси ще даде самият Юджийн Чаплин в “Ничия земя”, тази събота от 18.00 ч. по NOVA.

 


От категорията

Открита е и глава на Сатир

Откриха статуя на Изида край Димитровград

Кадър: Нова.тв-1510916063.jpg

Това показва, че и в Тракия са споделяли древногръцки вярвания. А и до днес ...

17 ноем. 2017 | 12:53

Ал Бано: Догодина спирам да пея! Ще се отдам на лозарство!

-1433345571.jpg

През март певецът бе приет в болница с нарушено кръвообращение на главния ...

16 ноем. 2017 | 10:22

Министър Банов подкрепи в ЮНЕСКО кандидатурата на Епископската базилика на Филипопол

Министър Банов подкрепи в ЮНЕСКО кандидатурата на Епископската базилика на Филипопол-1510742790.jpg

На церемонията в Париж, чийто домакин бе Н. Пр. Ангел Чолаков, присъстваха и ...

15 ноем. 2017 | 12:45

Леа Коен представи „Рафаел“ (Снимки)

Авторът на книгата Леа Коен-1510828515.jpg

Има интрига, която се разпростира върху България от 30-те години, която за мен ...

16 ноем. 2017 | 12:32

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.